Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Velké plus je, že nejste manželé. Takže jeho dluhy nebudeš muset platit.
Zajímalo by mě kam ty prachy šly, co s nima udělal a proč to nesplácí… Nicméně společná hypotéka? Absolutně vůbec s někým takovým …
A kolik máte našetřeno, vždyť při jeho docela nízkém příjmu to asi žádná velká hypotéka stejně nebude
pokud si musi půjčovat takový drobný, tak to asi žádná sláva nebyla ani doteď, navic neni schopný to ani vrátit
@pikola píše: Více
Tak mám docela dost našetřeno aby to pokrylo 20% plus ostatní výdaje … šetřila jsem ja on platil nájem jidlo auto atd … ![]()
V bance by nam půjčili … ale o to nejde. Jde o to, ze mi lhal ![]()
@Anonymní píše: Více
No pokud úvěry nesplácel, tak nepůjčili.
Edit; Ale ty jsi asi myslela, kdyby si nepůjčoval on. Pardon.
Nejen ze lhal, ale ze nevis, za co ty penize utratil a hlavne, ze je nesplacel. To vse je na povazenou. Kolik to tedy dela celkem s uroky? Dalsi otazka, jsou to opravdu jedine dluzne penize?
A na co si to půjčoval? A proč to nesplácel? To vám hypotéku nedají.
V ziadnom pripade si nepoziciavajte spolu. Viem ze chces byt mila a postarat sa o neho, ale na to nieje ziaden dovod, urobil to raz a ak zisti ze mu to preslo tak to bude robit opakovane a vo vacsich sumach.
Nebolo by lepsie sa radsej postarat o dieta aby ste sa nemuseli bat pri kazdom zaklepani na dvere?
Ak chces zober si hypoteku na seba najdi si nejake pekne byvanie a uzivaj si zivot. S takymto clovekom by ta nic dobre necakalo. Financne negramotny klamar nieje zaujimavy.
Edit: Ako pisali nadomnou tak je otazka ci je to vsetko, nikdy nebudes vediet ake dalsie veci ti ‚zabudol‘ povedat…
Edit: Nepovazujem za dolezite na co tie peniaze pouzil. U leteckej katastrofy ma vyznam skumat ako k nej doslo pretoze sa z toho da nejako zlepsit letecka doprava, ale v takejto situacii nieje co zlepsovat, je to iba odklonenie pozornosti a strata energie/casu.
Mas skraceny uvazek, k tomu si vybavis alimenty, nejaky ten prispevok… podla mna to bude zvladatelne.
Edit: Sorry ten zvlastny smajlik tam nebol umyselne, to bol omyl
Příspěvek upraven 01.10.25 v 17:38
Zařídila bych si hypo bez něj a přemýšlela jestli si ho tam vůbec nastěhuji.
A to jsi nešetřila treba milion jako při mateřské, zatím co on platil vše a evidentně to nezvládal, takže si musel půjčit?
Když jsem to teď přečetla, tak je to jak kdybych to před lety psala snad já…
U nás jsem to teda nedala. Všude po bytě poschovávané dopisy s upomínkami, kolik dluží a nesplácí. Potom pro mě, absolutně nesmyslná půjčka padesáti tisíc, o které jsem neměla ani tušení.
Rovněž včas nesplácel. A bylo toho ještě víc, včetně různých nezaplacených složenek atp. Při tom vydělával taky dost.
Manželé jsme naštěstí nebyli a rozešli jsme se, když náš syn neměl ani tři roky.
To prostě dál nešlo a důvěra tímto vzala už nenávratně za své. ![]()
@pikola
To bohužel ne … bydlíme v Ostravě takže je dost pravděpodobné, že do 4 milionů by jsme byt koupili.
Jak jsme oba dva chodili do práce tak jsme vše platili pul na půl. Pak jsem otěhotněla, přestěhovali jsme se … mateřská no a pak rodicak s tim ze jsem mu posílala ze svých 11 tisic 5 tisic na nájem ![]()
Netušila jsem, ze si půjčuje někde peníze
uz tak jsme měli tolikrát problém vyjít kdyz byli nejake velké výdaje ale vzdy jsme to nějak zvládli
respektive jsem si to myslela
A proto jsem nastoupila do práce at se mame lip a kdyz připlatíme 4 tisíce měsíčně můžeme splácet hypotéku …
Sama nevěřím, že tu něco takového píšu …

S partnerem jsme spolu 5,5 let mame 1,5 leteho syna …
Jsme spolu šťastní ALE
Jsem na rodičáku, financí ubylo ale pořád jsem si myslela, ze se mame dobre
Partner si vydělá okolo 35 měsíčně ja mam rodicak nyní nastaveny na 16 tisic a od září jsem začala chodit na zkrácený úvazek zpět do prace … aby jsme se měli jeste lépe
Pul roku se ted bavíme o novém bydlení, bydlíme v nájmu, kde taky neplatíme nejake veliké peníze co se týče jídla tak jsme dost skromní nakupuje ve slevách vaříme na vice dní
na sebe si skoro nic nekupujeme jen když něco nutně potřebujeme jinak malému kupuje vše co potřebuje i nepotřebuje 
o hypotéce se bavíme uz dost dlouho ale přišlo mi, ze to bydlení chci spíše ja než on 

co ted mam dělat 

zažila to taky některá z vás?
Zitra jsme měli jít do banky skrze hypotéku
V červnu jsem ukončila stavební spoření aby jsme měli dostatek financí
A on mi řekne, že si během roku nepůjčoval peníze cca 50 tisíc s tím, že si to popujcoval po částkách 8 - 10 tisíc a každá splátka má úrok 9,9%
Až slo do tuhého tak se mi přiznal pres rok mi lhal
Jsem nešťastna a zároveň totálně naštvaná
A to nejlepsi do ted to nesplácel
Ani nevim co by se stalo kdybych do te banky nesla a on by dál pokračoval v půjčkách