Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud platíš 13tis měsíčně nějaké tři roky tak zaplatíš celý dluh co máš??? A proč jsi šla do insolvence tedy? to jsi to mohla zaplatit i bez ní, nee???
@KKK85
Dluhy mam nějakých 460 tisíc. Do insolvence jsem šla proto, protože moje měsíční splátky byly 35 tisíc ![]()
Takže bych to určitě platit nezvládla ![]()
A teď mám teprve po první splátce.
@Anonymní píše: Více
proboha co to byli za úvěry? Nějaké nebankovky? Já mám půjčku u zonky na 700tis a splátku 7450Kč…
Podle me by bylo řešením najit si ještě jinou práci, která bude stejně placena jako ta současná. Pohorsila by sis o 6tis. měsíčně, to je přece dost, ne?
Sla bys dolů o 72tis. ročně!!! Hledala bych být tebou dál. Jestli mas insolvenci a musíš splacet, tak se holt budeš muset kousnout!
jeee dluhy po manželovi.. noo jooo a za nic jsi nemohla ty, že?
@suzka1
Kdyby té prace bylo více za podobné peníze. Ale všechno mám víc jak 65km od bydliště.
Počítám s tím, že bych posílala něco navíc z nezabavitelné částky a ještě se do toho 3× započtou daně. Nemam problém si i případně najít nějakou brigádu navíc.
Jde mi jen o to, zda soud to kvůli změně zaměstnání může zrušit, když mezitím nebude žádný úřad práce. A snahu najít si zaměstnání mám.
@KKK85
Některé nebankovky jsou moji vinou, jelikož jsem myslela, že na to splacení mít budu. Ale bohužel ![]()
Minulý týden jsi psala že neodejdeš, a teď už ano? Zase si po svém volnu musela něco platit? ![]()
@arinecka
Sebrali mi už i prémie za neplnění
a samozřejmě zas něco chybělo ![]()
Tak to je dost na pytel, ale ve své situaci moc na výběr nemáš ![]()
@arinecka
No prostě vezmu to místo za těch 28 tisíc a najdu si ještě nějakou brigádu k tomu. Nedá se prostě svítit. Soudem není daná pevná splátka.. takže podle mě by to mělo být v pořádku.
Jen jsem chtěla proste vědět, zda to soud může zrušit, když si o trochu pohorším..
Tak to netuším, ale hlavní asi je abys splácela ![]()
Podle mne by ti to soud zrušil, kdybys neplnila podmínky. Musíš splácet co je dané a nesmíš se dále zadlužovat.
Zdravím,
budu měnit zaměstnání, ale jsem v insolvenci.
Momentálně beru nějakých 34 tisíc čistého. Z prace jsem se rozhodla odejít kvůli psychickému nátlaku z vedení a hrazení neustálých mank na prodejně.
Mam možnost nastoupit do práce za 28 tisíc čistého.
V usnesení mam napsáno, ze k uspokojení 98,61% dluhů musí byt měsíční splátka minimálně 13 tisíc, což s 28 tisíci čistého nedám.
Bude to nějaký problém, když se neuspokojí těch 98%?
Jelikož moje insolvenční správkyně po mně šlape a říká, že musím vážně hradit těch 13 tisíc, nebo mi soud zruší insolvenci. Také říká, že když skončím na dohodu z mé strany, tak mi také soud může zrušit insolvenci.. Není s ni žádná domluva a se sepisovatelem se nedokážu spojit.. Dekuji za odpovědi