Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky vespolek,
letos se podruhé chystáme s dětma (4 a 6) k Baltu, tedy jedeme do Polska, ale budeme blízko Usedomu, tak bychom ho chtěli navštívit, třeba víckrát. Zatím známe jen ten polský kousek, hledala jsem na netu a zaujala mě ponorka a potom motýlí farma. Nebyli jste tam prosím někdo? Ta ponorka mě fakt láká, ale trochu se bojím, jestli to není na mě moc úzké, abych se tam vešla
Případně prosím o další tipy, kam máme zajet, případně co máme ochutnat? Díky předem
Ahoj, byli jsem na obojím. Farma super, akorát nevím jestli to ctyrleťáka zaujme. Je to botanická s motýlama…
Ponorka se líbila klukům i manželovi. Mě se líbila pouze zvenku. Normálně klaustrofobií netrpím, ale taky jsem to nezvládla. Stísněný prostor a trochu smrad. Ale jak říkám, kluci byli nadšeni. A určitě se tam vejdeš ![]()
@lisien píše:
Ahojky vespolek,
letos se podruhé chystáme s dětma (4 a 6) k Baltu, tedy jedeme do Polska, ale budeme blízko Usedomu, tak bychom ho chtěli navštívit, třeba víckrát. Zatím známe jen ten polský kousek, hledala jsem na netu a zaujala mě ponorka a potom motýlí farma. Nebyli jste tam prosím někdo? Ta ponorka mě fakt láká, ale trochu se bojím, jestli to není na mě moc úzké, abych se tam vešlaPřípadně prosím o další tipy, kam máme zajet, případně co máme ochutnat? Díky předem
jezdíme tam pravidelně každý rok, na německou stranu do Zinnowitz, jenom tatínkové se dětma pod stan.
V Pennemunde je ponorka + vojenské muzeum.
Motýlí farma je součástí velkého dětského parku v Trassenheide( nebyli jsme tam. )
Ve Wolgastu ( 5km odd Zinnowitz ) je takové menší přírodní Zoo.
V Zinnowitz na molu je taková koule co se ponoří do moře a promítají podmořský svět ( nebyli jsme tam )
můžu ti poslat pár fotek večer.
Ja budu nakukovat, my bydlime v Berline a na Usedom bych chtela jet na dovolenou, ale nejak se nemuzeme dokopat, vetsinou to ztroskota na financich, nebo jsem moc tehotna. Letos jsme tam chteli aspon na vikend, ale nevim nevim.
nemate nekdo tip na nejaky levny hotel? Na te nemecke strane teda a v jake casti roku tam jezdite. Ted maji jeste Nemci prazdniny, neni tam moc plno?
Ještě jsem si vzpomněl, že vedle muzea v Pennemunde je takové " naučně populární herna ", vypadalo to moc pěkně, pro školáky myslím ideální.