Usínací peklo

288
24.2.20 18:36

Usínací peklo

Hezký večer devčata.
Synovi je rok a 2 měsíce. Od narození spal u sebe v postýlce. Od 5teho měsíce přesně spí ve svém pokojicku. Odstěhovali jsme ho proto, že jsme ho prostě v noci budili mým skripanim zubů a manzelovym chrápáním. No od té doby, co spí ve svém, tak pokud není nemocný nebo mu nerostou zuby, tak spí celou noc. Ted o co mi jde. Už od narození malej dostal po koupání kozu na dopucnutí, dala jsem ho do postylky a usínám sám a to bez problémů. V roce a pár dnech nám ale začal dělat šíleně scény při usínání. Začne histerický řvát, jakmile člověk začne odcházet z pokojicku. Poprvé mu to trvalo asi 14 dni. Ted jsme v té histerické fázi znovu a uz týden.. Naštěstí neřve dlouho, ale když se probere v noci, tak tohle usínací peklo nastává znovu. Přemýšlela jsem, že by to mohla být separační uzkost, ale to není. Jakmile jde na hlídání nebo já odcházím, tak je mu to jedno. Jde prostě čisté o to, když leží v postýlce a odcházím. Má to taky tak někdo? Nebo někdo nějaké poznatky, nápady, něco? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
24.2.20 18:49

Pockat nez usne? nasemu budou ctyri a uspavame porad, usina krasne klidne, do postele se tesi - na cteni a povidani. odchazim, az kdyz vytuhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
24.2.20 18:50

No a jak v Te chvili reagujes? Vem ho, pochovej ho, uspi ho v náruči. Malé jsou dva roky, nerada usinala sama - nedivím se ji. Tak ji uspavam na křesle v náruči, pak ji dam do postýlky. usne bez problému a spi celou noc. A když se někdy probudila s pláčem, stejná taktika. Ano, velice možná ze to bude separační úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22462
24.2.20 18:55

A tedy rve chvilku a pak usne? Pak neni nic moc k reseni. Tem detem se ten spanek meni casto a u nas tedy plati, ze cim jsou deti starsi, tim je usinani horsi. Muzete zkusit nejake nocni svetylko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
24.2.20 18:59

Tak snad dítě uspím. Pak odcházím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
288
24.2.20 19:03

@Adelkadd @Gracelynx to je úplně bez efektu. Jsem proti uspavani na ruce nebo spaní s rodiči v posteli ( ať si to každý dělá jak chce, ale ja s tim u nás nesouhlasím).. Nicmene i tak jsem udělala samozřejmě ústupky a zkusila vše. Když malyho vyndam, sice se uklidní, ale je okamžitě vzhůru. Neusne mi na ruce a začne se rozčilovat, ze nechce uspavat. Dám ho do postylky, je klid a problém až když odcházím. Zkoušeli jsme v zoufalství i vzít si ho k sobě do postele, ale je to ten samý příběh.
@Oriseka no v průměru je to tak 2 až 3 minut., když to trvá dyl, jdu mu dát napit, uklidní se, ale při odchodu zase to samé.. A pak už třeba po těch 3 minutách usne. Noční světýlko je super nápad, to urvite vyzkoušíme ;)
Co je ale blbý, že tohle dělá i při odpoledním usínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.2.20 19:04

@Badboda dobře, vy možná ano, u nas to tak není. Malý je zvyklý usínat sám. Jakmile jsme u nej neusne, chce si hrát nebo když jsem se ho pokoušela uspávat například na ruce, vyváděl ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.2.20 19:07

@Adelkadd a o separační úzkosti jsem si dost zjišťovala tam by byl především velký problém při mém odcházejí prez den, at z jeho dohledu nebo když je na hlidani a s tím my vůbec problémy nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
24.2.20 19:08
@Ssmajlik píše:
@Badboda dobře, vy možná ano, u nas to tak není. Malý je zvyklý usínat sám. Jakmile jsme u nej neusne, chce si hrát nebo když jsem se ho pokoušela uspávat například na ruce, vyváděl ještě víc.

Tak jedině pak dávat spát, až je utahanej. To já na malé poznám. Někdy chodí spát v 8 někdy v 9, ale uspávám vždy. Mě by teda nenapadlo tak malé miminko(od 5.měs.)dávat spát do jiného pokoje. Možná vyvádí, že nechce být sám.

• Citovat
  • Upravit
288
24.2.20 19:15

@Badboda no to právě tak máme. Malej ma svoje naučný rituály a díky tomu mám co dělat, abych ho udržela v pohodě alespoň do 6ti. Zkoušeli jsme to i úmyslně protáhnout, když se nám zdálo, že by to šlo, ale byl akorát utahanej a protivnej. Když pije v postýlce mlíčko, tak u té flašky div neusne. No jako není to žádná hrůza. Je to jen o tom, ze pro mě je to náročnější, když k němu v noci chodím, ale jinak je to ve všech ohledech lepší. Do že doby, dokud spal s nama se budil třeba 20× za noc, po přestěhování začal spát celou noc v kuse. A já jsem v klidu, protože ho mám celou dobu na video-chůvě, takže ho vidím a slyším, jako kdyby byl vedle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22462
24.2.20 19:21

@Ssmajlik Tak ja sice nejsem proti uspavani ze zasady jako vy, ale mladsi syn (21m)proste dosud nikdy neusnul v me pritomnosti(teda jen kdyz byl uplne malicky),nikdy neusne u me v postely, pri chovani, tuleni atd. Celkem pravidelne to zkousim. Usne proste jen sam v postylce a taky nekdy pred usnutim rve a nekdy ne. Obcas ho ukecam, ze mu dam neco do rucicky(masinku, lahev s vodou) a on si pak dobrovolne lehne. Jestli rve 3 minuty a pak usne, tak bych to fakt neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.2.20 19:28

@Oriseka díky za uklidnění. Asi jsem potřebovala číst, ze to takhle prostě některé děti mají. Tak jako tak mi to prostě trhá srdce, jak ho slyším křičet. Dávám mu do ruky vždycky plyšák a druhého hned vedle hlavy, ale vyzkouším třeba nějakou jinou hračku ne k tu láhev :) on si teda malej nesedá. Leží dal, kolikrát má zavřený oči a vřeští. Tak si právě myslim, ze proste jen chce, abych tam u nej seděla, což je ale i vůči usnuti kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22462
24.2.20 19:38

@Ssmajlik Tak ja jsem uz po 4,5 letech sve materske kariery vuci revu dost laxni. Rve, ze nechce cistit zuby, rve pri odsavani nosu, rve, ze mu nedovolim vzit si nuz z supliku nebo pred obedem jogurt, tak uz me tech 5 minut nez usne nejak nevadi(obzvlast, kdyz stejne nechce abych mu cetla, zpivala, drzela za ruku, chovala atd.) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
24.2.20 19:39

@Ssmajlik a co zkusit si sednou za židli vedle postýlky nebi za hlavu postýlky. A nereagoval na ti že si chce hrát atd?
U na sms teď A uspávani u prsa, ale buď jdeme do ložnice dám prso a buď u něj usne, nebo si ještě chvilku hraje pak dojde k prsu a usne. Ale když si hraje tak ji jakoby ignoruju aby neměla ode mě žádné podněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.2.20 19:48

@Oriseka :lol: jo tak to naprosto přesně znám. :mrgreen: tak teď jsi mě hodně pobavila. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@flicek18 to vubec nefunguje. Vedle postylky mám i malou pohovku, kdyby doslo na nejhorší a ja musela spát v pokojicku. Zkoušela jsem tam i ležet a dělat, že spím. Snažil se dudlikem vy yt do postylky zřejmě nějaký nenávistny vzkaz, pak na mě nacházel polštářky, deku, plyšáky, prostě vše, co našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí