Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobré ráno
Chtěla bych se zeptat a asi uklidnit že nemusím mít výčitky. Dcera 3 měsíce nechce uspat na rukou. Kojila jsem jen v šestinedělí pak přechod na umělé a dudlík.
Když jsem kojila tak usnula buď u prsa nebo pak na ruce ale to taky jen tak do 1,5 měsíce. Nevim jestli za to může to že jsme často venku v kočárku nebo že byli vedra a na ruce se zvedala a vztekala ( taky jí od mě bylo ještě větší vedro. A teď se jí to nelíbí furt uspat na ruce taky se kroutí, a usne třeba až když ji položím vedle do postele, a lehnu si vedle ní ale to doma jde spát stejně až na noc takhle.
Jenže mam pocit jak kdyby mě nepotřebovala když nechce usnout na mě. Je to tím že si “zvykla” v kočárku na svůj prostor?
Ma taky někdo takové miminko? Mam být ráda že usne “samo” bez náruče? Nechci ji na ruce vyloženě nutit, nosítku usne ale taky jen na 20 minut
A ještě zlomí se to věkem že doma spí přes den jen 20 minut? Kolikrat i v kočáře a pak pláče.
Ano, bud rada ze ti dítě samo usne. Ono se to muze zase brzy zmenit.
To fakt neznamená, ze te nepotřebuje.
Jee, buďte za to ráda… ono jak bude mimi růst, brzo byste zjistila, že vám začínají odcházet záda a ruce a možná by byl problém tohle odbourat. Naopak je super, ze chce mít svůj prostor… vsak mazlit se a nosit ji můžete v BO:)
Jak píšou holky tady, buď ráda. Můj malej chtěl spát pouze na rukou nebo na hrudi když jsem ležela a jak jsem ho položila tak se vetsinou probudil. Teď už je větší a jsem ráda, že už usíná vedle mě. Ale klidne se to může změnit a bude chtít usinat u tebe.
Jako že ti vadí, že nechce uspat na rukách?
Jiná bojuje, že ji dítě jinak neusne. Syn spal přes den v kočárku, doma občas, že usnul u kojení, tak jsem ho pak dala do kolébky, na noc do postýlky, ale po pár měsících už usínal vedle mě při kojení a postýlka už se nevyužívala
Určitě buď ráda, že dokáže usnout sama a nepotřebuje tvoji asistenci. Věřím, že i tvé ruce a záda to ocení ![]()
@Barny_nikola píše: Více
A ono je nutný ty mimina furt uspávat na rukách? Nebo? ![]()
Nechceš zdejší matky jen naštvat? ![]()
Buď ráda, že usíná samo. Taky jsem to tak měla.
Nejlepší, co může být ![]()
A kolik závistivých a nepřejícných keců jsem si vyslechla, když jsem řekla, že dítě usíná samo a navíc spí celou noc.
![]()
Co??? ![]()
Jejda buď ráda!!!
Starší také měla ráda svůj prostor. Na ruce mi v životě neusnula.
Jako maličkou jsem ji uspávala v kočárku a nebo v koši na kolečkách. Později jsme pořídili velkou Montessori postel, ze které nemohla spadnout a uspávala tam.
S mladší je to boj do dnes (19m), potřebuje stále nějaké chvění, aby usnula.
Také už mám pěkně oddělaný záda z doby, kdy byla miminko a aktuálně nataženou ruku, jak s ní pohupuji na posteli ![]()
Jinak ten spánek se pořád mění a mění a ustálí se to často až třeba ve 3-4 letech.