Usínání

112
8.6.05 10:23

Usínání

Ahoj vespolek,
chtěla bych poradit ohledně usínání naší dcery. Když byla malinká,neměli jsme žádný problém. Většinou po vypití mléka jsem ji dala do postýlky, ona chvilku koukala a za chvíli spala. Když se začala otáčet a lézt, musela jsem ji ukolébat v náručí, jinak byla hned na nožičkách a ne a ne si lehnout. Dnes je jí 11 měsíců, je o pár kilo těžší a tak ji uspávám ve velké posteli. Je to ale náročné, pořád se válí po posteli a usíná třeba hodinu. Jak dopoledne, tak večer. Odpoledne chodíme ven, tak usne v kočárku.
Můžete mi někdo poradit, jak ji přimět, aby byla před usnutím v klidu a nedělala „přemety“ v posteli?

Gruzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
8.6.05 10:37

Jediná rada je asi počkat, až to samo přestane. Zabírá jen to, že je s mimčem někdo, kdo ho udržuje ve „spací poloze“, než samo usne. Náš Mates (6,5 měsíce) taky využívá své znalosti přetáčení na obě strany hlavně v noci. Když usne u kojení, je to OK, jinak v postýlce válí sudy a brečí, že nemůže takhle spát. Posledních pár dní se po prvním kojení kolem půlnoci, kdy si už ho raději nechávám u sebe, válí vedle mě jako ďábel a klidně hodinu nadává, že nemůže spát, protože se prostě „musí“ přetáčet :lol: Moje kamarádka má 9ti měsíční holčičku a musí u ní každý večer být tak dlouho, než usne, jinak si malá ihned v postýlce stoupá. Takže rada asi bohužel není… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
8.6.05 10:45

Ahoj,
Betka ma ted 10 mes a kousek a delala presne to stejne, hned po polozeni do postylky si stoupla a rvala. Jedina rada je, ze ji proste nechas vyrvat a ona, kdyz bude unavena, si pak sama lehne. Je to dost krute, ale pokud top vydrzis prvni vecer, ten druhy uz bude rvat min a postupne se to upravi. My uz ted vecer po polozeni do postylky zadny „tyjatr“ nemame, trvalo to celkem 14 dni, nez se to postupne upravilo - prvni den rvala asi hodinu a ja jsem ji po asi 10 minutach chodivala dat dudlik a zkontrolovat, jestli ji neco neni. Pak uz to bylo lepsi. Bohuzel u nas to byla jedina moznost, nezabiralo ani uhoupani ani nic jineho. Ve dne se mi to nepodarilo, usina jen v kocarku :-(
Krasny den
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 10:58

Musim souhlasit s Kacicou, u nás to začalo v 9M, kdy si Janička začala hned po položení do postýlky stoupat a odmítala ležet a spát i když už byla ospalá. Skončilo to tak, že jsme s ní hodinu usínali a minulý víkend nám skotačila po hlavách až do půlnoci, a to už jsme fakt nemohli. Tak jsme jí nechali plakat asi 20 minut než únavou usnula, druhý den plakala 15 minut… no a dneska usne hned do položení do postýlky (po 3 dnech). Problém nám zůstal jen v noci, kdy se 2× až 3× přetočí ze zad na záda a automaticky si stoupá a pak brečí, že nemůže spát. Někdy usne jen co jí vrátím na záda někdy ne, a to si ji už beru do postele, protože ve 4 ráno jí nechat půl hodiny brečet bychom asi nepřežili… (vstáváme v 6 ráno do práce). Snad to brzo přejde. Jana

• Citovat
  • Upravit
966
8.6.05 11:00

U nás večer taky fungovalo nechat brečet s návštěvami na utišení, zadudlíkování, horizontalizaci zhruba po 10 minutách. Nebylo to tak dramatické, maximálně řval 30 minut, takže 3 návštěvy a spal jak dudek. Časem zjistil, že to prostě jinak nebude a teď už usíná sám (občas si vymyslí nějakou novou fintu, kterou přiláká rodiče a pár dní ji zkouší. Když zjistí, že už nefunguje, zase usíná sám).
Přes den si lehnu vedle něj, položím ho na bříško vedle sebe a přehodím si přes něj ruku, aby se nemohl převracet a stoupat si. A spí během 10 minut.

Spaní zdar

Makýš a Vendy (13 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 11:06

Ještě musím dopsat jinou zkušenost, kamarádka s o měsíc starší holčičkou problém řeší uspáváním, nosí, houpe, drncá po večerech s kočárkem a výsledek je, že už „poskakuje“ s dcerkou dvě až tři hodiny večer a dvě až tři hodiny v noci a stále se ta doba prodlužuje… Takže nechat vyplakat je pro někoho možná drsné řešení, ale funguje to a za pár dní je to v pohodě a vyspí se dítě i rodiče. Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.6.05 11:33

usínání

Ahoj, musím se připojit ke klubu matek nespavých dětí:(((

Mám dceru 15 měsíců- momentálně večer usíná s mnou v posteli- což trvá cca 10 minut, přetím jsem ji uspávala v náručí stejnou dobu a poak v klidu uložila spící do postýlky. V poslední době se jí aktivovalo „dotykové čidlo“- v náručí spí , ale jakmile ji chci dát do postýlky- vstává a řve i když je unavená. Metoda vyřvání nepomohla, koušeli jsme to týden- jediný výsledek byl, že se několikrát pozvracela, dostala hysterák, neutišitelně řvala a uspávání trvalo další 2 hodiny…
Přes den se přiznám, že praktikuji"automobilovou metodu" - strčím jí do sedačky, ujedu cca 5 km, okolo bloku a ona spí, neprobudí se ani , když ji nesu do třetího patra v náručí a pak spí cca 2 hodiny.. pokud bych to neudělala, padla by únavou po hodinovém řvaní až v cca 7 hod a pak by se probudila čerstvá okolo 22 nebo ve 4 ráno- a to bychom opravdu nepřežili…
Takže čekám, že se to jednoho krásnéhodne zlepší…
 SARA

• Citovat
  • Upravit
2907
8.6.05 11:54

Ahoj
u nás metoda nechat vyřvat nefunguje. Za prvé jsem měkká a nevydržím.Za druhé Terka je děsně vytrvalá a když jsem měla slabou chvilku a rozhodla se že se to zkrátka naučí a basta končilo to tím že brečela tak že pozvracela sebe, postýlku, koberec…následovalo převlékání, povlékání…no hrůza.
Usíná u prsa. Přes den spí už jen jednou. Teď jsem najela na metodu přes den i večer-přijde ona hodina, přebalím, nakojím a když u prsa neusne a začne se dožadovat hraní si, tak jí dám do postýlky, chvíli trucuje za chvilku si lehne, válí se, hraje si s nožičkama občas se ozve…ještě se nestalo, že by usnula a to tam takhle byla třeba i hodinu a půl…po nějaké době začne trucovat hodně nahlas, vemu z postýlky přiložím k prsu a během pár minut usne.
Asi ne moc výchovná metoda ale nám to takhle vyhovuje.

MAky a Terinka (14 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
8.6.05 13:37

Ahoj, my tedy s usinanim problem nemame, ale ted se v posledni dobe asi 2× stalo, ze mala (11mesicu) stala v postylce a plivala schvalne dudlik, aby jsme ji slyseli. Tak jsme k ni sli, polozili ji, rekli „psss, haji“ a usnula. Rozhodne nedoporucuji vyndavat mimi z postylky, zvykne si na to a potom bude clovek „otrok“.

Tak at vam deticky spinkaji :D a nezlobi, vzdyt toho ma clovek nekdy pres den az az :P

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.6.05 14:13

Holky!
Mě teda přijde mnohem drsnější nechat se od dětí takhle tyranizovat. Vždyť vy jste ty co určují hranice, kam až to smí zajít. Dejte děti do svých postýlek, nebo do svých pokojíčků, oni si chvilku popláčou,ale nakonec se uleví vám a nejspíš i jim.Já jsem to tak taky udělala a je klid.
Měli jsme období, kdy jsme uspávali houpáním na míči, nejdřív usínali skoro hned, ale pak se to prodlužovalo, až nechtěli spát vůbec. Tak jsem se konečně naštvala, řekla si DOST a dala je do postýlek. Taky si stoupali a plakali, taky jsem měla špatné svědomí, ale pak poznali, že to myslím vážně a dnes usínají jakmile je položím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.6.05 14:30

Ahojky super téma, zrovna nás tento problém taky trápí. Přes den mi malá usíná v pohodě, ale jakmile příjde večer, tak po okoupání, večeři a daní do postýlky spustí nepředstavitelný řev. Ten někdy nevydržím vezmu jí do náruče a chvíli uspávám. Pak jak se nakloním nad postýlku, tak spustí znova. Před dvěma dny jsem si řekla dost. Malou položím do postýlky, chvíli ji hladím po hlavičce apo odchodu začne plakat. Trvá to asi 10 minut a pak usne. Je to malý filuta, jak zjistila, že někdo příjde, tak svůj požadavek zvyšovala. Když zjistila, že jsme jí prokoukli, tak to jde usnout i bez pláče. Takže pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.6.05 18:58

U nás vyřvání nefunguje - zabírá jen utahání takové, aby na jedno dvě položení zabrala. Jinak přes den se samozřejmě snaží hned otočit a stát, takže se jí tomu snažím zabránit - má u boku polštář, takže otočka není tak snadná a když se jí to hned nepovede, tak se mnohdy uklidní, zamyslí, zjistí že je unavená a zadudlá si a usne.. Když ne a přesto se otočí a pobrekává, tak mnohdy je to tím, že ji trápí ještě nedoodkrknutý vzduch, takže ji podržím, odkrkne si a zopáknem to.. když přesto zase stojí, tak ji vytáhnu a už ji tam nenutím být.. a počkám, až třeba za hodinu či dvě, bude ještě víc utahaná, že nějak zabere… Ale přes den prostě moc nepsíme, večer už je tak utahaná, že je to OK.

Eva a Eliška 11m - od cca 6h vzhůru, usínající kolem 20h, přes den spící tak hodinu, někdy 2, někdy jen 30min..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.6.05 19:03

Ještě dovysvětlení k tomu, že nám nefunguje vyřvání - ona prostě stojí tak dlouho, dokud někdo nepřijde. Dudlá si u toho palec, je únavou hotová, na střídačku brečí, nedokáže se ještě pustit a zase lehnout…
Visí na žbrdlinkách a čeká na záchranu. Když přijdem, položíme, tak zabere, ale sama se do polohy ležmo prostě ještě nevrátí. Asi jí dost překáží ten spací pytel :-) Až bude tepleji a bude bez něj, tak zkusíme, jestli si nesedne na bobek a nelehne si sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
8.6.05 21:14

Efino, taky jsme prošli tímhle obdobím. učila jsem Vaška usínat samotného od 6. měsíce. Když to konečně začlo fungovat, naučil se v postýlce vstávat a zpět to neuměl. Tak jsem s ním asi 14 dní zůstávala v pokoji, nikam jsem nechodila a vždycky tak po těch 10 minutách ho položila. Ale nijak jsem ho nehoupala, nebrala z postýlky, prostě jsem dělala „mrtvýho brouka“, ležela jsem vedle postýlky na matraci. Jakmila jsem si byla jistá asi za těch 14 dnů, že už umí ze stoje zpět do kleku, zase jsem najela na starou metodu odchodů. A trvalo další dva měsíce, než začal usínat sám. Chce to trpělivost, ale jsem šťastná, že jsem ji měla. Čekáme další mimčo a představa, že budu uspávat dvě řvoucí děti byla pro mě tak odstrašující, že překonala i nervy z Vaškova pláče a trucování

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 23:48

Ahoj maminky,
když pak tedy sami usínají, jak je položíte do postýlky, kolikrát se v noci vzbudí? Už vůbec? Můj syn se v necelých 6 měsících budí hodně často a vždycky chce „cucnout“… :roll: Jsem už jak mátoha a ani si nevzpomínám, jaké to bylo vyspat se „dosyta“. Ale metodu vyřvání jsem ještě neaplikovala, asi se do toho pustím :wink: (No, manžel samozřejmě nic neslyší a spinká jak jezule celou noc :lol:)
Papa
 Peuna

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky