Usínání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
563
9.6.05 09:31

Ahoj holky,

já mám několik dotazů.

MAKY - a budí se Terezka často v noci a vyžaduje zase usínání u prsa? Náš Andrýsek večer dělá úplně to samé, jenže bohužel pak i v noci se několikrát vzbudí a pochováním nebo rovnou necháním v postýlce se to nedá řešit. Začne řvát jak tur a uklidní se jen u prsa. Kdyby tak usínal jen večer, tak bych to neřešila, ale ta noc mě štve.

Vyřvávání jsme zkoušeli, ale jen takové lehké. Když 30 minut hulákal jak tur a nakonec se dusil (nebo dělal, že se dusí, ale kdo to má poznat), tak jsme to stopli a radši uspali jako obvykle.

Jak to řešíte se sousedama, tedy pokud bydlíte v paneláku? Já jsem z toho dost na nervy, protože od sousedů slyším každou blbost, takže si dovedu představit, že Andrýskovo buzení několikrát za noc jim nebude příjemné… Sice nás ještě zdraví, ale o poznání chladněji než dřív.

Máte některá dítě bez dudlíku? Naučilo se taky takhle samo usínat? Andrýsek totiž dudlík nikdy nechtěl, takže se nemá čím ududlat sám.

A pak se chci ještě zeptat na to buzení v noci. Když se dítě naučí samo usínat večer, budívá se pak ještě často v noci nebo se to většinou upraví a ono pak umí spát celou noc?

Omlouvám se za tu spoustu dotazů :D .

Ulrika a Andrýsek (10,5 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
9.6.05 16:35

Ahoj Ulri,

já ti můžu jenom napsat jak je to u nás, ale myslím, že to není směrodatné, protože každé dítě je prostě jiné.

Mám dítě s dudlíkem a usíná samo asi od 4 měsíců, naučil se to poměrně rychle. Myslím, že to, že usíná sám, nesouvisí s tím jestli pak spí celou noc. Vojta usíná sám už dlouho, ale celou noc spí asi od 9. měsíce (většinou s jedním dudlíkem nad ránem). Do té doby se jednou budil a vyžadoval Sunar, pak ho ze dne na den sám v noci odboural…

Co se sousedů týče - nemáš možnost zkusit spaní třeba na chatě nebo někde? Chápu, že nechat se stresovat tím, že pusinka řve a ještě aby nerušila sousedy je dost vyčerpávající, mně vždycky stačil ten jekot… ;-)

Prostě kojené děti (alespoň většina) se budí častěji a o jídlo už asi nejde…

Hodně síly.
Peta

• Citovat
  • Upravit
Gabika
9.6.05 17:24

Ahoj Peuna,

Radko (11m), aj ked zaspava sam (tiez sme uplatnili metodu nechat vyplakat), este sa v noci 3 - 4 krát budi na kojenie, ale ako dopije, hned zaspi. Ked ho budem ucit spat celu noc, tak ho zrejme znovu budeme nechavat plakat, neviem, ako inak by som ho to naucila, len mam trochu obavy, ze tym si ho odstavim, preto s tym tak otalam.

Gabika a Radko 11m

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.6.05 17:46

Peuno,

když mi Eliška usne, tak už spí až tak do 6 do rána,pak se baští 250ml UM, někdy pak ještě usne, někdy ne.. spíš tedy už ne :-) Ale ona se v noci určitě budí, ududlá se palcem a spí dál - jinak by v postýlce tolik necestovala a já ji z krkolomných poloh nemusela zachraňovat přeleženou ruku apod. Ale nevyžaduje naši přítomnost, zaplaťpánbůh. Z knížky Malý tyran jsem se dočetla, že mimi občas, po 7. měsíci, kdy začíná vnímat a chápat svoji moc, ovládá takto matku… dokazuje si to, že když spustí, ono se rozsvítí, přijde mamka, dá mi cucnout a zas odejde… za chvilku to zkusím zas.. a ehle, fakt jde… fajn… prso není nikdy marné… mno a pak ti milínci takhle s mamkami cvičí… Těžko se pozná, jestli se u mimi už začíná jednat o tento extrémní pocit nadvlády, který se nejlépe cvičí v noci, kdy se dítko jinak nudí… nebo jestli se jen bojí a chce se ujistit,ž e tam jsi a hned usne… Plánovala jsem si a stále plánuji, že až se malá začne často budit, tak ji pohladím, aby věděla, že tam jsem, ale nebudu ji nosit, dávat UM apod… Doteď to nepotřebovala, tak proč s tím začínat… snad by se to období dalo takto zvládnout… ale to budu řešit, až to nastane… až porostou stoličky, tak to může se všemi plány a režimy pěkně zacvičit a malá si zvykne na noční konejšení apod… a pak bude po spaní… nebudu ale předbíhat…
Brzké upravené spaní přeje,

E. a Eliška 11m

• Citovat
  • Upravit
563
9.6.05 19:53

Peto,

právě to chci v létě zkusit na chatě, protože doma jsem z toho na nervy. Tam to zvládnu určitě líp, nebudu se stresovat, že to někomu vadí, případně na mě pošle sociálku. Jen doufám, že to Andrýsek pochopí brzo, protože nemám bohužel šanci tam být víc než 14 dní v kuse. A z těch bude ještě potřebovat pár dní na aklimatizaci. Pokud by se to povedlo aspoň tak, že bude to největší řvaní probíhat na chatě a pak už třeba jen desetiminutové vyvádění doma, tak budu spokojená. Deset minut vydržím já i sousedi, ale dvě hodiny asi ne…

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
12.3.14 12:23

Holky potřebuju radu, moje holčička má dva měsíce. Jídlo si upravila tak že před koupáním jí naposled ve 16:00 vždycky nám to tak vyjde po těch třech hodinách. Nebo spí aby to tak prostě bylo :lol:.Koupu jí kolem šesté, v půl sedmé už krásně spinká až do 23:00 někdy až do 01:00.To se budí na papau.Tak se ptám jestli jí můžu dát jídlo po koupeli což mi vychází po dvou hodinách. Jsme na Nutrilonu. Jinak mi to prostě nejde udělat. Kdybych jí koupala v sedm tak mi to prořve. Začíná totiž plakat v pět asi bříško. Takže v šest koupel a je klid. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16744
12.3.14 12:37

Jíst se má až po koupání, aby neblinkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SasankaB
12.3.14 12:44

@střepina já vím, jen nevím jestli nevadí při umělém jí dát po dvou hodinách. Chci jí dávat vždy po koupeli, aby to byl takový rituál :lol: jen ten odstup v jídle nám nevychází :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1961
12.3.14 12:47

Vyzkoušej, jinak to nezjistíš. Ale pokud to bude 2 hod od doby, kdy dopila tu předchozí dávku, přijde mi to OK.
Nebo jí dát tu předchozí dávku v 16 hod o trochu menší. Nebo tu večerní dávku trochu menší. Nebo to trochu natáhnout, aby to bylo třeba 2,5 hod.

Správně má být po 3 hod, ale to jsou tabulky, že. Měla jsem na UM až trochu starší dítě, od 4 měsíců a nebyl problém, když jí někdy to krmení po 2 hod vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
12.3.14 12:49

Ahoj, já dávám taky Nutrilon a většinou mi to vyjde, že krmím mezi půl 5-5 ( dávám trochu menší dávku, aby to rychleji strávila ) a v 7 koupeme, takže jí taky dávám tak po 2 až 2,5 hod. Myslím, že to takový problém není :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí