Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@gabriela82 píše:
@Míša_8888 Malá se budila co dvě hodiny na noční kojení dlouho.. Proto jí mám v posteli.. Já jsem měkká, takže jsem jí dala podudat co dvě hodiny a čekala jsem až k nějakému delšímu spaní dospěje sama.. A to stalo - budí se už jen dvakrát (cca. po 5ti hodinách - když nerostou zuby..) No ale trvalo to skoro rok, já dala prso a spala dál, takže já unavená nebyla, ale chápu, že to není pro každého
Ahojky Gabi, moc jsi mě potěšila příspěvkem
naše mala 10 měsicu taky spi s náma a taky chce zhruba co 2-3 hodiny podundat.. ale většinou pije i dost.. tak doufam, že bude spat delší dobu taky.. na plakani nemam.. jednou jsem ji zkoušela nedat v noci a to ječela jako by ji na nože brali ![]()
Malý mi teď špatně usíná. Mne si očička, zívá, ale neusne. Nepláče, jen si tam leží, kouká a brouká. Plakat začne až déle, ale je to spíš kňourání. Do teď usínál sám..jak ho to zase naučit nebo co dělat? Přes den to samé, akorát v kočárku usne skoro hned
Ahojky
my jsme na UM.Ze zaačátku jsme chovali(do 2 měsíce).Pak jsme dávali do postýlky plínku přes obličej a chytnout za ruku dělat šššš, ale to jak kdy zabralo
Kolem 3 měsíce jsem s ní skákala na baloně a měla jsem jí zavinutou. Až jednoho krásnýho dn se tak u toho kroutila a mrčela, že jsem fakt už teda nevěděla co che, tak jsem jí dala do postýlky, dudlana a vytuhla.To jsem skákala blahem
do 4 měsíce super, pak zas jednou skákání na míči, a pak i to nechtěla a ani v postýlce nechtěla být, tak jsem jak plakala(řvala)jsem si na mobilu našla stránku uspávač. cz zapla bílý šum a do 5 minut tuhá
párkrát s tím usnula, teď někdy žvatlá a usne za chvíli či u flašky a já přenesu, když jí pokoládám tak se lekne, tak jí hned chytnu ruce k tělu a dělám šššš. Po chvíli opatrně pouštím a je to ok. Včera jsem jí třeba držela za ruku a četla pohdku, aby mě slyšela a u obličeje měla plínku. Ale v noci, když se probere na jídlo, tak si tam položím tetra plenu a jak jí pokládám, tak jí hned zavinu udělám párkrát ššššš a spí se dál…zatím
omlouvám se, že jsem se tak rozepsala
@SarkaLo spaní se pořád mění, závidím maminkám dětí, které spí delší dobu než měsíc stejně
u našeho syna se spánek jakž takž ustálil až po roce. Dítě se mění a spánkové návyky s ním. Dávala bych ho ale spát v určitou dobu a pokud zívá nebo si tře oči, tak to už je z mé zkušenosti nejvyšší čas, někdy i skoro pozdě..
Ahoj holky ja mam 16.denni holcicku a prijde mi na to jak je mala, ze malo spinka(od narozeni) hodne casto kojim a dlouho uspavam…nekdy se stane, ze spi az 3 hodinky ale vetsinou spi tak 1-2 hod. a pak nakojim a pak treba se snazim 20 min uspat a nakonec musim zas kojit a to cele trva treba i 2-4 hodiny mezitim breci..(ja taky
)Dr. rika, ze je to normalni v sestinedeli, ze se to pak ustali a ze ji mam kojit proste jak si rekne..takze jak se udava, ze spi az 20 hodin tak me naspi tak polovinu..a ja uz padam na hubu ![]()
Nám se usínání a celkově spánek vždy zhoršil když trápily zuby nebo bylo očkování..pak se to zas srovnalo..no a při každým dalším zubu nanovo.
My sme so spánkom tiež bojovali. Naprv na rukách, potom na balóne a teraz v troch mesiacoch zaviniem do perinky, dám do pusy cumel pridržím jej ho aby jej nevypadával pár krát pohojdám a spí. No cez deň si dá tak zo tri polhodinky a v noci spí dosť tak desať hodín určite. No cez deň je to náročné. Neviem ktoré detičky spinkajú dvadsať hodín.
U nás funguje suprově dudel a měkoučkej medvídek se kterým si šudlá očenka a pak usne
@Míša_8888 tak to je blby no, u nas jedina vyhoda, ze vlastne nikdy neuspavam jinak nez v leze. Jo pokud ma nejaky trapeni, tak samozrejme nosim. Stve me, ze pred aplikaci prvni hexy usinala vecer sama a pomalu uz to vypadalo ze to pujde i pres den