Poobědě nechce spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
27.9.10 15:12

Poobědě nechce spát

Ahojky, doufám, že máte někdo zkušenost a poradíte. Mám chlapečka 2 roky a zhruba od 4 měsíců jsme neměli problémy se spaním. Žádné uspávání ani na noc ani přes den. V noci se vzbudí 1× na čaj a spí dál. Chodí spát po 7 hodině a vstává mi kolem půl 7 ráno. Posledních 10 dní máme problém s odpoledním spaním. Bylo zvykem, že se naobědval, došel na nočník a ve 12 šel spát. Spal zhruba 2 hodinky. Teď zlobí, utíká z postele, když ho dám do postýlky tak si tam hraje. Zkoušeli jsme si s ním jít lehnout, ale stejně neusne. Jediné kde usne, je kočár. Jsem podruhé těhotná a vidina toho, že mi nebude už přes den vůbec spát je hrozná. Je to malý živel a za celý den s ním jsem úplně vyřízená. Poradí mi někdo nějaký fígl. Děkuju moc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
27.9.10 15:15

No ja nevim,ale nektere deti proste po obede prestanou spavat :nevim:
Mala teda jeste spi,ale obcas tady ctu,ze nektere deti uz po druhem roce nepotrebuji odpoledne spanek,tak treba to je vas pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
27.9.10 15:38

Figl neni,proste uz nema potrebu spanku :nevim: ,jak uz je psano,hodne deti prestava kolem druhyho roku spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
27.9.10 15:40

Tak fígl nemám,ale Domča začal chodit do školky,po obědě dojede domů a spát taky nechce. :nevim: Ještě tak o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.9.10 16:31

Už spát nebude :-) Můj starší nespí po obědě od necelých 2 let. Taky jsem v té době byla podruhé těhotná a kdybych si s ním šla lehnout, usnula bych první já.
Taky je od malička ten typ, co zalehne v 7 večer a vstává v 7 ráno. Teď má 4 roky a chodí spát večer okolo 8. Spát po obědě se nenaučil ani ve školce.

Jediný fígl, jak si aspoň chvíli odpočinout, je zavést si povinnou hodinku klidu po obědě v postýlce. Bez ohledu jestli spí nebo ne. Já jsem na tom ale netrvala. Bylo léto, raději jsem s ním vyrazila ven na hřiště, pískoviště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.9.10 16:36

Bohužel, jsem taky posel špatných zpráv. Jak přestává spát, tak už nezačne. monžá občas, když mu dáš ráno porgram, ale běžné už to nebude. Jojo, taky to mám doma … :think: :think: Jak ho dám do postele, hrozí, že zdemoluje postýlku, pokoj, patro, dům. Podle toho, jak dlouho ho nutím setrvat v popoledním klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.9.10 16:51

neuklidním tě, ale Vojta od 2 let po obědě nespí, to musí být sakra únava.. vydrží 12-14hodin v kuse řádit..

některé děti prostě nespí..

vím, jak toi je, já bych po o spát šla :mrgreen: ale co můžu dělat :-P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
27.9.10 16:53

Přesně takhle to bylo u nás. Terka ale nespí už 1,5 roku.
Asi se s tím budeš muset smířit. Uplně tě chápu, já toho mám za celý den taky dost a to nejsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.9.10 17:09

Řekla bych, že pokud jinak funguje normálně, jako že pak není večer moc brzo unavený a tak, tak už prostě nemá potřebu. Nebo není pořádně vylítaný. Jak je teď hnusně, třeba nechodíte tolik ven a on se začíná nudit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
27.9.10 21:03

Tak já tě taky neuklidním, malému je 16 měsíců a když spí 1× denně max. 1-1,5 hodiny, tak je to na něj hodně. Normálně třeba minulou středu mu stačilo spát za celý den 15 minut a vydržel do večera do osmi hodin. Dneska vstával v 7.30hod. ráno, spal za celý den 40 minut a usnul teďka večer v 19.30hod. Smiřuji se s tím, že třeba za chvilku nebude spát vůbec. Ale zas tak nějak to neřeším, prostě nepotřebuje tolik přes den spát. Já taky jako dítě moc po obědě nespala a ve školce už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
27.9.10 21:10

Můj skoro 20měsíční syn spí přes den tak hodinu, hodinu a půl, chodí spát večer ve 20.30 a ráno v 6 vstává… Předpokládám, že ve dvou letech už nebude přes den spát vůbec :zed: . Řekla bych, že je to u spousty dětí prostě normální stav, koneckonců někdy přestane po obědě spát každé…

Bohužel, myslím, že ti tady napíšeme všechny totéž :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
1.10.10 18:20

My to měli stejně, kolem 2.roku dcerka nechtěla chodit po obědě spávat. Já se zrovna vrátila z porodnice, potřebovala jsem odpočívat.
Tudíž nastoupila vyřvávací metoda - nechceš spát, nevadí,ale z postýlky se půl hodiny nehneš.
Jejda, ta plakala :cry:
Ale během týdne opět spinkala.
Vím o spoustě dětí,které to v tomto věku zkoušejí, nicméně můj názor je takový, že spánek potřebují,jen se jim musí „přenastavit“ pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.10.10 18:35

Díky za radu. Co se týče spaní mám stejný názor. U nás je problém v tom, že malej už spí na válendě, tudíž kdykoliv z ní sleze a jde si pro hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
4.10.10 22:17

priblizne mesic resime to same.. mala ma dva roky a 8mesicu a do tedka spala po obede bez debat i 3hodiny kdyz jsem ji nevzbudila.. najednou proste konec..uspavam ji,ze si s ni lehnu a usne,ale ted proste uz vyleze,jde si pro hracky a hraje si.. asi tyden jsem ji proste nutila,ale nemam na to nervy,kdyz nechce..taky cekam druhe dite a kdyz si s ni lehnu tak usnu driv jak ona a ona se naucila byt potichu a hrat si,abych neprisla na to,ze nespi.. je fakt ze spavala od 21hod az do 9:30 ale normalne po obede usla,ale ted proste ne.. uz si stim hlavu nelamu,protoze musim zase rict,ze mi driv a lepe usina vecer.. ve 20h spi a budi se rano v 9.ani neni protivna,jen mam strach,ze az se maly narodi,bude to tezke,protoze vim ze budu jak mura nevyspana:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí