Noční hysterie dítěte - jak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17310
10.9.10 10:25

Noční hysterie :-(

Ahojky maminky

Třeba mi některá poradíte jak se máme zachovat…

Máme syna-3,5r.J eto hodný chlapeček,nikdy žádný problém nebyl.Ve školce ho taky chválí…

Cca 10dní zpětně se začal v noci budit a brečet,nechce si znovu lehnout,jen chce objímat,pusinkovat a chovat.Já ho pochovám atd.,ale nemůžu u něj trávit půl noci abych mu vyhověla.Potřebuji taky spát a manžel taky.Jde o to že opravdu ječí jak siréna-bydlíme v paneláku,takže už se bojím potkávat sousedy :cry:

Dneska už jsem to nevydržela a dala mu ve 2 ráno studenou sprchu ani to nepomohlo :zed: Už opravdu nemůžeme,potřebuji být do práce odpočatá a vyspalá.

Začal už zlobit z večera,že z pokojíčku 20× zavolá ahoj a musíme mu odpovídat-teda já(manžel ho akorát rozzuří-pak si asi myslí,že tam nejsem a začne rodeo)

Podotýkám,že do práce chodím od Adamovo roku takže tím to není.Je to nějaký špatný období a přejde to nebo fakt máme navštívit nějakého odborníka?Zkoušeli jsme skoro všechno-chlácholení,třepnutí na prdel.Nemyslím,že braní do postele tento problém vyřeší(což by určitě vyřešil,ale jen krátkodobě)

Předem díky za každou radu :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
10.9.10 10:43

ahoj, možná to je jen přechodné období? a nebojí se něčeho? mluvíš s ní o tom? já si nemyslím že je to na odborníka, jen přijít tomu na kloub, každopádně nezlob se ale studená sprcha ve dvě ráno je fakt drsný řešení i pro sirénu, to je tak akorát na šok.. já bych si s ním o tom povídala, večer ho pomuchlala, přečetla pohádku a řekla mu, že nemá proč takhle řvát a že prostě nepřijdeš, já bych to asi pár dní vydržela a vůbec tam pak nešla, je dost velký podle mě, tak ti přeju at to všechno zvládnete

• načítám...
17310
10.9.10 10:47

Večer čteme pohádku a mazlíme se jak píšeš,říkám mu že v noci nesmí plakat,že jsem vedle v ložnici a nic mu nehrozí.Ptám se co se přes den dělo ve školce.Nemyslím,že by mu někdo ubližoval ve školce ani někde jinde.....

Ono po 10ti dnech nevyspání už prostě nevím co mám dělat,taky jsme byla proti sprše,ale on je fakt mimo sebe,nereaguje na mé utěšování prostě ječí a ječí a opakuje obejmout ,pusinku a furt dokola :-? :cry:

• načítám...
2457
10.9.10 10:52

A co zkusit homeopatikum Sedalia. Terka měla noční běsy, kdy řvala a nesměli jsme nic, mluvit, sáhnout na ní. Po pár dnech užívání se zklidnila a zase klidně spala.

• načítám...
3064
10.9.10 10:56

Ahoj taky mám syna je mu 6 let. Když mu bylo asi 4,5 tak jsme ho přestěhovali k němu do pokojíčku. Předtm měl postel u nás v ložnici. Každou noc za náma chodil s brekem i když jsme ho odvedly zase se vrátil ,řval že se bojí a tak ,že mu v noci v pokoji ožívají hračky. Nejdřív jsme se smáli. Nezbylo nám než vyměnit si s ním místnosti protože na ložnici byl zvyklí,byla světlejší a útulnější. Vymalovali,koupili nový koberec a celkově zútulnili. Tedˇtam spí normálně sám,občas za námi příjde,že se mu zdál zlý sen,ale zachrání to rozsvícené světlo na chodbě.A my s manželem jsme přišli na záhadu ožívajících hraček. Okolo trubky na topení prolézaliÿ dosti často myši.Nezdá se to,ale v noci to nadělá dost rachotu. A musím se přiznat,že jsem se sama několikrát bála,sbalila si peřinu a šla spát do obýváku.

• načítám...
rozmary
10.9.10 10:58

Ahoj,měly jsme úplně stejný problém z dcerou,asi od 4 let,a vím jaké je to v paneláku,nejraději bych lezla kanálama.Vydržela jsem to přes rok,říkala jsem si,že k odborníkovi to není,ale nakonec jsme navštívily psycholožku(dětského psychyatra)doporučila nám vitamíny magnesium,léky jsem nechtěla,bere to jednou denně a je po problému,zabralo to hned první týden,působí protistresově a uklidňuje :palec: Taky jsme skoušely sedaliu homeopatika,ale nic moc.Když se malej vzbudí vnímá,pamatuje si to ráno?Holka totiž byla jak v tranzu,jenom řvala jak blázen(třeba hodinu)a ráno nic nevěděla.Zkuste toho psychologa,fakt to hodně pomohlo :potlesk: :wink:

• Upravit
17310
10.9.10 11:27

Holky díky za rady :kytka:

Teď jsme byli koupit noční světílko na noční stolek.Měl jen takové nic moc do zásuvky.Tohle líp svítí tak uvidíme.Kdyžtak zkusím to magnésko a pak tu návštěvu psychologa :cry:

Sám spí v pokojíčku od roka a už jednou takové podobné měl,ale nebylo tak tak intenzivní a každonoční :cry:

• načítám...
17310
10.9.10 11:37

Jo a ráno si to někdy pamatuje a někdy ne :nevim:

Přijdu za ním když brečí do pokojíčku a on mě obejde a dál křičí maminko,maminko :think: a jde do ložnice.

Určitě se mu věnuju,chodím jen na poloviční úvazek(je fakt že srpen byl hodně náročný,hodněkrát jsem šla do práce navíc,může to být tím.Když jsem 5 dní doma,tak se třeba vzbudí a do 15minut usne,ale jakmile jsem byla den před tím v práci tak je to celonoční kolotoč.A když mám jít do práce na noční tak od 15h. pobrakává a když odcházím tak to ví taky celý panelák.Teď už to začal dělat i v práci,pracuji s manželem a někdy si ho předáváme v práci.Visí tam na mě a ječí jak by ho manžel vraždil :zed: Je to hodně náročné,nejhorší je že si nemůžu dovolit udělat v práci chybu-zdr.sestra-intenzivní péče a je fakt že po 2h spánku jít pracovat na 12h není ideální

• načítám...
flamenga
10.9.10 11:57

verenika, nehnevaj sa, ale dať dieťatku odpoveď na jeho „objať, pusinku“ formou studenej sprchy uprostred noci mi príde scestné, pritiahnuté za vlasy, nebojím sa povedať, že „choré“… :poblion: Každé dieťatko si v určitom období prechádza svojimi vzdormi, rôznymi náladami, vymýšľaním… ale tak s tým treba počítať, keď sa rozhodnem to dieťa mať… chápem ťa, že sa potrebuješ do práce vyspať, že to s psychikou človeka zamáva, ak je unavený, nevyspatý, ale tvoje riešenie mi spôsobilo „mierny“ šok… Ak si to niekedy pamätá a niekedy nie, tak to zrejme nerobí z trucu… a keby aj… nehnevaj sa, ale 3,5 ročné dieťatko si neuvedomuje, že mama sa potrebuje vyspať, musím byť ticho a spať povinne do šiestej do rána…

Ozaj… až raz nebudeš môcť zaspať, budeš mať desivé sny alebo ťa bude možno niečo uprostred noci bolieť… daj si ľadovú sprchu… rada si počkám na tvoju odpoveď, či zabrala…

Napriek môjmu „siahodlhému“ príspevku nemám slov..... :-?

• Upravit
10.9.10 11:57

no určitě to má řešení a jestli ne tak to chce čas ne nějaké zas homeopatika to je síla dneska si každý myslí, že tím spasí svět a děti od všech nemocí, to je pak jednoduchý dát jeden tiktak a myslet si že dítě zbavím třebě nějakých obav nebo uplakaného období 8-)

• načítám...
685
10.9.10 11:59

nemas pocit…ze ta potrebuje ?..a ty to jednoducho nezvladas ?…ja som svoju melaniu kojila do 2 rokov, odbehovala zo spalne aj 5 x za noc, rano vstavala o 6 nevyspata, robila sestram ranajky a niesla ich do skoly…a to bol kolotoc..ale musim reagovat na tvoju studenu sprchu..je mi s toho do placu…ved takemu dietatku to skor uskodi ako pomoze…co tak vziat si ho na par dni k sebe do postele..ja cakam teraz 4 babo a strasne sa tesim na nocne vstavania , a ak to niektore maminy nezvladaju , treba vyhladat pomoc a nie vybuchovat na dietwatku :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
5530
10.9.10 12:04

Nebudem sa vyjadrovat k tej studenej sprche, neviem co si cakala, ze to s dietatom urobi, ked ho v noci o druhej takto sokujes, to aj keby nemal hysteriu, tak sa rozplace.

Co mna napadlo ako mu pomoct je zajst za nejakou ludovou liecitelkou, takou babou co odraba, ked je niekto urieknuty. Neviem ci na take veci veris, ale podla mna je to moznost. Mne pride, ze sa niecoho boji, ze je akoby v tranze, ked si to ani nepamata, mozno je fakt urieknuty, alebo mu niekto „chodi v noci na sen“, koho sa boji. My sme to mali raz s mojim bratom, na neho to sice prislo stale vecer, a to zacal kricat ako zmyslov zbaveny, museli sme vypnut televizor, strasne sa bal a vzdy pozeral iba na jedno miesto. Pomohla prave taka baba.

• načítám...
ble
10.9.10 12:04

zdravotná sestra utišuje dieťa v noci studenou sprchou? ty si celkom picnutá! napísala by som aj horšie. :zed: :zed:

• Upravit
17268
10.9.10 12:05

to mi pripada ako cierny humor ze ?? :mrgreen:

davat dietatu studenu sprchu ?? to snad nemyslis vazne :cert:

pri tomto ma napada len jedno, kde je boh ked rozdava ludom tehotenstva… :nevim:

inac nemam slov…

• načítám...
685
10.9.10 12:08
Lauritka píše:
to mi pripada ako cierny humor ze ?? :mrgreen:

davat dietatu studenu sprchu ?? to snad nemyslis vazne :cert:

pri tomto ma napada len jedno, kde je boh ked rozdava ludom tehotenstva… :nevim:
inac nemam slov…

:pankac: :pankac: :pankac: …suhlasim, ze aj v tych rozdavaniach sa stavaju omyly…len skoda , ze taketo :twisted: :twisted: …normalne som s toho znechutena uz len pri predstave …fuj, fuj, fuj, fuj

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510

• (5) + 12 recenzí

SCD505