Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Děkuji za onformace,že spíše pomoct potřebuji já než Adam
Studená sprcha je doporučována i lékaři,takže jestli máte problém tak se zkuste zeptat nějakého odborníka
Flamenga-trošku přehnané,že píšeš že má odpověď na jeho pusinku a obejmutí je studená sprcha
Myslíš si že ho neobejmu,nebo mu nedám pusinku
Tak to se pleteš,sprcha se konala po 3h řádění a mého utěšování,pusinkování a objímání ![]()
Víš já si sem přišla o radu od maminek které něco podobného zažily a né nějaké mentorování.Byla chyba to sem psát ![]()
verenika, daj mi prosim Ta link na nejaky odborny clanok, kde je napisane, ze ked dieta v noci place je potrebne mu dat ladovu sprchu.
a chyba bola riesit Tvoje problemy so susedmi a nedostatkom spanku studenou sprchou dietata.
verenika píše:
Děkuji za onformace,že spíše pomoct potřebuji já než AdamStudená sprcha je doporučována i lékaři,takže jestli máte problém tak se zkuste zeptat nějakého odborníka
Flamenga-trošku přehnané,že píšeš že má odpověď na jeho pusinku a obejmutí je studená sprcha
Víš já si sem přišla o radu od maminek které něco podobného zažily a né nějaké mentorování.Byla chyba to sem psátMyslíš si že ho neobejmu,nebo mu nedám pusinku
Tak to se pleteš,sprcha se konala po 3h řádění a mého utěšování,pusinkování a objímání
prepac ..ale ja som lekara nepocula , ze strach riesit studenou sprchou…ano odporuca sa ak je dieta nervozne cez den a nie v noci , vziat ho do vane…ja mam deti 3…mala sm taky isty problem s 2 dcerou vdaka zdravotnictvu a prave takym lekarom, ktory ba ani nemali byt lekarmi…doslova dosrali mi dceru ked mala 2 roky v nemocnici a nasledok toho bolo presne to co opisujes ty , takze sa viem velmi dobre vcitit do tvojej koze, robila nam to skoro rok , a horsie bolo to , ze ona sa objat ani nedala lebo dostavala nervove zachvaty , tak som vyhladala detskeho psychiatra , ktory nam v priebehu snad par mesiacov pomohol…a poviem ti urcite , ze spracha to nebola ..prepac ale mam 3 deti, presla som s nimi naozaj vela ..ale toto riesenie nieje ![]()
To co popisujete jsou tzv afektivní záchvaty. Vyjma způsobu kterým na ně reagujete, tedy nevšímání si dítěte, které se vzteká, je vhodné i sevření v náručí klidná mluva na dítě ( hlavně dle psychologů) a také nepříjemná protiopatření - studená sprcha - doma ( hlavně dle neurologů). Právě ta studená sprcha by se občas hodila, když půjde a ze vzteku kopne dospělého. Je to účinné a dítěti tím nemůžeme ublížit. Fyzický trest je problematický, přesně jak píšete, protože třepnutí přes plenku dítě nebolí a silněji se udeřti oprávněně bojíme a ani to nelze . Stavy které má sice časem přejdou, ale bez toho, že se k nim účinně postavíme, bude to trvat minimálně ještě rok a vzdor se může stupňovat. No, zkuste to a dejte vědět, časem, jak jste uspěšní.
Tady máte odpověď pediatra na vzteklé a afektované dítě.Zkuste mu napsat,že je „picnutý“
Jak píšu,je to metoda lékařsky uznávaná!!
Takže prosím se uklidněte a volte lepší komentáře a nebo nereagujte vůbec.
Jo a zdr. sestra jsem a probírala jsem to s lékaři a ty mi sprchu taky schválili
verenika, si zase nieco vytrhla z kontextu, vsak? ![]()
a ako pise titu, pise o dennych zachvatoch, nie o nocnych morach.
ziaden lekár by ma nepresvedčil, že mám svoje dieťa,ktoré je rozrušené osprchovať v noci studenou vodou… ![]()
Soldi-je to odpověď.
Je mi smutno,přišla jsem si sem pro radu a čeho jsem se dočkala??Jsem vlastně příšerná matka,která týrá dítě.
Díky,určitě se sem zase obratím s nějakým dotazem ![]()
Opět se tady hrotí něco na co jsem se vlastně vůbec neptala,studenou sprchu dostl poprvé v životě,rozhodně nejsem zastáncem takovýchto trestů,ale tohle jsem opravdu nečekala,kort od maminek které jěště nemají děti a neví jak se děti chovají ![]()
VERENIKa aano ;já taky slyšela o studené sprše,ale jak píšou holky ,jen pří velkých zuřivých záchvatech,a tím už myslím,že dítě sebou praští o zem a má doslova záchvat,až je rudý ,něčeho takového jsem byla svědkem,ale né,že v noci prostě pláče a chce se tulit a nechce spinkat,to mi příjde brutální,já si ráno myju jen blbé oči teplou vodou,protože člověk je po noci takový jaký je a ta představa,že mě někdo hodí pod studenou sprchu je brutální
jaaaj, verenika, verenika, zase si neprekvapila ![]()
cakala som, ze kedy vytiahnes, ze deti nemam. ale to neznamena, ze neviem, co vychova dietata obnasa, vies? ![]()
a titu ma 3 deti, 4te na ceste, takze myslim si, ze je dostatocne kvalifikovana (podla Tvojich meritok) na odpoved.
a sebalutost je tiez Tvoj oblubeny prejav. ![]()
to, že niekto nemá ešte vlastné dieťa neznamená, že s deťmi nemá skúsenosti ![]()
VERENIKA prepáč, ale iba toľko,že mi je z Teba,ako matky na GRCANIE
- fuj
Vere běž s ním k lékařce ,toto bude něco v jeho hlavičce,podle mě,má třeba strach,má škaredé sny,muj synovec měl syndrom neklidných nohou a v noci nespinkal,nevím,jestli si o tom slyšela a díky tomu plakal a byl neklidny,sprchu bych už určitě nedělala,to muselo být pak snad ještě horší
![]()
Holky, o co Vam proboha jde? Takhle tady Vereniku prazit
. Taky vidim, ze spousta nevhodnych komentaru napsaly damy, ktere jeste ditka nemaji. Holcina potrebovala poradit a ne odsuzovat jeji jednani. Chapu zcela dobre, ze pokud tento problem nastane poprve, podruhe, potreti, ze lze resit s ledovym klidem, ale doprkynka neodsuzujte hned nekoho, jako ze pomalu tyra sve dite snad a ze si ho nezaslouzi. Kde to jsme jako?
Vereniko naše tři děti jsme vychovávali s láskou a naplno se jim věnovali
Nikdy neměly potřebu někoho kopat nebo se vztekat.Pokud dítě 3 hodiny nebylo v pohodě,tak vidím problém v selhání rodičů.Měla by ses jít poradit k doktorům hlavně sama o sobě
Myslím,že ledovou sprchu by si dostala ty sama
A píšeš,že chodíš do práce od jeho roku.Se nedivím ani trochu,že sklízíš,co jsi zasela
Pokud vykonáváš dle mého názoru náročné povolání zdravotní sestry,tak si nemohla všechno stíhat a vytvářet doma pohodu ![]()
Nevidím problém v chlapečkovi,ale v rodičích ![]()
Jen pro upřesnění -studenou sprchu nedostal za to že plakal,ale že byl nepříčetný když jsem odešla a nedala mu pusinku po 199.Tak řev,mlácení do zdi a dveří(nedal se uklidnit)-to byl důvod studené sprchy.
Jsem zapoměla vám tady vylíčit detailně celý průbeh dnešní noci…
Soldi-ty jsi opět nezklamala mě,
Jen se chci zeptat jestli vám to za to stojí,napsat mi jaká jsem děsná matka…znáte mě?znáte Adámka?Já se ptala zda má někdo obdobnou zkušenost
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat