Usínání

4092
5.10.10 10:21

usínání

Ahojky můj pětiměsíční chlapeček si zvykl usínat jenom při kojení jinak a sám prostě neusne. Je to docela problém když ho uspávám tak u sebe na posteli a pak ho musím do postýlky přenést. Když se přitom vzbudí tak postup opakujeme i několikkrát. :lol: Budí se kvůli kojení několikkrát za noc takže je to docela vyčerpávající :roll: Máte nějáký zaručený recept :lol: na to, aby se naučil usnout sám nebo to něják přijde časem samo? :think: Zajímalo by mně co budu dělat až přestanu kojit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
5.10.10 10:34

Ahojky - u synka jsem měla totéž, takže jsem to nakonec vzdala a Maty spal v posteli s náma. V noci fungovala „samoobsluha“ a já aspoň nebyla tak unavená. Je fakt, že odstavování pak bylo docela náročný, ale hlavně pro (ex)manžela. 3 dny po sobě jel na noc ke své mámě a Maty se ke spánku prostě prořval. Po těch 3 dnech (respektive nocích - den trávili doma) to už bylo OK, jako „náhradu“ jsem ho při uspávání škrabkala na dlani. No a postupně se naučil v poho usínat sám - nechávala jsem tomu volný průběh.
U Berunky to zatím dělám stejně, spinká s náma od narození…jen nevím, kam s ní pak přítel při odstavování pojede (rodiče už nemá). Ale za to vyspání po dobu, co kojím, mi to stojí..... :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3011
5.10.10 10:35

Mikky, a když se v postýlce, tak pláče? Nezkoušela si jej chvilku nechat, třeba po chvilce usne sám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
5.10.10 10:36

Ahoj Miky, jako bys psala o našem mrňousovi :lol: Zkus kojit v zavinovačce nebo dece, ať ho pak nedáváš do studené postýlky. Jinou radu nemám :lol: Kryštůfek v 5 měsících semtam usnul v postýlce sám, samozřejmě po nakojení. Začali jsme tak, že tam třeba 10 minut plakal, ale já jsem musela vytrvat, protože mám ještě dcerku a nemůžu celý večer strávit v ložnici :roll: Teď mi usíná u kojení a já ho přendávám do postýlky polospícícho a on už ví, že v postýlce se spinká, tak už ani nekňourá a usne si sám. Což považuju za obrovský úspěch vzhledem k tomu, že dcerku jsme uspávali do 3 let :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
5.10.10 10:55

V postýlce jsem ho chvilku nechávala, ale po chvíli vždycky začne tak šíleně řvát, že to nedám, vytáhnu ho a nakojím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
21.1.13 11:37

Neumí sám usnout

Náš tříměsíční syn nedokáže usnout sám - usíná buďto u prsa, v kočárku a nebo v náručí při hopkání na míči. Doktorka říkala že by to ale umět měl (jak ho to naučit bohužel neupřesnila). Zvláště v noci je tenhle usínací proces hodně úmorný protože se budí každou hodinu nebo dvě :( /hlad nemá, přibývá krásně/

Zde na emiminu jsem přečetla článek o spánku kde se píše „Rozlučte se s ním a odejděte. Jen tak si zvykne spát samo. Důležité je, aby dítě neusínalo při kojení a houpání v náručí.“

Děláte to tak? Necháváte děcko plakat třeba hodinu než usne samo v postýlce? Já mám první dítě, je mi ho vždycky hrozně líto když tam sám pláče a vydrží to děsně dlouho, ovšem sama už únavou docela padám… :,(

• Citovat
  • Upravit
941
21.1.13 11:50

Tak chvilku bych ho nechala poplakat, ale hodinu ne.ale já mám už 2děti, jinak bych mluvila u první, ale 3měs by mělo usínat samo, já lehala k nim a dělám to doted :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.1.13 11:55

Nedělám, uspávám.. Buď usne u prsa (teď už moc ne, už je velká - 15 měsíců) nebo si s ní lehnu do postele a do pár minut je tuhá.. Vždycky to tak bylo, kdybych jí musela houpat hodinu, asi bych si to taky rozmyslela, tohle mě ale vůbec neobtěžuje.. Po prvním usnutí jí dám do postýlky a vracím se do obýváku, při dalším probuzení už pak zůstává u mě až do rána.. Kojím stále i v noci - je to spíš jen takový podudání, aby se ujistila, že tam jsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
21.1.13 11:57
@AdaNaty píše:
Tak chvilku bych ho nechala poplakat, ale hodinu ne.ale já mám už 2děti, jinak bych mluvila u první, ale 3měs by mělo usínat samo, já lehala k nim a dělám to doted :(

Zkoušela jsem sedět u jeho postýlky, držet ho za ručičku, hladit, povídat - absolutně bez efektu. Stejně tak když jsem u něj jen ležela. Vyžaduje kojit, nebo pochovat jinak neusne. Sám v postýlce je schopen plakat fakt i 45 minut než vyčerpáním usne. To jsem zkoušela k němu i v pravidelných intervalech chodit, nebo ho naopak úplně nechat, ale nic se nezměnilo. Nakonec vždycky vyměknu, dám mu prso a on u něj usne. To samý pak vyžaduje i v noci když se vzbudí (což je každou hodinu nebo dvě) :,(

• Citovat
  • Upravit
637
21.1.13 11:59

@Míša_8888 Ahoj, my jsme na tm stejně, malej usíná jen při houpání na míči. Taky jsem vyčetla tuhle radu co ty, zkusili jsme to a kupodivu to i fungovalo. Ale jen týden. Pak jako když utne prcek začal protestovat, takže opět usíná na míči. Ještě dodám, že ho na spinkání pevně zavinuju. I když to už je taky asi ve 3m docela velký. Nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.1.13 12:00

@Míša_8888 Malá se budila co dvě hodiny na noční kojení dlouho.. Proto jí mám v posteli.. Já jsem měkká, takže jsem jí dala podudat co dvě hodiny a čekala jsem až k nějakému delšímu spaní dospěje sama.. A to stalo - budí se už jen dvakrát (cca. po 5ti hodinách - když nerostou zuby..) No ale trvalo to skoro rok, já dala prso a spala dál, takže já unavená nebyla, ale chápu, že to není pro každého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
21.1.13 12:01
@Nikca_Ko píše:
@Míša_8888 Ahoj, my jsme na tm stejně, malej usíná jen při houpání na míči. Taky jsem vyčetla tuhle radu co ty, zkusili jsme to a kupodivu to i fungovalo. Ale jen týden. Pak jako když utne prcek začal protestovat, takže opět usíná na míči. Ještě dodám, že ho na spinkání pevně zavinuju. I když to už je taky asi ve 3m docela velký. Nevím :nevim:

Taky ho zavinuju, bez toho by neusnul vůbec a hlavně by se nedal po hodinovém uhoupání ke spánku přenést do postele… Ale už jsem unavená jak zvíře - v noci je každou hodinu vzhůru a vyžaduje stejné uspávání… :zed:

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
21.1.13 12:01

Ne nedelam to male jsou 4 a pul mesice a spi se mnou v posteli, pokud neusne u prsa, tak chvili vracim dudel a branim ji aby si strkala tlapky do obliceje. Pres den zavinuju a u toho povysavam. pripadne poustim bily sum z kompu. Pokud se tady objevi rady bez vyrvavani´, rada si na ne pockam. Zavinovani uz nebude na dlouho…

• Citovat
  • Upravit
637
21.1.13 12:06

Nám naštěstí to uspávání trvá cca 15 minut, před nočním spaním (kolem 20:30) ho nechávám 2 hodinky vzhůru, jinak uspávám co hodinu a půl, někdy i dříve. Přes den teda spí jedině v náručí na míči nebo v kočáře. No a ten noční spánek naštěstí trvá dlouho, budí se v 5-6 hodin. Pak nakrmím, zase zavinu a ukládám do postele k sobě. Chvíli kouká a když vidí, že já spím, usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
21.1.13 12:14
@zrzana2 píše:
Ne nedelam to male jsou 4 a pul mesice a spi se mnou v posteli, pokud neusne u prsa, tak chvili vracim dudel a branim ji aby si strkala tlapky do obliceje. Pres den zavinuju a u toho povysavam. pripadne poustim bily sum z kompu. Pokud se tady objevi rady bez vyrvavani´, rada si na ne pockam. Zavinovani uz nebude na dlouho…

Ten náš dudlík vůbec nechce :? - jediný jeho dudlík jsem já a u toho by asi nejraději strávil celý den :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510