Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, syn (v říjnu mu budou tři) nastoupil do školky a stalo se v pondělí i v úterý, že po svačině usnul na pískovišti, kolem něj řev a on spal, dneska mi i učitelky volaly ze školky, že to nezažily. Stalo se to také někomu? Díky
Ve školce se nám to nestalo, ale když je syn unavený, usne klidně i vsedě na židli i v sebevětším hluku. Asi bude chvíli trvat, než si zvykne na nový režim a brzké vstávání.
Stalo. Syn už několikrát usnul třeba mezi hračkami
paní učitelka mi vždy poslala fotku.
@aanysek Diky moc za odpoved
, jela jsem pro nej a byla jsem z toho spatna, resila i s doktorkou.
@kavenka Díky, trochu jsme si oddychla, vystrašilo mě, že to prý nezažily. On má syn epilepsii, ale kompenzovanou, neměl (ťukám na dřevo) veliký zachvát. Tak jsem se bála, že to je něco s tím. Ale i neuroložka mě uklidňovala a navíc je třeba týden po očkování.
@emartnet píše:
@kavenka Díky, trochu jsme si oddychla, vystrašilo mě, že to prý nezažily. On má syn epilepsii, ale kompenzovanou, neměl (ťukám na dřevo) veliký zachvát. Tak jsem se bála, že to je něco s tím. Ale i neuroložka mě uklidňovala a navíc je třeba týden po očkování.
A chodí na celý den? Pokud bere nějaké léky, tak může být víc unavený i po nich.
Držím palce, ať to zvládnete
manžel je taky epi, tak ten rezim rodiny je jinej ![]()
@Eva.asdfghjkl Prave mi zavolaly, co s tim maji delat, ze ho nemuzou hlidat, jak spi.
@Anais Brno On bere, ale paradoxne v lete silene radil, uz zadny spanek a pak usne na piskovisti, ze si tam ustal. Ale on se taky predtim hodne najedl, neni zvykly k svacine rohlik a mleko, svaci vetsinou ovoce. A díky ![]()
@emartnet píše:
@Eva.asdfghjkl Prave mi zavolaly, co s tim maji delat, ze ho nemuzou hlidat, jak spi.
A co s tim mas delat ty?
Bezet z prace, protoze syn usnul? Nevim. At si poradi
je teplo, muzou donest deku a polozit ho tam, at si odpocine. ![]()
Pokud má léky na epilepsii tak se tomu vůbec nediví. Vetšinou prostě trochu utlumují.
Rozhodně na tom má vliv i to že má nový režim, novou školku, nové děti, nové učitelky. To množství vjemů unaví i „běžné“ dítě. U dítěte s epi je to ještě unavnější pro mozek ![]()
Učitelky by ses tím měly poprat
uložit ho na lavičku nebo tak něco. Že zavolají rodiči že dítě spí tak to nevím co bych jim na to řekla
pokud u něj nejsou projevy nemoci (což by vysvětlovalo tu únavu) tak prostě spí. ![]()
U takto malých detí je to dost bezné, ze potrebuji spanek i vicekrat v prubehu dne. Skolky nemaji k tomu prizpusobeny rezim a jesle pro takto male deti nejsou. Takze bohuzel s tim se musi nejak ucitelky porvat. Volat mi ze si mam vyzvednout dite, protoze spi na piskovisti? Nevim co bych na to rekla.
Asi at ho tam nechaji a az pujdou do skolky na obed, tak at ho odnesou a nekam ho proste ulozi. ![]()
Dcera jeden čas pravidelně přišla ráno do školky, lehla si na gauč a usnula. Předtím doma snidala, myla se a do školky chodila pěšky. Vždy prospala celý čas až do svačiny. Učitelky si zvykly a nechaly ji spát.
Jednou náš syn usnul v herně, kde se děti hráli. Únava, nebo nevím co. manžel tehdy řekl, že on kde si ustele, tam si lehne. ![]()
Trochu mě to vykolejilo, ale pak dalsí dny pohoda, to byl spíš nadlidský výkon ho aspon na chvíli uspat.