Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@idealistka Přesně. Taky nechápu proč v tom někdo vidí problém. Je přece potřeba rozlišovat dítě které ještě nemá rozm a dítě které už ten rozum má. Podle mě rozhodně není chybou spát s malým dítětem v jedné posteli. Dítě větší ( okolo tří let) by mělo už zvládat usínat samo.
@idealistka píše:
Malinky, chce maminku… A proc je to spatne? [/cituje]Tak ja nerikam, ze je to spatne.. jen ze doma mi usina sam v postylce docela dobre jen si chvili brouka obcas brekne prekuli se na bok a spi.. a u babicky usina pritulenej a pak kdyz prijedeme domu tak treba 2-3 dny usina strasne spatne
tak jsem si rikala jestli si za ten vikend na to muze zvyknout a vyzadovat to i doma
ted mel pritel nocni tak jsem ho obcas u me v posteli taky nechala..
@a12 píše:
Ahoj holky, mame 6m syna ted trochu hur usina ale je pravda ze ma natekle dasne a chystaji se mu asi 4 zoubky. Problem je v tom ze doma ho dam do postylky on si tam hraje chvilkama breci tak ho chvili pochovam. Kdyz uz vidim ze se mudla a je unavej tak ho dam do postylky par minutek se prevaluje trochu knoura a usne.. problem je v tom, ze na vikendy jezdime ke tchyni a ona si ho vezme k sobe do pokoje a pak pysne prijde s tim ze malej spi.. ale usina u ni na posteli ale tim stylem ze ho jakoby zalehne a hladi.. a pak mi nekolik dni doma v postylce strasne rve a nechce spat sam v postylce.. myslite ze si mohl zvyknout?Doufam ze to je trochu srozumitelny, pisu z mobilu a blbe se mi to po sobe kontroluje
Mamka má 5 děti a první na co mě upozorňovala: Hlavně si ho nenauč spát v posteli… a proč taky, i mamina má nárok na klid i soukromí. Když je nemocnej nebo se tlačí zuby tak jasně že si ho vemeš do postele a utěšuješ.
@Vuninka píše:
Mamka má 5 děti a první na co mě upozorňovala: Hlavně si ho nenauč spát v posteli… a proč taky, i mamina má nárok na klid i soukromí. Když je nemocnej nebo se tlačí zuby tak jasně že si ho vemeš do postele a utěšuješ.
Segra me na to prave taky upozornovala
ale ted ho asi trapi zoubky tak doufam ze zas nebude problem se spanim v postylce
musim teda priznat ze kdyz se vzbudil treba v 5 na jidlo a pritel sel do prace a prdola u kojeni usnul tak jsem ho uz nechavala spat se mnou.. ale vecer vzdycky usinal ve svy..
@a12 píše:
Segra me na to prave taky upozornovalaale ted ho asi trapi zoubky tak doufam ze zas nebude problem se spanim v postylce
musim teda priznat ze kdyz se vzbudil treba v 5 na jidlo a pritel sel do prace a prdola u kojeni usnul tak jsem ho uz nechavala spat se mnou.. ale vecer vzdycky usinal ve svy..
mě se malej budí cca v 5:30 a pak spí semnou do 8 v posteli. Ale večer příjdu do ložnice, čtu si a hlavně MÁM KDE SPÁT ![]()
@a12 píše:@idealistka píše:
Malinky, chce maminku… A proc je to spatne? [/cituje]Tak ja nerikam, ze je to spatne.. jen ze doma mi usina sam v postylce docela dobre jen si chvili brouka obcas brekne prekuli se na bok a spi.. a u babicky usina pritulenej a pak kdyz prijedeme domu tak treba 2-3 dny usina strasne spatnetak jsem si rikala jestli si za ten vikend na to muze zvyknout a vyzadovat to i doma
ted mel pritel nocni tak jsem ho obcas u me v posteli taky nechala..
Myslim, ze ano, zvykne si, je to prijemne a prirozene se pritulit, na prijemne se zvyka rychle