Uspávání batolete u rodičů v posteli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
8.8.07 23:46

uspávání batolete u rodičů v posteli

Všechny zdravím a žádám o radu. Naši 17 měsíční dcerku „uspáváme“ tak, že si s ní jeden z nás lehne do manželské postele, tam děláme že spíme (manžel to nedělá, ten vždy usne dřív než malá) a naše kočka sebou trašně moc hází, kope,.....a až ze sebe vydá poslední kousek energie, tak konečně usne. Někdy to trvá 1/2 hodiny, někdy 1a1/2 hodiny. Nějak mě ten systém přestává vyhovovat. Celý den se jí věnuji a večer už bych chtěla mít klid. S manželem se téměř míjíme… zkrátka, chtěla bych to změnit, ale netuším jak. Máte někdo podobnou zkušenost ? (S dobrým koncem :D )
Mě se zdá, že když jsme ji kdysi v dávnověku nechávali vyřvat, tak se akorát rozpumprdlíkovala a nikam to nevedlo...... od té doby uspáváme takhle hloupě,ale bez řevu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
9.8.07 00:03

Přesunuji do vše kolem spaní. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.07 05:02

Rudi, jestli chcete mit klid, budete ji muset „nechat vyrvat“ v postylce. Jina cesta podle me neni. Cim dyl budet pokracovat v uspavani vami ve vasi posteli, tim to bude horsi a mala to o to vic bude vyzadovat.
Takze jestli vam to vadi - sup s ni do jeji postylky co nejdriv..
Par dni si urcite „porve“, ale pokud nepolevite, pochopi, ze jina cesta neni a zacne usinat sama bez place a bez problemu. A vam se ooobrovsky ulevi, ver mi. :wink:

Jana.

• Citovat
  • Upravit
3813
9.8.07 07:42

ahoj my měli to samé, ale až skoro do 3 let pak jsme udělali pokojík a uspávali jsem jí tam akorát jsme leželi na koberci, to už jsem byla těhotná, a když se Adámek narodil tak to prostě takhle nešlo aplikovat a jednoduše jsme jí asi tak hodinu vysvětlovali ( to bylo poprvé pak už ne) že doma se bát nemusí a teď to děláme tak, že se jí přečte pohádka dá se jí pusa a jdem pryč s tím teda že se na ní občas jdem juknout, má dovoleno si hrát, ale když si dohraje sama si lehne a usne. Jsem ráda, že konečně usíná sama. Chce to hodně vysvětlovat a neustupovat tak hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
9.8.07 07:59

a je fakt, že když jsme jí nechali vyřvat tak to nepomohlo a druhý den večer byla úplně hotová, protože se bála že jí tam necháme. Takže na ní metoda vyřvat nefunguje prostě a jednoduše vysvětlovat a vysvětlovat. Musíš zkusit co na ní platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
9.8.07 08:51

Ahoj,
asi bych jí vyřvávat nenechávala, je na to už moc velká. Naopak myslím, že pochopí vysvětlování a přemlouvání. Zkusta jí to vysvětlit, že ode dneška to prostě bude jinak a tečka. Aby to pro ni nebylo tak těžké, tak bych jí nějak uplácela, třeba jít do hraček a říct jí: „hele, vyber si k sobě do postýlky nového plyšáka, jakého chceš, a já ti ho koupím, bude tam spinkat s tebou“, nebo tak něco :wink: . Plyšáka by pak dostala doma teprve až večer do postýlky. Snažila bych se ji prostě přesvědčit a klidně i uplatit :lol: , ať tam jde dobrovolně. Napiš, jak jste dopadli :D
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
9.8.07 12:36

Ahoj,
my jsme taky uspávali, sice v postýlce, ale museli jsme sedět u něj. Pak jsem zkusila vždycky na chvilku odejít, na záchod, napít, uklidit hračky, tak aby mě malý slyšel, že jsem někde na blízku. Ty intervaly jsme prodlužovali. Za čas, asi týden usnul sám. Bohužel jsme si ho zas teď naučili na pohádky, takže u postýlky sedíme zas.
 mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.8.07 12:54

No jo, ale já 17 měsíčnímu prckovi asi nevysvětlím, co mám v úmyslu s jejím uspáváním, jakmile ji šoupnu do postýlky a odejdu, začne takový řev, že vysvětlování asi nepomůže. To hračkářství taky není špatný nápad, ale myslím, že to dobře funguje u většího dítěte. Možná zkusím dát malou do postýlky a hned neodcházet, zkusit pohladit…
Na pohádku je taky malá. No, já se v tom plácám. Musím vymyslet něco, aby jsme to oba (s manželem) vydrželi a neporušili to, jinak to bude na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.8.07 12:55

ahoj, Rudi001,

tak to jsi snad psala o nás :lol: . máme nemlich to samé, 17 m holčička. do 11 m spala sama v pohodě v postýlce a pak ze dne na den to skončilo a od té doby uspáváme úplně stejně jak popisuješ. taky se musí v té posteli „utahat“ a teprve potom usne.

metodu vyřvávací jsem zkusila jednou, naprosto nezabrala. prostě to nechám, až bude starší a bude schopna pochopit moje vysvětlování. jsem zase vděčná, že mi spí celou noc - od 20 h. do 07 h.

moc jsem Ti nepomohla, jsem jen spřízněná duše :roll: . takže na ten „dobrý konec“ jsem taky docela zvědavá.

hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.07 14:41

Všem děkuji za tipy a zkušenosti s uspáváním dětí.
Anonymní Jano- já se bojím, že pokud bychom se rozhodli pro pokus nechat vyřvat, pak si zvykne, tak po 2-3 dnech bychom už nevydrželi s nervy a skončili bychom opět u nás v posteli. No, třeba k tomu dojde, protože uspávat 30 minut, to jsme ochotni akceptovat, ale víc jak 1a1/2 hodiny ležet a čekat, až se dítě uklidní a usne, to je děs.
Zlatko, malá bude mít teprve 17 měsíců, myslím, že bych jí to nevysvětlila tak pěkně jako vy vaší 3leté slečně. Přeci jenom se starším dítětem bude lepší domluva (určitě mě někdo vyvede z omylu (-: ) Ale do 3 let čekat nevydržím. Vyřvávací metoda ani u nás nezabrala, akorát se tak rozpumprdlíkovala, že pak pomohlo jedině vzít do náruče a ukonejšit do usnutí (což bylo po 2 hodinách šíleného řevu docela rychlé - cca do 2 minut) ale TY NERVY? TY NERVY !!!! Zkoušeli jsme to asi 3 dny a nevydržel taťka............(ale i já už byla z toho pobíhání z přízemí (obývák) do ložnice (1.patro) dost unavená.)
Taky musím říct, že malá je veliký „mamináč„, tak nevím, jestli ten kontakt „tělo na tělo“ k tomu uklidnění náhodou nepotřebuje a jednoho krásného dne (večera) zjistí, že nás vlastně k usínání nepotřebuje a vystačí si sama.
Evo, na „uplácení „ hračkama je asi ještě malá, každopádně to vedu v evidenci a jednou na to určitě dojde. Ale mohla bych v hračkářství vybrat nějakého většího plyšáka, co by se k němu dalo hezky přitulit a malá by nemusela mít pocit, že je na to spaní sama ? Jaké plyšáky mají vaše děti v postýlce na mazlení?
Pupic, děkuji za povzbuzení, je mi jasné, že je nás víc :-D

Každopádně, jakmile se nám podaří dobrat se uspokojivého konce dne pro všechny zúčasněné, určitě se ozvu, co zabralo. (Jen doufám, že to nebude dopis z blázince :-)))))))))
Všem ještě jednou dík.
rudi001

• Citovat
  • Upravit
283
9.8.07 20:40

Rudi,

stejně jako u vás…
nás před blázincem zachránil vlastní pokojíček a naprosto stejný večerní stereotyp. Nejede vlak, aby přesně - fakt přesně v 19,55 neležela v posteli. Teď si k ní taky musíme lehnout, ale trvá to tak 3-5 min taťkovi a cca 15-20 min mně… Jak porušíme stereotyp, usíná i půl hoďky

Jo, a plyšáky nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.8.07 23:56

Ahoj,

naprosto Tě chápu, protože máme doma to samé v bleděmodrém… Je fakt, že já Pavlíka vyřvávat nenechám… zkusila jsem to jednou a už to nechci vícekrát aplikovat.

Zlom nastal asi tak ve 20měs, najednou jej začaly zajímat pohádky a zčista jasna jsme přečetli pohádku, pomazlili se a já odešla do vedlejší místnosti s tím, že tam počkám, dokud neusne… v 99% je tuhý do 10min.

Už mne to tenkrát hodně obtěžovalo, ale tak jako u ostatních záležitostí jsem se přesvědčila o tom, že k tomu prostě dítko dospěje a lze to řešit v pohodě a bez oboustranného stresu…

Ale spinká stále s námi a nám to neva … tedy trošku nás utiskuje, ale rovnou to budem řešit přestěhováním do pokojíku až se přestěhujeme do nového.

Každé dítko je jiné, některé usíná od mala samo v postýlce, některé se nechá přesvědčit vyřvávací metodou, některé prostě rodiče potřebuje cítit blízko…

Uvidíš, že zanedlouho se to i u vás změní :) A místo uspávacího stresu se Ti bude krásně vstávat, když Tě probudí dítko se slovy "mamí? nespinkeeej? vyspala dobže? já dobže… " :lol:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61009
25.10.14 13:30

uspavani v posteli

Ahoj holky, mame 6m syna ted trochu hur usina ale je pravda ze ma natekle dasne a chystaji se mu asi 4 zoubky. Problem je v tom ze doma ho dam do postylky on si tam hraje chvilkama breci tak ho chvili pochovam. Kdyz uz vidim ze se mudla a je unavej tak ho dam do postylky par minutek se prevaluje trochu knoura a usne.. problem je v tom, ze na vikendy jezdime ke tchyni a ona si ho vezme k sobe do pokoje a pak pysne prijde s tim ze malej spi.. ale usina u ni na posteli ale tim stylem ze ho jakoby zalehne a hladi.. a pak mi nekolik dni doma v postylce strasne rve a nechce spat sam v postylce.. myslite ze si mohl zvyknout?

Doufam ze to je trochu srozumitelny, pisu z mobilu a blbe se mi to po sobe kontroluje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
25.10.14 13:40

@a12 Ahoj, je malinký a ze své podstaty potřebuje náruč/blízkost matky či jiného člověka. Já bych mu ji dopřála :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
25.10.14 13:44

Myslím že by si zvykl spíš když by si ho tak uspávala ty… Pokud ho tak uspává ona jen o víkendu tak si nemyslím že si zvykl,,,myslím že rozpozná že maminka má svá pravidla, tedy u nás to tak je. Malej hodně často jezdí k mé mamce a to i na týden když jedeme na dovču a ta ho má v posteli i přes noc…jak dojedeme ale domů tak šupajdí do postýlky. Když začne v postýlce palakat tak za ním příjdu řeknu mu že hajánek spinká s ním maminka je tady a že přijdu vždy když bude potřebovat…u toho ho hladím po hlavičce malej se zklidní a spí. Je mu 15m ale k mamce jezdí už od 2. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí