Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
na urceni geneticky spravne spermie je jeste IMSI. Dela to prazskej gennet…ostatni car nevim… Icsi stoji 8000, picsi 14000 a imsi 18000.
no muj muz ma oligotetraaazoospermii a hned nam nabidli picsi. ![]()
Můj muž má normospermii a nenabídli nám nic ![]()
To jen tak do statistiky
První dva pokusy bez ICSI a dohromady bylo 6 embryí, druhé dva pokusy s ICSI a dohromady bylo jedno čtyřbuněčné. To jen tak do té statistiky, problém je asi v mých vejcích (ač teda jsem taktéž navenek vzorně zdravá) a s tím zatím nikdo nic neudělá ![]()
ugluk…
a ty uz mam mimco? Nebo jste stale ve fazi pokus-omyl…
jdu za chvili na ivfko..docela se bojim, i kdyz uz jsem „smirenejsi“ se vsim…
Teď čekám na výsledky čtvrtýho pokusu. Ale ono je fakt mnohdy lepší, když přijdou na nějaký konkrétní problém, který doktoři vědí, jak obejít, než když jsou oba vzorně zdraví a přesto se nedaří (v našem případě teď šest let) a přesně jak píšeš, doktoři to řeší metodou pokus-omyl a doufá se, že třeba něco zafunguje. U mě se nakonec nějak shodují, že bude problém ve vajíčkách, takže je to spíš o čekání na to, až se urodí jednoho dne nějaké s perspektivou, aby z něj vyrostlo dítko, nebo až mi dojde trpělivost a půjdu do darovaných ![]()
Tak to ti drzim pesti…ctvrty…to uz je i na me moc. Ja vim, ze.clovek pak zkousi kde co a jde i do plne hrazeneho pokusu a vrazi do toho co ma a muze. Slysela jsem, ze s darovanymi je to daleko uspesnejsi…ale ta palka za to
. A krom toho ten pocit, ze mas „cizi“ embrio v sobe…asi bych to neustala…to uz radsi adopce… nejak by mi vadil ten pocit, ze to neni moje a je to ve me… ![]()
A delali ti i imuno? My mame tech problemu nekolik…me ovuluje jen pravej vajecnik, kterej je ke vsemu po mym ohss z clostilbegytu zapadlej za delohou a je tam horsi pruchodnost vejcovodu, manzel ma 93% spermii morfologicky spatnych a k tomu mi vcera prisla genetika a mam nejakou trombofilni vadu, ktera spociva v tom, ze mi hrozi ucpani pupecniku krevni srazeninou a tim odumreni plodu a mimo jine rozstepy patere a bricha. Taky dobry… mam brat kys.listovou…nic jinyho na to neni. Proto se bojim…aby se neco nestalo…uz jsem jednou potratila…dekuju, ale stacilo…
![]()
No, my jsme fakt oba zdraví, včetně imuna a genetiky
Ale tak ono člověku vážně nic nezbyde, prostě žijeme, máme se rádi a zkoušíme to, snad to jednou klapne.
Tobě přeju, ať je to co nejdřív ![]()
byla bych ta nejstastnejsi pod sluncem…kdyby to vyslo hned.napoprve… uvidime…doufam…co mi zbyva…
a tobe preju, at uz ti to take klapne…uprime te odivuju… ![]()
Sluníčko28 píše:
Držím palce.
Nám se povedlo na potřetí (IVF - mimoděložní, KET - nic, 2.KET - dvojčátka v bříšku), měli jsme ICSI a problémem byl dost špatný spg.
Sluvi, Vám se po KET povedly dvojčátka?? Omluvám se, že vstupuji bze pozvání a ohlášení
, ale zaujelo mě Vaše téma, tak nakukuji..Držím pěsti všem ![]()
ladun píše:Sluníčko28 píše:Sluvi, Vám se po KET povedly dvojčátka?? Omluvám se, že vstupuji bze pozvání a ohlášení
Držím palce.
Nám se povedlo na potřetí (IVF - mimoděložní, KET - nic, 2.KET - dvojčátka v bříšku), měli jsme ICSI a problémem byl dost špatný spg.![]()
, ale zaujelo mě Vaše téma, tak nakukuji..Držím pěsti všem
no to je nádhera vědět, že to může takto vyjít
. Přeju hodně štěstí Tobě i miminkům ![]()
ladun píše:
no to je nádhera vědět, že to může takto vyjít![]()
. Přeju hodně štěstí Tobě i miminkům
no a jak tak vidím, tak byla nedávno ještě svatba
, moc gratuluji
, musíš být sťastná maminka čekatelka
. Ať Vám to všechno vyjde a do společné cesty hodně štěstí
![]()
My byli 2× na ICSI ve ZLíně a napoprvé jsme v obou případech těhotní, navíc teď čekáme dvojčátka. Věřte holky, jde to a určitě se zadaří i vám!
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.