Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Bydlíme v domečku, auta máme dvě. Platíme stavební spoření, penzijní připojištění, dětem pojistky. Našetřená rezerva je cca 600tisíc. Dluhy nemáme.
já osobně bych do toho šla, protože z mého pohledu máte super příjem, velkou rezervu, spoříte… Ale já jsem spíš ten puťákový typ, kterému stačí málo a děti hodlám vést stejným směrem.
Nám stačí 35 tis. měsíčně, 3 děti (předškolní věk) platíme hypotéku 7.5 tis. a kdovíjak nešetříme, na druhou stranu neutrácíme za blbiny, nemáme plazmovou telku atd.
Souhlasím s ostatníma – nelze obecně říct, záleží na výši nákladů a tvých životních standardech… Nicméně podle mě to v pohodě lze.
Z pochopitelných důvpdů anonymně ![]()
To ti tady přece nikdo nemůže poradit, jednak nikdo neví jaký máš výdaje - stálé platby a pak jak jseš náročná. Někomu nestačí sto tisíc na měsíc a někdo výjde s pěti tisícovkama.(viz diskuse). Přece nečekáš, že když ti to tady odsouhlasí, tak zítra do toho půjdeš?
Tak já jsem asi mimoň
Nám stačí pro tříčlenou rodinu na běžný provoz (bydlení, jídlo, benzín) cca 15000 měsíčně ![]()
To ti fakt nikdo nepoví, my máme příjem nyní cca 38.000,– (partnerova výplata a můj rodičák) a máme to tak tak, a to jsme dva a roční mimčo. Ale my máme hodně placeního okolo, cca 25 tisíc mizí každý měsíc „na složenky“, takže nakonec to máme tak tak. I když tedy nestrádáme a bylo by kde ušetřit.
Hodně sme přemýšleli o prvním, druhé je hudba budoucnosti, počítáme, že tak pět let po prvním snad(hodně se toho do té doby doplatí)…o třetím bych neuvažovala ani náááhodou.
POkud nemáte dluhy, hypotéku, leasingy… spoříte a máte slušnou rezervu, pak bych ve vašem případě do třetího šla okamžitě.
My jsme tři - já + 2 děti - a vycházíme s 7600+nepravidelné aloše v pohodě. A do třetího bych šla okamžitě
Vím - trošku extrém, ale pokud je vaše finanční situace taková, jak píšeš, a všechno ostatní funguje dobře (mám na mysli chlapa
), pak bych se toho nebála. Hodně štěstí!!
Máme celkem 40tis.(rodicak+manželův plat.), máme 4 děti(9;5,5;3;8mesicu). Po odečtení hypotéky, nákladů na kroužky, obědy, benzin, občasné opravy auta, telefony, inkasa, stavebka, salinkarty pro nejstarsiho - nám zbývá na měsíc necelých 14tis. A žijeme v pohodě, musím trošku šetřit a nekupovat pitomosti, ale nejime „odpadky,“ děti chodí v normálním oblečení, na školu v přírodě jezdí, nejstarší ted jede i na lyže, v létě zvládnem i dovolenou(ne v hotelu s 5hvezdama, ale v nějaké pohodové chajde). Je to jen o prioritách a o tom jaké mate požadavky.
My máme tak 3-4 tisíce na měsíc. Máme 1 dítě. Jak někdo píše 30 a víc tisíc jen závidím
A to mi za chvíly končí mateřská, tak nevím jak budem žít. Manžel vydělá jen 11tisíc z toho platíme 9 nájem bohužel
I tak se musí žít
@Anonymní píše:
My máme tak 3-4 tisíce na měsíc. Máme 1 dítě. Jak někdo píše 30 a víc tisíc jen závidímA to mi za chvíly končí mateřská, tak nevím jak budem žít. Manžel vydělá jen 11tisíc z toho platíme 9 nájem bohužel
I tak se musí žít
Takhle my jsme začínali - rodicak 3500,muž donesl z brigády průměrně 3000mesicne, k tomu 1200 přídavky a hotovo. Inkaso 4800.
Tak snad budeš hledat práci ne?
@Anonymní píše:
Takhle my jsme začínali - rodicak 3500,muž donesl z brigády průměrně 3000mesicne, k tomu 1200 přídavky a hotovo. Inkaso 4800.
Tak snad budeš hledat práci ne?
To budu, jen doufám že něco najdu. Protože u nás nic není
Stále propouští, jedině sezonní práce, ale to jen na 3 měsíce
Rodičák mi končí v srpnu a v květnu už budu něco schánět. Snad uspěju ![]()
Ty poplatky jsou strašný furt se zdražuje a platy jdou víc a víc dolu ted ještě jak to podělaly stím porodným já bych to sebrala až u třetího dítěte vždyt každá normální rodina má dvě děti nevím co chce stát tímhle dokázat. Hlavně že se zavíraj porodnice protože se tam rodí málo dětí jenže to je zásluha státu protože v dnešní době je i jedno dítě luxus.
@Anonymní píše:
Ty poplatky jsou strašný furt se zdražuje a platy jdou víc a víc dolu ted ještě jak to podělaly stím porodným já bych to sebrala až u třetího dítěte vždyt každá normální rodina má dvě děti nevím co chce stát tímhle dokázat. Hlavně že se zavíraj porodnice protože se tam rodí málo dětí jenže to je zásluha státu protože v dnešní době je i jedno dítě luxus.
Souhlasím ![]()
@Anonymní píše:
To teda nesouhlasim, porodný k něčemu slouží mozna u prvního dítěte. Pote už je to jen jakejsi bonus za to, ze jsem porodila dítě. Radši budu, kdyz stat da muži vetsi úlevu na dani za každé dítko. Proč by mi mel stát platit za to ze jsem porodila nechápu. Navíc si na daních od mého muže vyberou mnohonásobně víc, nez mi dají na porodnem. To radši nechci porodné, ale ulevu na danich.
Souhlas, radši pořádnou úlevu na daních, než jednorázový porodný…jenže u nás se pracující lid mnoha výhod nedočká… ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Souhlas, radši pořádnou úlevu na daních, než jednorázový porodný…jenže u nás se pracující lid mnoha výhod nedočká…
Přesně tak. Se zrušením porodného souhlasím a jsem pro úlevu na dani pro pracující. ![]()