Utáhneme třetí dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.1.13 21:46

Utáhneme třetí dítě???

Pročetla jsem tady mnoho diskuzí i tak jsem na vážkách. Jaký měsíční rozpočet máte pro pětičlennou rodinu? Stačí 30 tisíc? Až budu pracovat, tak si tak o 10 tis. polepšíme. Není to moc málo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
8.1.13 21:47

To ti přece nikdo neřekne, když neví, jaké máte výdaje ne? Každá rodina má jiné potřeby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
8.1.13 21:47

To musíš vědět ty, jaké máte výdaje. Už jsem to psala mockrát, my máme 45000 čistého a do třetího bychom nešli a nepůjdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
8.1.13 21:48

@PetaP Tak jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
8.1.13 21:48

Kamarádka se mi diví, ale my jsme rádi, jak vycházíme takto se dvěma dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.13 21:50

Nám by 30 tisíc nestačilo, spíš tak 50, a je to bez dovolených atd, jen běžný provoz.

• Citovat
  • Upravit
4885
8.1.13 21:51

Nám dovolenou naštěstí platí tcháni nebo naši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Já vyjdu s 30.000 čistého v pohodě na 2dospělé a dvě děti a jednoho koně, co stojí mrcha 5000,–, nakupuju vše jen a pouze v Německu, krom pečiva, je tam levněji. Složenky komplet 14000,– třetí bych srdcem brala ihned, ale nejdeme do něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108

Tak nám zbývá asi 8000,– na jídlo, plíny :roll:, benzín (nutnost) apod… je pravda že na malého máme hodně věcí od známých jinak do druhého jsme šli v pohodě protože příjmy se budou navyšovat jak budem doplácet půjčky :zed: jinak musíš se trochu rozepsat kolik jde do bydlení atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Tak záleí na ztom, zda platíte hypo či nájem, půjčky, spotřeby, barák či byt, auto…
Taky na tom, jaké máte nároky na životní standard pro sebe a děti, někdo nemůže žít bez dovolených u moře a deseti kroužků pro děti týdně, někdo vezme děti na puťák po Šumavě a nažene je do lesa a do knihovny, ať si tam najdou zábavu sami. Oba modelymi přijdou plnohodnotné, jen to musí vyhovovat rodičům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.1.13 21:55

To si musíte spočítat sami - každý máme jiné výdaje a jinak staré děti. Počítej s tím, že co starší - to větší náklady ( o hodně větší) a to vyděl 3 ma. Dětma. Plus vy, rodiče, náklady na domácnost, oblečení, kroužky atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.13 21:56

Bydlíme v domečku, auta máme dvě. Platíme stavební spoření, penzijní připojištění, dětem pojistky. Našetřená rezerva je cca 600tisíc. Dluhy nemáme.

• Citovat
  • Upravit
19200
8.1.13 21:57

Takových diskuzí je tady spousta, jen se liší částky.. diskuze typu „myslíte že vyjdu s xy Kč“, „myslíte že si můžeme dovolit 2./3./4. dítě“ atd atd ale nikdy už nikdo nenapíše jaké jsou výdaje, co kdo potřebuje a i kdyby jo, tak jak máme vědět bez jakých věcí se člověk obejde (kadeřnictví, kosmetika, dovolené, značk. oblečení atd. atd..).. Prostě každý má jiné potřeby a jiné priority a dokáže si sepsat na papír všechny výdaje a podobně a vypočítat jestli vyjde nebo ne..
Někdo nevyjde s 30 tisíci s jedním dítětem, jiný z toho uživí dětí třeba 5..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.1.13 21:57
@berry4 píše:
To si musíte spočítat sami - každý máme jiné výdaje a jinak staré děti. Počítej s tím, že co starší - to větší náklady ( o hodně větší) a to vyděl 3 ma. Dětma. Plus vy, rodiče, náklady na domácnost, oblečení, kroužky atd atd.

nemělo to být vynásob 3? :mrgreen: jo, kdyby se náklady dělili, to bych těch dětí měla deset :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.13 21:58
Tak si žijete pěkně, tak směle do toho
@Anonymní píše:
Bydlíme v domečku, auta máme dvě. Platíme stavební spoření, penzijní připojištění, dětem pojistky. Našetřená rezerva je cca 600tisíc. Dluhy nemáme.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí