Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poslední pejsek kterého sem uspávala byl 16 ti letý ovčák v létě, začali se mu dělat boláky na kůži, jak bylo horko tak se to zapařovalo, a kolega, kterému patřil byl zrovna pryč, taky sem si říkala, že dokud chodí, žere a pije tak ho budu čistit aby si ho pak uspal on sám… V poledne sem ho šla venčit tak vedle mě šel, mazlil se a odpoledne sem přišla a najednou ležel v boudě, oko absolutně bez jiskry… Pak teda vylezl na půl z boudy ven, ale už se ani nepostavil. Dostal injekci… Nejvíc sem se bála aby se on zbytečně netrápil, a i když sem tomu nikdy nevěřila, tak když už měl dost tak opravdu úplně změnil výraz a tak sme trápení ukončili…:(… Ještě ten den ráno mi přišla zpráva od kolegy : na dálku ti nemohu pomoc, ale věřím, že to vyřešíte tak jak to má být…
Takže já věřím tomu, že pokud budu muset opět rozhodnout, že mi to zvíře trochu pomůže ![]()
Děkuji za přízpěvky, tak to asi ještě posuneme, fena chodí, bolestí nekňučí a chuť k jídlu má pořád. Je zima a jsme hodně doma, uvidím jak se to vyvine do jara, to budeme asi hodně venku a já ji sebou brát moc nemůžu. Tak pak se uvidí, jak bude zvládat být tady sama a jak na tom bude zdravotně. Vždycky je to těžké rozhodnutí. Myslím že jsem poměrně realista, ale dlouholetý přítel bude chybět vždycky, mám ji od 16 a to je dlouhá doba.
Jednak je zvláštní, že se pes tak bojí trestu. Asi ho trestáte příliš a je pro něj obtížné úkol splnit. Dále je nutné malé dítě hlídat, aby psovi neubližovalo. Děti by měly vědět, že pejska to taky bolí, že vnímá jako ono, že mu nesmí tahat chlupy apod. Ale hlavně to musí dospělý ohlídat. Jinak raději pejska někomu dejte.
Mám dotaz, mám tři psy. Štěkaj pouze tehdy, když někdo přijde do bytu. Byla jsem pozvána na jednání v Druztvo. Vzhledem k štěkání. Řekli mi, že musím dát své psy spát, jsou zdravé a dobře postaráno. Není to zločin? ![]()
Jeziš, to je snad špatný vtip!!! Přeci neutratíš své psy???
Je to zločin!! Nemohou Ti přikázat, at utratíš své psy! Jsou i jiné možnosti, v nejhorším případě je dát někomu jinému… řekla bych jim, at si trhnou nohou!!! To mi vyrazilo dech..jak někdo může nakázat takou blbost (když psi neohrožuji život někoho jiného)!
DEKUJI TO JSEM CHTELA SLYSET- ASPON VIDITE JAKY SOU LIDI V Cz A V ul. A TO MYSLI VAZNE TADY TI MOJE SOUSEDY, UZ TO SLYSYM NE KOLIKRAT A JE TO NA BRECENI. SOU TO ZLY ZLY LIDI.
@ghostfriend Pokud štěkají tak když si někdo stěžuje je budeš muset dát pryč. Bohužel. Ale utratit určitě ne. Taky mi vadí když někomu štěká pes ale spíš když je to několik hodin. ![]()
http://www.stekot.cz/ Píší tam, že je to humánní způsob, jak psa odnaučit štěkat. Jen docela drahé.
@zavjej píše:
http://www.stekot.cz/ Píší tam, že je to humánní způsob, jak psa odnaučit štěkat. Jen docela drahé.
Tak to je dobrý, jen jestli to funguje
Já bych do toho určitě investovala. Lepší než nechat utratit psa. Mohla bych to koupit i naší domovnici ![]()
Třeba na to najdeš nějaké recenze, možná bych zkusila pohledat pak na Aukru, nebo různé bazary. Ale myslím, že mít v bytě tři psy je dost hardcore.
@patricietap Kdysi jsem si vzala jezevčíka s útulku s tím, že je mu tak osm let, za měsíc nám ochrnul, museli jsme ho nechat utratit, léčba možná nebyla, protože mi vet řekl, že je mu tak patnáct. Nicméně měsíc se měl u nás královsky, spal v posteli, cpal se vším možným, nakonec jsem byla ráda, že jsem mu zpříjemnila pobyt na světě před odchodem na druhou stranu.
Mam takovy smutny dotaz.:( dnes jsme musely uspat naseho NO.. metaztazy, rakovina… veterinar ho uspaval u nas doma..
Hrozne by me zajimalo, proc pejskovy drzel oci.??? Nechapu to.. myslela jsem si ze v klidu bude usinat.. bylo to strasny
porad mi to crta hlavou lroc ho tak drzel ![]()
Dostala jsem fenu černého vlčáka když mi bylo 9, měla jsem ji moc ráda. Když jí bylo 12, tak začala padat na zadek při chůzi, hodně kňučela i když ležela a kálela na 10 metrech. Nechtěla jsem si ji pamatovat úplně zbědovanou, bylo mi jí líto, tak jsem ji nechala uspat. Nevyčítám si to, ale je pravda, že půlka rodiny to neví, myslej si, že umřela. Je ale na každém, jak to cítí. Mě připadalo nesmyslné mít psa, který kulhá, padá na zadek a pořád kňučí. Na procházku jsem s ní jít nemohla a pohled na ní, jak se trápí jsem taky nesnesla.