Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Me doktor rekl, ze pokud beru utrogestan vaginalne, tak borax davat proste nemam. Utrogestan mi zpusobil mykozu, takze jsem ho radsi brala oralne a chvili se cejtila divne a bylo po mykoze.
Utrous nepolykat, ucinna latka se nedostane do tela cela…Bezny gynekolog nevi, lekari v CARech vedi. Borax v klidu pouzivat, samozrejme s odstupem. Pokud problem zpusobil Utrous, tak lze vymenit treba z Crinone.Dr.by mel vedet.
@Anonymní píše:
Utrous nepolykat, ucinna latka se nedostane do tela cela…Bezny gynekolog nevi, lekari v CARech vedi. Borax v klidu pouzivat, samozrejme s odstupem. Pokud problem zpusobil Utrous, tak lze vymenit treba z Crinone.Dr.by mel vedet.
Jj, to jsem si načetla, že při polykání je jeho vstřebávání minimální. Nadále zavádím. Stejně nejsem schopna ho polykat. O těch potížích způsobených Utrošem jsem četla. Myslíš, že opravdu způsobuje mykózy? Já ho beru i kvůli imunitě, kvůli jeho imunomodulačnímu účinku, tak nevím, jestli změna bude možná. Zeptám se imunoložky. Ví se, že Crinone gel to nedělá? Myslím infekce… Děkuji! ![]()
@Anonymní píše:
Jj, to jsem si načetla, že při polykání je jeho vstřebávání minimální. Nadále zavádím. Stejně nejsem schopna ho polykat. O těch potížích způsobených Utrošem jsem četla. Myslíš, že opravdu způsobuje mykózy? Já ho beru i kvůli imunitě, kvůli jeho imunomodulačnímu účinku, tak nevím, jestli změna bude možná. Zeptám se imunoložky. Ví se, že Crinone gel to nedělá? Myslím infekce… Děkuji!
Nemyslim, ze zpusobuje mykozy, ale ja pri jeho uzivani mykozu mela. Celkove jsem mela jednou obdobi, kdy jsem ho nesnasela, kuze cervena, svediva, bylo to strasne a pak jsem ho zavadela na zacatku tehotenstvi cele 3 mesice a vse ok. Naposledy- take v zacatku tehotenstvi- jsem prave pri nem dostala mykozu, ale porad si nemyslim, ze za to muze Utrous. Kazdopadne je tam slozka, na kterou jsou nektere holky citlive a Utrous nesnesou.Mne tehdy dr.dal Crinone, problem jsem s nim nemela, je to alternativa a muze se jako imunomodulace dle potreby, jde o tu latku, kterou maji oba preparaty- o progesteron, lisi se jen v nosiči…( to co drzi lek pohromade).Bohuzel jsem mela zamlkle tehot.,takze dlohodobejsi zkusenost s Crinone nemam…
@Anonymní píše:
Nemyslim, ze zpusobuje mykozy, ale ja pri jeho uzivani mykozu mela. Celkove jsem mela jednou obdobi, kdy jsem ho nesnasela, kuze cervena, svediva, bylo to strasne a pak jsem ho zavadela na zacatku tehotenstvi cele 3 mesice a vse ok. Naposledy- take v zacatku tehotenstvi- jsem prave pri nem dostala mykozu, ale porad si nemyslim, ze za to muze Utrous. Kazdopadne je tam slozka, na kterou jsou nektere holky citlive a Utrous nesnesou.Mne tehdy dr.dal Crinone, problem jsem s nim nemela, je to alternativa a muze se jako imunomodulace dle potreby, jde o tu latku, kterou maji oba preparaty- o progesteron, lisi se jen v nosiči…( to co drzi lek pohromade).Bohuzel jsem mela zamlkle tehot.,takze dlohodobejsi zkusenost s Crinone nemam…
Kam chodis na imunologii? ![]()
@Anonymní píše:
Jj, to jsem si načetla, že při polykání je jeho vstřebávání minimální. Nadále zavádím. Stejně nejsem schopna ho polykat. O těch potížích způsobených Utrošem jsem četla. Myslíš, že opravdu způsobuje mykózy? Já ho beru i kvůli imunitě, kvůli jeho imunomodulačnímu účinku, tak nevím, jestli změna bude možná. Zeptám se imunoložky. Ví se, že Crinone gel to nedělá? Myslím infekce… Děkuji!
Kam chodis na omumologii? ![]()
@Anonymní píše:
K Dr. Malíčkové
Jee taky jsem k ni chodila
,prekvapilo me, ze imunomodulaci formou Utrouse s Tebou resi ona…muzu se zeptat, jaky jsi mela problem? Se mnou to resil vzdy dr. z CARu…dik
@Anonymní píše:
Jee taky jsem k ni chodila,prekvapilo me, ze imunomodulaci formou Utrouse s Tebou resi ona…muzu se zeptat, jaky jsi mela problem? Se mnou to resil vzdy dr. z CARu…dik
Protože Utrogestan má imunomodulační účinek a ona je imunoložka.
Dokonce ho i předepisuje. Můj problém je duální - jednak nízká buněčná imunita a současně vysoké hodnoty proti trofoblastu (embryu). Balancuje to pícháním imunoglobulínu, ale toto je přirozené početí v době vyšších hodnot proti embryu. Proto je vhodné to podpořit ještě Utrošem. No a taky pro sichr na udržení. ![]()
Ahoj, jsem v 10 tt a gynekolog mi nasel mykozu. Vytok nemam, ale pali me trochu dole. Doporucil mi Rosalgin vyplach a Borax globule zavadet. Do toho vecer zavadim 2 Utrogestany. Kamoska ma v tehu stejny problem a jeji doktorka rikala, ze pres Borax se spatne dostane ucinna latka z Utrogestanu, tak ho ma polykat. Muj gynekolog rekl normalne zavest Borax i Utros. Polykat Utros nechci, v prvnim tehotenstvi jsem po nem byla pri polknuti jak priotravena.
Stalo se vam, ze jste zavadely Borax i Utros najednou? Delaly jste treba dvou hodinove odstupy?