Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A bereš ho proč? Na úpravu cyklu, chceš otěhotnět? Pokud otěhotnět, řešila bych tu ovulaci, Utrogestan to nespraví.
Jinak já nemám sklony k depesím, ale stejně se mnou Utrogestan vždycky cloumal, náladičky, podrážděnost… nejsem si jistá, jestli to injekce (agolutin?) vyřeší, to je taky progesteron, anvíc v jedné vysoké dávce.
Zdravím,
Mám 22 let, brala jsem antinu - do 20ti (při ní jsem měla silné deprese které gradovaly až k sebevražedným myšlenkám), po vysazení jsem nedostala již nikdy ms (chtěly jsme se snažit o malé). dostala jsem pár injekcí a volný průběh - po vysazení jsem vedla šťastný život bez deprese/úzkostí (rok a půl). teď mám být půlrok na utrogestanu a po něm opravdu ms mám, ovšem nemám ovulaci. co mne fascinuje je to, že po utrogestanu který beru 10 dní v měsíci (1 ráno, 2 večer) mám deprese a úzkosti. zkoušela jsem zavádění i užívání ústy, při zavádění mi však přijde že snad má větší účinek - tudíž je to ještě horší. myslela jsem že je to pouze hormonální výkyv ale docela mi to devastuje život, 10 dní v měsíci totiž není zrovna málo.. napadlo mne chodit na injekce (pochybuju že by na gyndě byli rádi..) ale tam jsem problém neměla. nějaká rada prosím?..