Utrogestan a doba otěhotnění

1593
18.9.12 13:15

UTROGESTAN A DOBA OTEHOTNENI

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat zda-li mate nektera zkusenosti s UTROGESTANEM, ja jsem ho dostala na upraveni cyklu, protoze jsem to mela nepravidelny, 2× jsem byla na injekci na vyvolani a doktor mi predepsal tyto prasky a beru ho 2 mesice a prasek 15-24 den, menstruace se mi dostavi vzdy kdyz beru posledni prasek. Zatim me to vyslo opravdu na den presne, a MS mam asi 3-4 dny. Je to normalni? co jsem tak cetla tak ze se ma dostavit do 3-5 dnu a ja ji dostanu kdyz se beru posledni prasek. Snazime se s pritelem o miminko uz od brezna a zatim bez vysledku. Chci se zeptat po jake dobe uzivani utrogestanu jste otehotneli. Dneska jsem si koupila OVU test tak jsem zvedava, jestli to k necemu bude, zkousela jsem i kalkulacky na vypocet a tak jsme se milovali celou ovulaci a zatim nic. Tak jsem zvedava na ten test, co to bude zac :-) snad to nejsou vyhozene penize. Snazim se na to nemyslet, ale uz na me zase dopada depka s tim, ze tedka mojich kamaradek, znamich cekaji rodinu a dozvidam se o dalsich. Tak toto me celkem stve ze ja porad nic. :,( Ale vim, ze jednou to prijde, ale uz by to mohlo byt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
18.9.12 13:31

Já otěhotněla na utrogestanu :mrgreen:, v druhé polovině cyklu má těhotenství dokonce podporovat, tak držím palce, aby tak činil i u Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
18.9.12 13:32

Ahoj, podle mě samotný Utrogestan nestačí, já beru Clostylbegyt i Utrogestan. První je na spuštění ovulace a druhý na udržení vajíčka. Poprvé jsem otěhotněla hned ten první měsíc co jsem to brala. Teď chceme druhé, tak mi to Mudr. zas nasadila tak doufám že se to podaří. Já bych se doktorky zeptala na ten Clostyl, myslím že hlavně ten mi pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
18.9.12 13:33

Já momentálně beru UTrogestan na udržení, protože jsem trochu špinila. Díky za připomenutí, hodinu po jídle ho musím zbaštit, pořád zapomínám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
18.9.12 13:37

Ty ovulacni testy by sis mela delat kazdy den, protoze nemusis mit ovulaci v ty dny, kdy ti je vypocitala kalkulacka. A nebo by sis taky mohla zacit merit bazalni teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 15:00

Mě taky pomohl, brala jsem ho taky proto, že jsem měla nepravidelnou MS a taky protže jsem chtěli mimi a po ultrazvuku mě dr řekl, že mám mělký folikuli, nebo tak něco, tak proto, aby se plod lépe udržel a hle po 3 měsících jsem byla v tom :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
18.9.12 15:05

Pokud nevíš, kdy máš ovulaci a jestli vůbec máš, tak je utrogestan vesměs k ničemu nebo jen k vyvolání MS. Začni měřit BT a utrogestan nasazuj až po ovulaci. Na podporu ovulace je tu už zmíněný clostilbegyt, podporuje růst folikulů a zrání vajíček.

Jinak k té MS, já ji dostávala tak 8.den braní z 10ti, takže ještě před dobráním. Pokud se ti rozjíždí MS, tak další tabletky už brát nemusíš, šetři si je na příště. Tak mi to řekla doktorka.

A k těm ovu testům, jeden je ti na velký kulový, měla by jsi testovat od min. 10DC a i to může být už pozdě, v některých případech. Ale taky hodně brzy :nevim: Proto je lepší měřit BT, vyjde to podstatně levněji a zjistíš, jak jsi na tom s ovulací a celým cyklem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yen
254
8.3.13 08:57
@ivulkaKM píše:
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat zda-li mate nektera zkusenosti s UTROGESTANEM, ja jsem ho dostala na upraveni cyklu, protoze jsem to mela nepravidelny, 2× jsem byla na injekci na vyvolani a doktor mi predepsal tyto prasky a beru ho 2 mesice a prasek 15-24 den, menstruace se mi dostavi vzdy kdyz beru posledni prasek. Zatim me to vyslo opravdu na den presne, a MS mam asi 3-4 dny. Je to normalni? co jsem tak cetla tak ze se ma dostavit do 3-5 dnu a ja ji dostanu kdyz se beru posledni prasek. Snazime se s pritelem o miminko uz od brezna a zatim bez vysledku. Chci se zeptat po jake dobe uzivani utrogestanu jste otehotneli. Dneska jsem si koupila OVU test tak jsem zvedava, jestli to k necemu bude, zkousela jsem i kalkulacky na vypocet a tak jsme se milovali celou ovulaci a zatim nic. Tak jsem zvedava na ten test, co to bude zac :-) snad to nejsou vyhozene penize. Snazim se na to nemyslet, ale uz na me zase dopada depka s tim, ze tedka mojich kamaradek, znamich cekaji rodinu a dozvidam se o dalsich. Tak toto me celkem stve ze ja porad nic. :,( Ale vim, ze jednou to prijde, ale uz by to mohlo byt :-)

Ahoj,
na začátku měsíce jsem vysadila HA a dnes začala úžívat utrogestan, mám to na podporu a udržení vajíčka. mám to brát 15-26. a po dobrání bych podle doktorky měla MS dostat do 4 dnů, tak to nevím, jak to máš načasované ty :nevim: je to divné ptala jsi se na to doktorky?
Teď jsem si všimla, že diskuze je ze 9/2012 :lol: už se Ti podařilo otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.13 09:10

„Chci se zeptat po jake dobe uzivani utrogestanu jste otehotneli?“ 5 měsíců snažení a nic, první měsíc s Utrogestanem a hned těhu :) Takže to funguje!

• Citovat
  • Upravit
1593
8.3.13 10:10

@Terdullka Ahojky, ano diskuze uz je stara ale muzu jen rict ze tehotna porad nejsem, tedka koncem brezna to bude rok od vysazeni a stale cekame. Pritel podstoupil spermiogram, tak jsme zjistili ze ma malo % pohyblivych a ja sem jeste na nejakym velkym vysetreni nebyla. Vzdycky me dr. rekl ze jsem v poradku. Jinak utrogestan neberu, brala sem ho 4 mesice a pak mi dr. predepsal DUPHASTON, ze na nejakou zenu zabere utrog. nebo na jinou duphaston. A jinak jsem mela 2× clostilbegyt na podporu ovulace, protoze jsem mela anovulacni cykly. A ted uz neresim. Tento mesic jsem vsechno vypustila tak snad se nam to zadari. Bydlime na novem takze mame soukromi ktere jsme pred tim nemeli takze clovek prijde na jine myslenky. A ty jsi vysadila ted v breznu jo? Jestli chces tak se muzes pridat do diskuze SNAZILKY DUBEN 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yen
254
8.3.13 10:11
A
@Anonymní píše:
„Chci se zeptat po jake dobe uzivani utrogestanu jste otehotneli?“ 5 měsíců snažení a nic, první měsíc s Utrogestanem a hned těhu :) Takže to funguje!

Ahoj :) no doufám, že budu moc říci to samé že to funguje hned na poprvé, delší zkušenost s utro nemám, kdy jsi zjistila těhu v den MS nebo dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yen
254
8.3.13 10:17
@ivulkaKM píše:
@Terdullka Ahojky, ano diskuze uz je stara ale muzu jen rict ze tehotna porad nejsem, tedka koncem brezna to bude rok od vysazeni a stale cekame. Pritel podstoupil spermiogram, tak jsme zjistili ze ma malo % pohyblivych a ja sem jeste na nejakym velkym vysetreni nebyla. Vzdycky me dr. rekl ze jsem v poradku. Jinak utrogestan neberu, brala sem ho 4 mesice a pak mi dr. predepsal DUPHASTON, ze na nejakou zenu zabere utrog. nebo na jinou duphaston. A jinak jsem mela 2× clostilbegyt na podporu ovulace, protoze jsem mela anovulacni cykly. A ted uz neresim. Tento mesic jsem vsechno vypustila tak snad se nam to zadari. Bydlime na novem takze mame soukromi ktere jsme pred tim nemeli takze clovek prijde na jine myslenky. A ty jsi vysadila ted v breznu jo? Jestli chces tak se muzes pridat do diskuze SNAZILKY DUBEN 2012.

Mě právě doktorka zjistila v červenci polycystické vaječníky, hodně vajíček, ale nedozrávaly, navíc mi vůbec nechodila MS, jelikož jsem nechtěla ještě otěhotnět nasadila jsem novou HA, nyní po vysazení HA jsem zkusila metodu diabetických proužků a ejhle ovu byla a potvrdily mi to následně i běžné ovu testy :dance: tak teď už jen aby se nic nepokazilo.
Tobě držím palce, vím, že hlava dělá největší blok, tak snad se teď v novém zadaří :kytka: dneska jsem se přidala do snažilek 1/2013, ale i tak tam nejspíš zavítám díky zapozvání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
8.3.13 13:02

@Terdullka taky ti drzim palecky, je to sileny to cekani. Ale urcite se jednou zadari. Drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yen
254
10.3.13 21:55

Holky prosím vás bolela vás po utro prsa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
11.3.13 07:10

@Terdullka ja sem nemela zadne priznaky :( takze ti bohuzel neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie