Utrogestan - délka léčby

9
13.9.16 21:12

Utrogestan - délka léčby

Ahoj holky!
Mám otázečku. Doktor mi na základě toho, že špiním před MS předepsal Utrogestan, jelikož to prý asi bude nedostatkem progesteronu :roll:. Ví některá, jak dlouho trvá léčba? Respektive vyléčí Utrogestan nízkou tvorbu progesteronu a po nějaké době se přestane brát a je vše ok? (a nebo se bere už snad napořád? :zed: ) Díky moc za odpovědi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68971
13.9.16 21:31

Utrogestan je progesteron. Jestli dokaze telo nakopnout k tvorbe vlastniho, tezko rict, kazdopadne sam o sobe je to jeden z nejneskodnejsich hormonu, neb je telu vlastni a v tehle fazi se tvori prirozene a nicemu neuskodi, jen to brani je otravne.
Brala bych to z ohledu - zda chces otehotnet (pokud ano, predpokladam brani az do otehotneni), jak dlouho spinis a jak moc te to obtezuje. Jinak hladina progesteronu se da velmi snadno zjistit jednoduchym testem z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
13.9.16 21:40

@ugluk děkuji za rychlou odpověď. O mimi se snažíme a špiním už pěkně dlouho. Někdy třeba jen pět dní před MS, ale někdy jako třeba tento měsíc i 11dní před MS. Normalne bych to neřešila - je to opravdu mírné špinění. Ale skrz to snažení jsem začala, protože jsem tušila, že to bude mít spojitost s prozatimním neúspěchem početí.. Doktor mi ho nechal napsat na základě telefonického rozhovoru, takže žádný hormonální profil se nekonal :/ tak snad se v diagnoze trefil :D vyzvednu recept a uvidíme. Snad zabere a časem ho třeba nebudu muset brát protože si ho tělo vytvoří samo :dance:

Příspěvek upraven 13.09.16 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
13.9.16 21:40

@ugluk děkuji za rychlou odpověď. O mimi se snažíme a špiním už pěkně dlouho. Někdy třeba jen pět dní před MS, ale někdy jako třeba tento měsíc i 11dní před MS. Normalne bych to neřešila - je to opravdu mírné špinění. Ale skrz to snažení jsem začala, protože jsem tušila, že to bude mít spojitost s prozatimním neúspěchem početí.. Doktor mi ho nechal napsat na základě telefonického rozhovoru, takže žádný hormonální profil se nekonal :/ tak snad se v diagnoze trefil :D vyzvednu recept a uvidíme. Snad zabere a časem ho třeba nebudu muset brát protože si ho tělo vytvoří samo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
13.9.16 22:10

Tak 5-11 dni je fakt dost a nizky progesteron by mohl byt jednou z pricin. Dulezite je hlavne nasadit ho az po ovulaci. Ten hormonalni profil by byl taky vhodny, jestli tam neni jeste jiny problem (urcite nechat zkontrolovat i stitnou zlazu) a jestli je opravdu ovulace - to se po telefonu dost dobre zjistit neda. A pro jistotu bych nechala zkontrolovat chlapa, ono preci jen nez do sebe zacne rvat zenska nejake leky, bylo by fajn vedet, ze to k necemu je. Preji, at ho nemusis brat dlouho kvuli brzkemu otehotneni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
13.9.16 22:58

@ugluk
No je fakt, ze mi doktor rekl, ze ho mam brat od 17DC a ja mam ovulku kolem 17-19 DC (podle ovu testu a cervikalniho hlenu), ale kdo vi, pry to vysoky LH jeste nutne neznamena, ze se ovulka opravdu spusti). Zacnu se asi jeste vic sledovat :D uz ted si pripadam jak vul, protoze furt brouzdam po internetu a hledam nazory ostatnich zenskych :D Na to nasazovani Utrogestanu pred nebo po ovulaci se pry nazory lekaru dost lisi, ale taky bych rekla, ze by se melo zacit brat po ovu logicky… Stitnou zlazu me kontrolovali tak pred 2 rokama a pry dobry. No asi ted zacnu litat po doktorech :roll:.Od rijna chci prejit k jinymu doktorovi, protoze jsem se prestehovala a taky k tomu svymu nejak ztracim duveru. Vice mene se ke vsemu stavi tak, ze jsem mlada a zdrava a at prijdu az kdyz se nam nezadari po roce :D :D a kdyz jsem mu rekla, ze mam krivou panev a zlomenou kostrc a ze mi tri fyzioterapeuti rekli, ze mozna skrz to nebudu moct otehotnet, tak se na me dival jak na exota :D takze to asi zacnu resit az s tou novou… Uz konecne zacala brat novy pacienty :dance: kazdopadne moc dekuji za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
13.9.16 23:58

Na tu panev a kostrc bych zkusila Mojzisovou, ta je na tohle primo vymyslena a treba by dokazala hnout i s tim cyklem. K brani pred ovulaci. Jsou doktori, kteri rikaji, ze je to jedno, je jich dost, kteri rikaji, ze to vadi znacne, ale nenasla jsem jediny nazor, ze by to mohlo byt k cemukoliv dobre :) Proste pred ovulaci zvyseny progesteron v tele neni, takze je otazka, k cemu by melo byt dobre ho tam cpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.9.16 00:07

@ugluk
Taky si myslím :palec: ach ti doktori :D S panvi chodim ke znamemu a uz ji mam pry skoro rovne oproti tomu, jak jsem to mela predtim, tak snad s tim nebude problem. A doma delam nejaky cviky podle Mojzisove :) kdyztak pak zkusim mojzisovku na plno. Uvidime, co udela Utrogestan a novy gynekolog :) dekuji moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.9.16 14:07

Utrogestan funguje pouze jako doplnění chybějícího hormonu. Nic nevyléčí. Je to jako s antikoncepcí, vysadíš a účinek je pryč. Pokud to chceš řešit dlouhodobě, užívá se na to bylinka Drmek.

• Citovat
  • Upravit
9
14.9.16 15:08

@Janli
Jeje, tak to je hruza, ladovat to do sebe porad. Pry jsou po tom velke nezadouci ucinky :think:. Zatim piju jen kotryhel, tak dokoupim i Drmek :) diky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.9.16 15:29

@San Dra Neboj, já to užívala několik let úplně bez problémů a to jsem na hormony hodně citlivá. Dá se u toho vychytat užívání. Já třeba, pokud jsem utrogestan polykala, musela jsem mít 3 denně. Pokud jsem ho zaváděla do pochvy, tak stačil jeden. Jinak tenhle problém většinou souvisí s prokrvením pánve a funkcí vaječníků. Mě pomohl orientální tanec, někomu Mojžíšová a k tomu bylinky. Taky existuje bylinná kůra v kapkách - Mgr. Podhorná fi Naděje. Ta taky účinkuje dobře.

• Citovat
  • Upravit
9
21.9.16 21:35

@Janli
Ta špatně prokrvená pánev by u mě asi seděla vzhledem k té vyšikmené pánvi :/… nicméně to asi s tím nedostatkem progesteronu nebylo tak závažné, jelikož jsem včera zjistila, že jsem těhotná :dance: což jsem vůbec nečekala vzhledem k tomu pravděpodobnému nedostatku progesteronu :lol: navíc jsem tento měsíc špinila opět 10dní před očekávanou MS, takže o to víc by mě to ani nenapadlo :D… No a najednou špinění ustalo, nedostala jsem to a už byly // :dance:. Utrogestan jsem ale projistotu nasadila, prý to ničemu neuškodí. Tak Vám moc děkuji za rady a informace a držte mi palce na prvním ultrazvuku, ať je vše ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.9.16 23:07

@San Dra Tak to je krásný! Moc gratuluju! Doporučuju co nejdříve informovat lékaře, Utrogestan se užívá v prvním trimestru na podporu udržení těhotenství, ale je třeba, aby to bylo za dohledu gynekologa. Globule se v tomto případě zavádí do pochvy. Progesteron se stará o udržení rané fáze těhotenství a pokud je ho nedostatek, může dojít ke krvácení.
Moc držím palečky, dej vědět jak to probíhá dále!

• Citovat
  • Upravit
9
21.9.16 23:15

@Janli
Moc děkuji :kytka:
Gynekolog o tom ví a řekl, že tím Utrogestanem nic nezkazíme, že to není nic proti ničemu :lol: nerada bych něco riskovala, kdybych toho progesteronu měla fakt málo :)
A objednaná jsem na 6.10 (to už bych měla být, jestli správně počítám v 7tt) tak dám určitě vědět :) doufám, že bude vše v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí