Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
Jsem v začátku těhotenství a doktorka mi předepsala Utrogestan… beru ho druhý den, nechutná mi jídlo, je mi špatně a hrozně se mi chce spát… máte s tím také takovou zkušenost? Myslíte si, že je to tím? Každopádně mi jídlo předtím chutnalo a nevolnost nebyla tak strašná, teď mě to vzbudilo i v noci jak mi bylo zle…
Ahoj, Utrogestan beru už přes měsíc a teď už o něm ani nevím.Třikrát denně ho polykám.První týden mi taky bylo dost blbě.Hlavně jsem měla hrozné závratě a pořád jsem spala,jak v kómatu.Potom jsem si na to zvykla a je to v pohodě.Tak jen vydrž.Kdyby jsi i zvracela,tak by bylo lepší zavádět,ale mě to nebylo moc příjemné.
já zpočátku těhotenství brala 2×2 tablety a byla jsem úplně vyřízená - hlava se mi motala, jak kdybych si dala pár panáku na ex a klidně bych půl dne prospala… Takže jsem je začala zavádět a to mi nic nedělalo.
ahoj, já po něm usnula i v práci
, bylo mi na zvracení a bolela mě hlava .. ale po 14 ti dnech jsem si na to jakž takž zvykla, tak se mi spíš jen motala hlava, ale dalo se to ............... další měsíc jsem zaváděla, hlava se mi motala trochu míň, akorát bych řekla, že moc nefungovalo trávení, takže mi pak stejně bylo blbě od žaludku, ale dalo se, ale je fakt, že bylo nepříjemné to věčné běhání na záchod a výměna slipových vložek
.. jo a naopak jsem špatně spala, než když jsem ho brala perorálně ![]()
.. ale já to brala na udržení případného těhu, nebyla jsem těhotná … tak jestli to u tebe spíš není tím ..
Tak já jsem si poprvé vzala dva najednou (měla jsem to tak předepsané), normálně polknout, vůbec jsem netušila účinky, najednou mi bylo jak po litru vína, vytlemená, úplně zmotaná, manža na mě hleděl a říká „co sis to šlehla?“.. pak mě prý nesl do ložnice.. Pak už jsem brala po jednom, a to teda motání hlavy a únava šílená, musela jsem jezdit do práce, takže před cestou to nepřicházelo do úvahy, tak jsem to brala až v práci,a žádné super velké výkony jsem tedy nepodávala ![]()
Já polykala a to mi bylo zle a pak mi lékař řekl, že to mám spíš zavádět a bylo po problému.
marmelada78 píše:
Tak já jsem si poprvé vzala dva najednou (měla jsem to tak předepsané), normálně polknout, vůbec jsem netušila účinky, najednou mi bylo jak po litru vína, vytlemená, úplně zmotaná, manža na mě hleděl a říká „co sis to šlehla?“.. pak mě prý nesl do ložnice.. Pak už jsem brala po jednom, a to teda motání hlavy a únava šílená, musela jsem jezdit do práce, takže před cestou to nepřicházelo do úvahy, tak jsem to brala až v práci,a žádné super velké výkony jsem tedy nepodávala
Ahoj já utrogestan brala od 6 tt do 15 tt (kvůli předchozímu potratu) brala jsem to v dávká 2-2-2 - polykala jsem, jelikož to je velká dávka a nechtěla jsem aby to teklo ven ![]()
Bylo mi z toho slabo, unavená, točilo se mi v hlavě a odpoledne jsem musela 2 hoďky spát… ale čím déle jsem to brala, tím menší utrpení to bylo, asi si tělo zvykalo
ale s tou nevolností… to nevím v jiných diskuzích holky psaly že jim bylo nevolno když to polykaly a tak začly zavádět… tento problém jsem neměla, takže v tom neporadím, ale únava je zřejmě z utroše… ale zkus o tom pokecat i s dr. možná ti upraví dávkování, nebo napíše něco jinýho…
Přeji hezký zbytek těhu…
Holky, tak tu čtu vaši diskuzi a celkem se děsim
přišti týden začínám brát Utrogestan a zrovna nastupuji po dovolené do práce, tak to si asi celkem užiju co? ![]()
saiimona píše:
Holky, tak tu čtu vaši diskuzi a celkem se děsimpřišti týden začínám brát Utrogestan a zrovna nastupuji po dovolené do práce, tak to si asi celkem užiju co?
Určitě to na každého působí jinak, ale doporučuji „vyzkoušet“ co to s tebou udělá. Kdybych si např. vzala tu první dávku a vlezla do auta tak to asi nedopadlo dobře.. Pak jsem brala po jednom, a někdy jsem měla motanici, někdy vůbec nic..
Jo utroš ![]()
polykala jsem a síla teda.....unavená,jako po flámu
ted zavádím,je to lepší,ale stejně mi je občas divně ![]()
Tak kdybych si ho zaváděla, tak budu muset lítat pořad na WC.Takže asi risknu to polykání a budu doufat,mám brát 1-0-1 takže ta rána budou asi dost zajímavá a vůbec když pak půjdu do práce
To to bude vypadat ty moje výkony na pracovišti ![]()
Děkuju
Tak jsem ráda, že i vy máte takové zkušenosti.. jsem jak kdyby mě někdo vzal lopatou přez hlavu… a do práce musím…
Holky tak jsem včera vysadila utroš a jsem jak znovuzrozená.. už se tak nemotám, nonstop nespím, není mi tak zle od žaludku… je to možný?
mě bylo taky o moc líp po vysazení, únava žádná, a nemotalo se mi v hlavě