Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
za chvilku začínám 36tt a dneska už od rána mám hrozný potíže s bolestí zad a s dýcháním. Záda mě bolí spíš v horní polovině, ale tak, že nemůžu ani sedět, ani ležet, vždycky když ležím, tak mě v nich začne píchat a nemůžu se pořádně nadechnout ani vydechnout, dýchám jen tak povrchově
Bříško mě nijak pravidelně nebolí, jenom občas podbřišek nebo mi tvrdne bříško. Nemáte nějakou radu co by na to mohlo zabrat aby se mi ulevilo? Trochu se začínám bát ![]()
a nebolí tě to při nádechu mezi lopatkama? Mě to tak dělalo, chtělo to masáž a trošku odblokovat.
Bolí to spíš jakoby pod lopatkama a když ležím, tak to jde do hrudníku, že se skoro nenadechnu…
myslíš, že by masáž mohla aspoň trochu pomoct?
já bych řekla, že se ti mímo pěkně šprajclo pod žebrama, já bych počkala, zítra třeba cinkni doktorovi, ale pokud máš pravidelné pohyby tak mimi bude okey a řekla bych, že to samo povolí, jinak budeš muset k fyzioterapeutovi, ale ti s těhulema neradi něco dělají
jo a těhulím se blbě dýchá, kyž leží na zádech, páč mimi svou váhou utalčuje nějakou žílu a brání tak přístupu kyslíku, proto se těhulím lépe spí na boku
myslím si, že hodně jo. Vidím to na nějaký zablokovaný nervík. Mě se to stává taky i když nejsem těhotná. Nemůžu se dodechnou a když se zhluboka nadechnu, tak mě to tlačí mezi lopatkama, někdy i pod lopatkou. Zkus, ale taky to zkus říct na gy prohlídce. To víš, v těhotenství je všechno jinak. ![]()
masáž určitě uleví.. mimčo může být natěsnané na nervu nebo na dýchacích cestách…
Takové bolesti mohou být od žlučníku..Netrpíš na to?? co strava - nebylo nic smaženého, tučného, nebo jsi se moc najedla??
Mě se právě do teďka spalo nejlíp na zádech, na boku mě malá vždycky hrozně kopala, tak je možný, že se tam třeba nějak natočila a tlačí mě na dýchací cesty
zkusím tu masáž a budu doufat, že to zabere…
Lizbeth píše:
Takové bolesti mohou být od žlučníku..Netrpíš na to?? co strava - nebylo nic smaženého, tučného, nebo jsi se moc najedla??
Nic takovýho právě.. chytlo mě to už ráno chvilku po probuzení a do teď mě to nepustilo ![]()
Mě nedávno tak bolelo pod lopatkou, ale hodně, úplně to vystřelovalo až do ruky k loktu… Jedině to nebolelo, když jsem chvíli nedýchala
, což teda moc dlouho nevydržím, no po dvou dnech jsem zašla za dr., napsala mi něco od bolesti, nabízela i injekci, ale to já odmítla, nenávidím jehly.
Asi po pěti dnech od začátku to přešlo, ale bylo to teda hnusné, příčinu nevím.
Přinejhorším se taky zkus ukázat u dr., třeba je něco i pro těhotné, nebo nějaký ten fyzioterapeut…
Pipet píše:
Mě nedávno tak bolelo pod lopatkou, ale hodně, úplně to vystřelovalo až do ruky k loktu… Jedině to nebolelo, když jsem chvíli nedýchala, což teda moc dlouho nevydržím, no po dvou dnech jsem zašla za dr., napsala mi něco od bolesti, nabízela i injekci, ale to já odmítla, nenávidím jehly.
Asi po pěti dnech od začátku to přešlo, ale bylo to teda hnusné, příčinu nevím.Přinejhorším se taky zkus ukázat u dr., třeba je něco i pro těhotné, nebo nějaký ten fyzioterapeut…
Nedýchat jsem taky na chvilku zkoušela, ale nebyl to dobrý nápad
uvidím, jestli mi nezabere ta masáž, zkusím zítra zavolat Dr. jestli mi něco poradí, tohle bych asi moc dlouho nevydržela
nedýchat je dobré řešení, blbý je, že málo kdo to vydrží dlouho
![]()
MMartina1 píše:![]()
nedýchat je dobré řešení, blbý je, že málo kdo to vydrží dlouho
![]()
![]()
To je pravda
ale na chvilku to zabralo
škoda
zkus chodit na těhotenské masáže, já chodila každý týden, a vždy mi bylo hned lépe ![]()
Větší bříško je nápor pro páteř. Vypadá to, že se ti skřípl nerv nebo zablokovalo žebro. Zkus si mezi lopatky a kousek pod ( bolavé místo ) dát něco teplého ( třeba nahřátý polštářek nebo jestli máš takový gel. polštářek ). Mělo by to trochu uvolnit okolní svaly. Když to přes noc nepovolí, radši zavolej Dr.