Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
chtěla jsem se Vás zeptat jak jste na tom s váhou miminka ve 30.tt. Já jsem byla dneska na UZ a doktor mně docela dost vyděsil a ne jen mně, protože u UZ byl i partner. Naše prdelka váží jen 1300g což je prý dost málo…nedalo mi to a když jsem přišla domů ihned jsem zasedla k Pc a hledala jsem průměrnou hmotnost miminka ve 30tt a nestačila jsem se divit, protože hned na několika portálech jsem našla, že průměrná hmotnost mimiska by měla být okolo 1320g což by znamenalo, že jsme na to ukázkově, tak jsem se chtěla optat jak jste na tom vy ostatní
Děkuji za zprávičky. ![]()
uplne normalni vaha odpovidajici tydnum-ani velky,ani maly ![]()
ono staci blbe pomerit a hned jim vyhazuje spatnou vahu,tohle mereni musi brat clovek trosku s rezervou,zalezi i jak je zkuseny lekar,jak se prte hybe.aby dobre zameril ![]()
takze no-stres
a uzivej si tehulkovani ![]()
Neboj, ještě má čas vše dohnat. My jsme zase druhý extrém. Odhad ve 33. týdnu 2680 g
Radši bych brala vaše míry
a hlavne ta vaha je mereni steheni kosti,briska a hlavicky a dle jejich tabulek jim vyjede pomyslna vaha,ale kolik tehotenstvi a miminek je tabulkovych?
a prte si jednou pribere vic,jednou min ![]()
RadanaH píše:
a hlavne ta vaha je mereni steheni kosti,briska a hlavicky a dle jejich tabulek jim vyjede pomyslna vaha,ale kolik tehotenstvi a miminek je tabulkovych?
a prte si jednou pribere vic,jednou min
presne.. u nas se treba u dcery sekli o cele kilo, pac mela proste delsi nohy ![]()
jinak ted mel malej v 30+0 cca 1496g
Ahoj pokud ti kontrolovali průtoky pupečníkem a je vše ok tak bych se nestresovala. Já jsem rodila v 31+3 a míša měl 40cm a 1430g, ale říkali, že je malý, ale já měla malý aji první miminko porodní váha v 39.tt 2,6kg. nestresovala bych se.
me zase prekvapil dr. na UZ opacne, mala mela ve 29tt 1700g… coz me opravdu hodne prekvapilo, protoze jsem za poslednich 6 tydnu pribrala jen cca 1,5 kg, tak jsem spis myslela, ze bude spis mensi, ale je pry o 14 dni starsi ci vetsi… ted ma ve 31tt 2100g… a stejne se vaha podle UZ muze az o 30% lisit, coz je hodne… takze klid ![]()
My měli v 31.týdnu 1250g,taky myslím,že je to orientační,a v normě,před porodem na ultrazvuku se to lišilo o půl kila,není to přesný ![]()
ve 30plus3 byl odhad 1650,odhad před porodem cca 4200, nakonec 3500 ![]()
Tak naše Anežka měla ve 30. tt 1303 g, takhle přesně jsem to měla napsané. Nikdo nestrašil, všichni říkali, že je to normální. Pokud vím, u nás holky měly váhu od 1200 po 1800 g.
Anežka se narodila s váhou 2510 g ve 41. tt a to byl tabulkově problém, protože vzhledem k týdnu byla prostě malá. A tak to má v papírech - nic víc. Ale to jsou jen tabulky, je naprosto zdravá, což je hlavní. No a ve dvou letech má 88 cm, všechny kamarádky přerostla…
Tak neboj, i Tvoje mimi bude OK ![]()
30+5tt měl náš malej odhad 1896 gramů, tak doufám, že se spletl doktor a bude menší ![]()