Co nemohu jíst a pít v těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11522
5.8.11 09:40

Zná někdo odpověď?

Ahoj holky, tento týden jsem zjistila, že jsem těhotná, poprvé…A mám spoustu otázek! Doktor mi nic jiného než nepijte a nekuřte neřekl, a tak jsem vyzvídala na internetu…tam jsem se něco málo dozvěděla, ale matou mě některé informace, třeba jako: jezte ryby 1× týdně, ale pozor mohou obsahovat rtuť! tak z jakých ryb mám vůbec na výběr??? to už jsem se nedozvěděla…znáte někdo odpověď??? A nebo převaříte prvně vodu nebo ji pijete rovnou z kohoutku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
5.8.11 09:47

Zase tak bych to nepřeháněla.
Jez normálně jako jindy, zařad víc ovoce a zeleniny, mléčných výrobků.
S vodou a jejím převařováním a já nevím čím, bych se vůbec nestresovala.

Když ryby tak klasika bud nase sladkovodní(pstruh, candát) nebo třeba lososa…

• Citovat
  • Upravit
27247
5.8.11 09:48

Ryby jsem rozhodně jednou týdně neměla. Za celé těhotenství tak maximálně 2×. Můj muž to nejí a já je taky moc nemusím. Vodu jsem pila normální z kohoutku, eventuelně z flašky. Dokonce jsem při žaludečních nevolnostech pila ledovou colu po lžičkách, nebo když jsem měla chuť na kofolu, tak jsem si malou sklínku dala. Zkrátka jedla a pila jsem vše co mi chutnalo a po čem mi nebylo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140

Já tedy nevím jestli jsem divná…těhotná jsem byla už 3×, ale že bych si měla převařovat kvůli tomu vodu mě nenapadlo ani jednou. Pokud žiješ v ČR, tak by voda tekoucí z kohoutku měla být zdravotně nezávadná
Jinak se hoď do klidu, jsi těhotná, ne nemocná. Snaž se jíst zdravě…ale hlavně se nestresuj, to tvému miminku může uškodit mnohem víc, než nějaké stopové množství bůhvíjakého sajrajtu, které je dnes obsaženo snad úplně ve všem a asi nemáš šanci se tomu vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268

záleží jak moc si citlivka :wink:
já piju normálně vodu z kohoutku a kromě syrového masa se nevyhýbám ničemu - teda dávám si pozor na pochybné lahůdkářství (majonéza atd. když nebude čerstvá, tak tě třeba jen prožene, ale v těhu ani to není žádná láce).
Jinak ryby jsou dobré kvůli omega (3,6 nevím) kyselinám. Pokud ryby moc nemusíš (jako třeba já) tak si to můžeš koupit i v tobolkách v lékárně…
Opatrně na nepasterizované mléko a sýry (niva, zrající) může v nich být listerie - ale já si teda jednou za čas dopřeju…

a když rybu, tak je asi lepší z důvodu té rtuti rybka česká(ale kdyby tam tý rtuti bylo tolik, tak to škodí těhu netěhu…a to by asi nemohli prodávat, ne?)

taky rozumně s kafem a jinými kofeinovými nápoji, jako kafčo denně ti neublíží, ale dvoulitrovka coly už nic moc…
to je podle mě takové to nejdůležitější.
když mě ještě něco napadne, tak dopíšu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
5.8.11 09:51

podle mě je spíš základ jíst vyváženě, zeleninu i ovoce, nepřecpávat se a ani nehladovět - obojí je na prd, bude ti akorát blbě… :poblion:
a pít dost - pokud bys měla málo tekutin, tak se ti může víc motat hlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
5.8.11 09:52

ahoj! předem-gratuluju :-D :palec: a co se týče jídla a pití…mě dr vždy řekla ať jím a piju na co mám chuť všem něco opravdu omezeně(jako třeba kafe bo kolu) ryby nejím sama od sebe,max kapra takže to nebylo moc co řešit ale myslím že když to nebudeš přehánět tak kromě syrových potvor a té jedovaté japonské potvory tak můžeš jak chceš. vodu jsem fakt nepřevařovala,ani mě to vlastně nenapadlo. :think: na co jsem opravdu dávala bacha tak to bylo vše okolo plísňových sýrů…těch sem se ani netkla.hlavně se chovej tak jak je to tobě přirozené a kdž nebudeš vědět,tady na emimi se najde tisíce radychtivých a ochotných maminek :mrgreen: pěkné těhulkování!!!

• Citovat
  • Upravit
byron
5.8.11 09:52

Být tebou, tak se taky nestresuju, vyvaruj se jak už bylo zmíněno- dvoulitrovkám coly a kafe tak jedno dvě, to mi třeba doporučil gynekolog, mám hrozně nízky tlak a opravdu jsem se motala…

Ale omlouvám se Mar tance…ty zrající sýry a plísnové bych opravdu nejedla, holky, listerioza napadá nejvíc právě těhotné a plod, těch devět měsíců se dá vydržet :kytka: . Fakt to neriskujte, já si ani tu majonezu nedala

• Citovat
  • Upravit
17629
5.8.11 09:54

osobně bych se z nějakých doporučení zbláznila, můj doktor je rozumný a do ničeho mě necpal nikdy, byla bych za to ráda :wink:
já jím všechno, piju taky, na migrénu si dávám kafe, kolu jsem nikdy nepila až teď, dávám si, co je třeba, ale nepřeháním nic. ono si tělo řekne, u mě to platilo teda zvlášť v prvním trimestru..hezky si to užij a nestresuj s pročítáním netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
5.8.11 09:57

Já třeba po dobu celého těhotenství jen z pachu ryb zvracela a z bublinkaté vody také.
Takže jsem za celých 9 měsíců neměla ani jednu rybu a pila jedině vodu z kohoutku.
Tělo si samo řekne co potřebuje. :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.8.11 10:01

Ahoj,
těhotná jsem byla už 6× a nikdy jsem nic nepřeháněla :wink:
Z ryby se mi v těhotenství dělalo zle, takže tu jsem do sebe skoro nedostala :zed: Pokud bych ale rybu vařila, vybírala bych ryb žijící tady :wink:
1-2 kávy jsem si též dávala a nevidím v tom problém.
A plísňové sýry jsem konzumovala též :wink: S oblibou požívám odpověď MUDr. Kouckého http://www.porodnice.cz/node/21273
Prostě všechno tak nějak s rozumem, jez na co máš chuť a hlavně klid. Nic se nemá přehánět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.8.11 10:03
alsem píše:
Ahoj holky, tento týden jsem zjistila, že jsem těhotná, poprvé…A mám spoustu otázek! Doktor mi než nepijte a nekuřte neřekl, a tak jsem vyzvídala na internetu…tam jsem se něco málo dozvěděla, ale matou mě některé informace, třeba jako: jezte ryby 1× týdně, ale pozor mohou obsahovat rtuť! tak z jakých ryb mám vůbec na výběr??? to už jsem se nedozvěděla…znáte někdo odpověď??? A nebo převaříte prvně vodu nebo ji pijete rovnou z kohoutku???

Já bych ti poradila, abys méně hledala na internetu :wink: Čím víc budeš hledat a zkoumat, tím spíš zjistíš, že děláš všechno blbě. Stačí se nestresovat a řídit se intuicí! A jez, na co máš chuť :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
5.8.11 10:05

alsem - kup si nejakou knizku o tehotenstvi a tam najdes vsechno, co te zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
5.8.11 10:08

byron: jasné, každý to dodržuje trochu jinak, ale co jsem se dočetla tady, tak třeba český hermelín je ok, protože se dělá z pasterizovaného mléka a tím pádem listerie nehrozí :wink:
navíc je údajně větší pravděpodobnost jí chytit z nedokonale umytého ovoce…
nalezeno na netu:
Kde se objevují listérie
měkké sýry (s plísní na povrchu i uvnitř, sýry zrající pod mazem, sýry z nepasterovaného mléka…); naopak tvrdé sýry, tavené a krémové nepředstavují riziko
uzené a syrové ryby (suši), mušle, ústřice, tatarský biftek (i když tam je spíš riziko salmonelózy)
syrová naklíčená zrna, třeba sojová
lahůdkové saláty (hermelínový, pochoutkový…), třebaže riziko nákazy z potravin prodávaných v lahůdkářství je obecně nízké
tepelně neopracované masné výrobky (métský salám, čajovka), ale i vařené masné výrobky (jitrnice, jelita, tlačenka, paštiky) konzumované za studena
cukrářské výrobky se žloutkovou náplní
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…0-/test.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.8.11 10:13

hlavně se uklidni. Jez to, co dosud, pokud jíš hodně sladkého omez to, jez víc zeleniny, mléčných výrobků…není důvod převařovat vodu, jsi těhotná a ne nemocná. Stejně tak se chovej i po porodu - nešil, jez všechno, po kouskách vyzkoušej co tvému mimču bude vadit a co ne - doporučuje se vynechat luštěniny, česnek, cibuli, čerstvé pečivo… ale často není důvod - většině miminům to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí