Co nemohu jíst a pít v těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17629
8.8.11 20:34
Almondea píše:
Nejhorší je, že ty listerie se tam můžou vyskytnout i z nevhodného skladování. Ony jsou to celkem běžné bakterie a jsou v malinkém množství přítomné v mnoha potravinách, problém začne, když se pomnoží a je jich příliš. Normálně zdravý organismus si s nimi vpohodě poradí, ale plod je proti nim bezbranný, může to skončit jeho smrtí, př. trvalým poškozením. No, nic moc prostě. :-?

ok, takového svinstva je na světě spoustu, odmítám se tím stresovat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11421
8.8.11 20:58
Saroya píše:ok, takového svinstva je na světě spoustu, odmítám se tím stresovat 8-)

To je pravda, to bychom se museli ze všeho zbláznit jinak… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
23.8.12 13:45

Tady jste celkem v pohodě, jak vidím, co se týče jídla :potlesk: Na jiných diskuzích jsem byla terčem útoku jen proto, že jsem řekla, že nejvíc miluji čerstvý chleba z naší domácí pekárny, potřený trochou plnotučné hořčice, no div mě tam neukamenovaly ženské :lol: :lol:
Každopádně by mě zajímalo, jak je to s turkem. Já si dávám každý den ráno, ale moje příprava je následující: 2 zarovnané lžičky dám do půllitrového hrnečku, zaliji celý vodou, nechám trošku vyluhovat a až je kafe vlažné, vezmu další půllitrový hrneček, přeliji kafe bez lógru (nemám překapávač a nechce se mi ho pořizovat jen kvůli pár týdnům), že mi tam zbude tak 3.5 dcl max a pak zaliji mlékem. Je fakt ale, že takové kafe si dám do ledničky a mám ho jakoby na dvakrát. To mi neříkejte, že by něco takového mohlo prďochovi škodit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
23.8.12 13:49

Ne nic co bych dřív jedla či pila ted ne :nevim: ale kávu sem nemusela ani předtím.

• Citovat
  • Upravit
529
23.8.12 13:53

Já místo kafe meltu, dá se na to docela zvyknout. Ale když mně někde na návštěvě udělali bez ptaní turka, tak jsem ho taky vypila. Každá asi občas v těhotenství jíme a pijem co by se nemělo. Já třeba vůbec nevěděla, že se nemá tonik, tak mě ani nenapadlo si přečíst na lahvi upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
23.8.12 13:54

Ty jo já sem kafe taky nemusela, ale jak mam teď nižší tlak tak ho piju. no jedno kafe snad mu neubližuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
23.8.12 13:55

@Maculinka
Ahoj, takovéhleho turka si dělej v klidu dál :palec: Taky piju každý den kafe z kávovaru, někdy i dvě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.12 13:55

@Maculinka taky piju každé ráno turka a neřeším to :lol: při prvním jsem také pila a pohoda… Normálně si šoupnu asi 1,5 malé lžičky, zaleju to do cca štvrtlitru :jazyk: Mám už léta nízký tlak a ráno bez turka si neumím představit :nevim: Problém je, že mi začíná „smrdět“ :lol: Měla jsem to i při prvním…naštěstí ale stále chutná :lol: Omezila jsem se teda na 1 kafe denně, předtím jsem dala většinou dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
23.8.12 15:08

Gratuluji! Jinak nejlepší je jíst vyváženou stravu, ale ta by se měla jíst vždy (ne jen u těhotných). Pokud máš na něco chuť, tak si to prostě dej a nic neřeš. Jinak jak říkal můj strejda, primář jedné porodnice v Brně, decko červeného vína taky neškodí.
Nicméně, z vlastní zkušenosti - celou dobu jsem měla zvrácenou chuť na suši a sýry, maso jsem prvního půl roku nemohla ani vidět, takže o nějaké vyvážené stravě se fakt nedá mluvit a malá je zdravá jako řípa, já žádnou listerii nechytla a všechno bylo v pohodě.
Jinak k tomu kouření, ono je škodlivé obecně. Ale moje sestřička kouřila do 5. měsíce, protože netušila, že je těhotná (MS měla normálně a myslela si, že jen přibrala) a dvojčatům taky nic není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
23.8.12 15:40

Já v těhu pila kafe, sice nescu a mlíkem, ale měla jsem nízký tlak a kdybych si tu kávu nedala tak bych sebou asi sekla…
spíš se vyhýbej syrovýmu masu, vnitřnostem, a plísňovým sýrům (je to podle druhu plísní, nevím který přesně) ale jinak jez jako normálně, já taky jedla všechno, akorát jsem se snažila více zařadit rybu a vitamínky v ovoci a zelenině, než jsem jedla před tím, ale nijak jsem to nehrotila…

• Citovat
  • Upravit
435
23.8.12 15:54

Ja taky kazdy rano pila kafe. Rikala jsem si, co je pro toho drobecka v brise lepsi…jestli matka po kafi normalne fungujici nebo matka bez kafe utahana a bez energie. Matka s kafem vitezila celych devet mesicu ;) No a je pravda, ze jsem prestala bastit sve oblibene plisnove syry a na takoveho tataraka nebo sushi jsem si netroula zatim ani ted behem kojeni… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
23.8.12 16:05

Jím skoro vše. Vyhýbám se jen jídlům v kterých by mohla být salmonela nebo jiná havěť tj.: majonézové saláty, starší měkké salámy, syrové maso, syrová vejce atd. prostě to po čem bys mohla mít žaludeční nebo střevní potíže. První čtyři měsíce jsem nepila alkohol, kávu a nápoje s kofeinem, teď už si sem tam dam jednu dvě deci vína nebo střik, skleničku piva po obědě, kafař moc nejsem ale když mam chuť tak si dám (cca 1-2× týdně) a občas i skleničku coly nebo kofoly s ledem. Jinak jsem nekuřačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.14 21:28

Maminky, jak je to s tuňákem a sardinkama v konzervě? jíst nebo radši ne? Je lepší se vyhnout vlašskému salátu teď na silvestr? vadí v těhotenství nějaká zelenina? četla jsem si ten přiložený článek, vadí i nějaké šunky/salámy?

• Citovat
  • Upravit
33018
29.12.14 22:01
@Anonymní píše:
Maminky, jak je to s tuňákem a sardinkama v konzervě? jíst nebo radši ne? Je lepší se vyhnout vlašskému salátu teď na silvestr? vadí v těhotenství nějaká zelenina? četla jsem si ten přiložený článek, vadí i nějaké šunky/salámy?

Rybu v konzervě bych si klidně příležitostně dala. Vlašáku bych se vyhla (ale já nemám důvěru v tyhle kupované majonézové saláty ani jako netěhotná).
Zelenina může tak maximálně individuálně způsobit zažívací problémy. Z mastných výrobků se raději vyhnout těm tepelně neupraveným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 15:00

Asi blbá otázka, které jsou tepelně neupravené?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky