Utrogestan při hodnotě HCG v 5tt 161

21
29.9.13 15:39

Utrogestan při hodnotě HCG v 5. tt 161

Ahoj děvčata, prosím o malou radu, včera jsem z TT zjistila týden po zpoždění MS, že se nám s manželem konečně zadařilo (snažíme se asi rok, a je to první čárka, kterou jsem kdy na TT měla, jsem po laparoskopii a hysteroskopii a propíchali mi ztvrdlé vaječníky), ale ihned potom jsem začala špinit, a mít bolesti v břiše (jako při MS). Z odběru krve mi naměřili hodnotu HCG 161, na ultrazvuku zatím není nic vidět, dostala jsem injekci na zastavení krvácení a pan doktor mi předepsal Utrogestan 2-2-2 (jedno jestli vaginálně či polykat). Máte někdo zkušenost s tímto lékem v tak rané fázi těhotenství, popř. pomohlo vám to těhotenství udržet i při krvácení a předešlých bolestech? Děkuji moc moc za odpovědi!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
29.9.13 15:53

V prvním těhu jsem to brala po dvou ráno a po dvou večer. Brala jsem to tušim až do konce druhého měsíce. Měla jsem to vaginálně a pomohlo to udržet dvojčata. Neměla jsem problém ani s krvácením a s křečí v břiše, nic. ;)

• Citovat
  • Upravit
7965
29.9.13 15:54

@Sioban on se utrogestan predepisueje hlavne takhle v ranné fázi. kdy jdes na dalsi kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
29.9.13 15:54

Jo, a mooooc gratuluju k těhu :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12262
29.9.13 15:56

@Sioban utroš bere v začátku těhu snad každá druhá těhule :mrgreen: já ho dostala ještě v době snažení teď i u dcery jako prevenci, v případě poz. testu jsem ho měla nasadit a brát celý 1. trimestr. někdo říká že je to placebo a není to k ničemu ale já myslím že je to fajn lék, znám pár holek které když ho neměli tak skoro vždycky o mimi přišli, buď spontální nebo zamlklý potrat a když ho braly tak vždycky mimi donosily. jinak krvácení či špinění má taky hodně těhulek, záleží jak si s tím poradí tvoje tělo a proč krvácí, někdo krvácí protože tam má cystu, někdo protože má překrvenou dělohu atd. a někdo protože není něco v pořádku. to se takto nedá říct že utroš vše zachrání ale dle mě výrazně pomůže aby to dobře dopadlo. držím palce ať je vše v pořádku a ber utroš, za mě lepší spodem, dostane se hned k té sliznici a prý lépe funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
29.9.13 16:28

@Sioban bere to kazda zena napr. po umelem oplodneni, urcite pomaha!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.9.13 16:48

Děkuju moc, na další kontrolu jdu za pět dní, vzala jsem si ty první dva asi před čtyřma hodina (přestala jsem špinit, což připočítávám té injekci), ale podbřišek mě bolí pořád. Čekám na nějaké ty vedlejší účinky - motání hlavy a únava (co jsem se dočetla všude na internetu mě celkem vyděsilo), ale snad to na mě takhle působit nebude :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
29.9.13 16:53

@Sioban unavená budeš s tím počítej ale to je každá těhulka v začátku, prostě příroda to tak zařídila:-))) motání hlavy neznám u utroše, nikdy mi nic nedělal. a bolesti břicha nevím nespecifikovala jsi ale mě bolelo taky v začátcích břicho, i křeče a nic se nestalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
29.9.13 17:02

Taky sem ze začátku těhotenství špinila, zhruba tak v 5tt, byla sem kvůli tomu v nemocnici dva dny, ale to je asi uplně normální trochu zašpinit, pokud nějak nekrvácíš, hcg sem měla ale už myslim kolem tisíce..Jinak v podbřišku mě bolelo tak dva měsíce :mrgreen: utrogestan sem taky brala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
29.9.13 17:08
@phoma píše:
@Sioban on se utrogestan predepisueje hlavne takhle v ranné fázi. kdy jdes na dalsi kontrolu?

co tady děláš ty nevěrnico :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
29.9.13 17:09

Já ho beru 5×denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.9.13 19:08

Má se brát v případě těhotenství pouze vaginálně. Je to i v příbalovém letáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
29.9.13 19:12
@lelinka89 píše:
Má se brát v případě těhotenství pouze vaginálně. Je to i v příbalovém letáku

to těžko, bere se i ústně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
29.9.13 19:20

Já utrogestan polykám 1-0-1 od prvího dne transferu embryí a mám to zatím brát nadále až do doby kdy bude miminko životaschopné. Do kdy to bude, netuším.

• Citovat
  • Upravit
9030
29.9.13 19:28

No brala jsem ho hned jak jsem zjistla //. Mám za sebou dva ranné potraty, nebo spíš zamlklé těhu na začátku a to v prosinci 2012 a těď březen. Brala jsem 1-1-1 zavádět vaginálně, neobjevilo se žádné krvácení a nic. Dnes jsem 21+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí