Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem to dostala do 3 dnů, a když nepřišla déle než týden, bylo mi hned jasné že už nepříjde vůbec
![]()
Ahojky,já jsem užívala Utrogestan ale ne na vyvolání menstruace.Dostavila se mi po dvou dnech a špinila jsem a střídavě krvácela normálně po celou dobu léčby,asi tři měsíce.
Holky já jsem po Clostilu a mám nakázáno brát Utrogestan až do menses. Až přijde tak vysadit. Měla jste to tak některá? Všichni píšou že končili cca 26 dc a do pár dní přišla MS. A mě by měla přijít bez vysazení…Začla jsem ho brát 15 dc, byla na UTZ potvrzená porběhlá ovulace. Cykly mám pravidelné 28 dní. Je to možné, že tělo si tu MS zařídí i přes Utrogestan? Asi jo.. můj doktor je výborný a věřím mu. To až tady jsem se dočetla o jiném užívání.
Naopak mi řekl že pokud přijde vysadím a nepřijdeli užívám dál i na začátku těhu, že je to důležité.
M.
Rusty,
taky jsem po clostilu, zítra začínám brát utrogestan, ale jen na 10 dní, nevím, proč zrovna deset…tři tobolky denně. Nejsem si jistá, jak je rozdělit, píší tam, že hlavní dávka se má užívat před spaním, tak asi jednu ráno a dvě večer. A po dobrání by měla do dvou týdnů přijít ms. Nebo nepřijít… ![]()
Nemohl se dr. splést? Možná bych mu radši zavolala ![]()
AHojky Mio,
nemohl se splést. Mám to od něj rozkreslé i v papírovém menstruačním kalendáříku. A minulý měsíc mi ho nasadil až pozdě - 26 dc (pozdě ovulace a já k němu došla až v druhé půlce cyklu a zkoušeli jsme jestli to i tak nevyjde) a měla jsem stejné instrukce - MS přišla přesně po 28 dnech.
A když mi ho psal na tento měsíc tak jsem mu říkala že mi zbyla krabička od minula. TAk říkal že to nevadí, že když budu těhu a nepřijde MS tak to stejně využiju a musím ho brát dál.
Mě by to nevrtalo hlavou kdybych nezačala číst dikuzní fóra:)) Můj Dr dlouhá léta pracoval v CARU a všechny věci řeší jako profík.
Zeptán se ho na to příště proč to tak beru. Jen mě zajímalo, jestli existuje někdo kdo to má podobně
ahoj dostala jsem utrogestan ne 6 mesicu.beru ho vzdy 16dc.1 dene po dobu 10 dnu.teb ho budu brat posledni mesic.a za tech sest mesicu mi nepomohl jen k tomu aby se mi srovnala ms.jinak nic.
ahoj, psala jsem jeste do nejake vedlejsi diskuse, moc nevim, mam utr. brat 19-29. MS vzdy prisla dva dny po dobrani. Ted vsak nic jiz sest dni, TT negativni. Ale mne je pekne blbe. Stalo se Vam to nekomu? Diky moc
Bobina
@bugyska píše:
ahoj, psala jsem jeste do nejake vedlejsi diskuse, moc nevim, mam utr. brat 19-29. MS vzdy prisla dva dny po dobrani. Ted vsak nic jiz sest dni, TT negativni. Ale mne je pekne blbe. Stalo se Vam to nekomu? Diky moc
Bobina
ahoj vím že je to už 2 roky zpět ale stalo se mi to taky i když blbě mi teda není byla jsi těhotná nebo ne díky za odpověd
Ahoj všem,
malý soukromý průzkum… po dobrání Utrogestanu, kdy vám přišla MS??? Je normální 5-7 dní? Nebo už ne? Děkuji