Utrogestan vysazení v 8tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
8.4.24 07:30

Utrogestan vysazení v 8tt

Jsem těhotná v 8tt, pro spineni mám utrogestan, ale doktor mi nyní řekl, že už není potřeba a další už mi nepredepsal…Já se ale vysadit bojím…Raději bych ho brala dál až do 12tt, ale lékař mi řekl, že pokud po vysazení nastane problém, tak ho vyřešíme…Já to ale nechci riskovat…Nevim jestli menit lékaře, jinak jsem s nim byla spokojená v prvnim těhotenství, a taky nez me nekdo vezme…Nenajde se někdo, kdo by tento lék měl a byl by ochotný mi ho přenechat?
Edituji-podarilo se mi to vyřešit standardní cestou s jiným lékařem takže děkuji všem, ke to zdárně vyřešené :)

Příspěvek upraven 08.04.24 v 18:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1729
8.4.24 07:44

Já bych dala na radu lékaře. Vždyť nasadit ho můžeš hned zpět, kdyby něco. Jako narovinu, i kdyby bylo něco s vývojem embrya, utrogestan to nezachrání.. bude to v pohodě, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
8.4.24 09:11

Doktor to dela spravne, k brani utrogestanu neni zadny duvod a nepomaha ani na to spineni. Je to placebo. Spinis kvuli tomu, ze ti obcas praskne nejaka zilka, neni to z duvodu, ze bys mela nizkou hladninu progesteronu a jakoby zacinala menstruovat tedy potracet. Ale vzdycky si muzes dojit jako samoplatce do na odber a hladinu progesteronu si nechat zmerit - pak si najdes v tabulkach, jestli odpovida tvemu tydnu tehotenstvi.
Utrogestan zvysi hladinu progesteronu jen omezene - napr. ja brala 6 tablet denne (po KET bez vlastni ovulace je to potreba, neni zlute telisko) a drzela se mi hladina na 20 ng/ml. To je v porovnanim s tim, co ti vyrobi vlastni telo v8 tt celkem malo, ale v 8 tt neprodukuje progesteron jen zlute telisko, zacina se zapojovat i placenta. I v mem pripade se tedy po 8 tt mohlo zacit vysazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
8.4.24 10:40

Utrogestan je progesteron. Od 6TT začíná dostatek progesteronu se stoupající tendencí produkovat placenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
8.4.24 10:58

Ahoj jal beru utrogestan po IVF až do 12tt ale určitě ví doktor co dělá :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 11:19

Ahoj, vsichni doktori vzdy radili vysadit utrogestan az po prvnim trimestru, az to placenta plne prebere. Zvlastni pristup… :think:

• Citovat
  • Upravit
4843
8.4.24 20:55
@Anonymní píše: Více

Vsichni ne. A studie rikaji, ze to meni potreba.
Navic tazatelka neni po KET, takze to s nejvetsi pravdepodobnosti nepotrebuje vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 21:09

Progesteron ma rovnez vyznamnou imunomodulacni funkci, proto se pouziva z ruznych duvodu, napr. jako prostredek, ktery je anti-inflammatory. Tato imunosupresivni funkce je dulezita u preeklampsie, u opakovanych tehotenskych ztrat a dalsich problemu, napr. s imunitou.

Proto je dulezity cely prvni trimestr, v indikovanych pripadech i nadale. Doporucuji nastudovat odbornou literaturu, ktera se tomuto tematu v poslednich letech obsahle venuje, nejen v zahranici, ale i u nas. (Dr. Koucky)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC8835837/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí