Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jestli některá máte zkušenost, prosím, poraďte mi. Dneska jsem 31DC, od 17DC beru Utrogestan na podporu žlutého tělíska. Měla jsem ho brát 10 dní. S doktorkou jsem se telefonicky dohodla, že pokud zjistím, že jsem těhotná, tak ho budu brát i dál. Příznaky těhu jsem měla (citlivá prsa, bolí mě břicho, teplota se zatím taky drží vysoká), ale TT zatím negativní (no, ono je taky ještě relativně brzo
). Nicméně jsem Utrogestan radši brala dál (přišlo mi to jistější - nechci nic riskovat, protože jsem už 2× potratila). Co ale nevím, a doktorky jsem se nezeptala a nezeptám, protože má dovolenou, jestli - pokud bych těhotná nebyla - dostanu normálně menses, i když ten Utrogestan beru. Máte některá tušení, jak to je?
Díky moc za odpovědi.
Hanka
Bubinko vlastní zkušenost s tím nemám, ale co jsem různě vyčetla (čeká mě to taky), tak pokud je test negativní, utrogestan se vy:,–(í a do 3 dnů dorazí ms. Pokud ho nevy:,–(íš, ms nebude. Myslím, že by bylo dobré ho přestat brát a ty tři dny počkat. Pokud to nedostaneš a bude test pozitivní, začneš ho opět užívat až do 12 týdne těhu. Ta třídenní pauza jistě neohrozí mimčo, kdyby tam bylo.
Pajdule od Matýsků