Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
moc děkuju! ![]()
Weru píše:Marti32 píše:Uz jen den dva, ale nemyslim si, ze to jen tak prijde. A dekuji. taky ti budu drzet pesti, aby vse dobre dopadlo
Už jsem se mrkla na metřík
Tak to už asi napjatě čekáš, kdy to přijde, viď? Držím pěsti, ať jde vše rychle a hladce
Dneska jsem byla na velkým UZ ve 32. týdnu a řekli mi, že má prcek hlavičku a nožičky odpovídající 32. týdnu, ale bříško tak o 2 týdny méně. Prý je to v normě a nemám se stresovat, průtok pupečníku v pořádku, ale radši si mám zajít ještě na UZ do Motola, že tam mají lepší UZ, který měří i jiné průtoky. Mimčo je trošku menší – 1700g (ale koukala jsem na netu na tabulky a takhle je to v pořádku, tak nevím). Každopádně mě to teda stresuje, doufám, že bude normální a zdravý… Do toho mám těhu cukrovku, takže jsem na dietě a spíš hubnu než přibírám, tak mě znervózňuje ještě to, jestli za to ta cukrovka nemůže a mimi nestrádá… Ale dietolog říkal, že mimčo si ze mě vezme všechno, co potřebuje.
Vlastně o tom nepochybuji, jiná varianta, než že je v pořádku prostě neexistuje!!!
. Co jsem tak koukala na nějaké diskuze, tak maminky psaly, že se jim narodily normálně velký a proporčně souměrný děti. Nemáte někdo nějakou zkušenost?
Ahoj, tak může to být tak i tak. Já bohužel patřím mezi ty méně šťastné a mimi bylo vážně prcínek, ale my zaostávali více než vy a propad od normy narůstal. Ale hodně často tu čtu i příspěvky od maminek, že se narodilo miminko zcela normálně velké. Počkej se soudy na další UTZ a navíc, pokud je mimčo menší, je hlavní ho hlídat, někdy je mu pak už lépe venku. Ale neboj, i ta malá miminka to doženou ![]()
Marti, jsem asi šťoura, ale nějak nechápu, jak stíháš být v 30+1tt, když dle podpisu s informacemi máš mimi narozené 22.12.2011
I kdyby bylo početí v den porodu, tak to vychází na 16.tt… Ale třeba se ptáš za někoho jiného.
Jinak naše malá byla hlavou skoro celou dobu o týden menší a nohama o týden větší a je v pořádku. Datum početí jsme díky IVF znali přesně, takže to nebylo nepřesným určením stáří mimča.
@78mamina píše:
koukni kdy byla diskuse založená je tam rok 2011
Díky
ona je jen obnovená… tak to jo, to jsem si nevšimla.
Ahoj holky, chci jen k tomu všemu ještě napsat, že 22.12.2011 se nám narodila krásná zdravá holčička s naprosto normálními rozměry i váhou - 51cm, 3,010kg. V těhotenství nás strašili, že máme hlavu o 3-4 týdny menší a já se bála, že bude postižená a v Podolí bylo kvůli tomu docela haló. Bylo vidět, že i doktoři si pak oddechli. Tím chci jen říct, že ať jsou přístroje sebelepší, je nutné je brát s rezervou! Přeju všem krásná a zdravá miminka!
Tak to jsem zvědavá, jak poroste můj prcek jsem ve 22tt a naše dítko je prý trochu větší.
Ale ono se to asi nedá jen tak změřit, když jsem viděla jak tam sebou pořád mele a hází. No hlavně, když bude v pořádku. ve středu jdu na další vyšetření. Tak doufám, že dostanu i fotečku. ![]()
Dneska jsem byla na kontrolním UZ v Motole a prcek je úplně v pořádku, bříško je sice o týden menší, ale to je prý naprosto v poho (ono co si budeme povídat, já taky neotěhotněla v den poslední menses, takže prcek jako takový je taky asi o týden mladší
. Takže se mi obrovsky ulevilo!!! Ufff! Každopádně všem přeji pohodový porod a zdravé miminko! ![]()