Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky a těhulky,
chtěla jsem vás poprosit o zkušenosti, vy co jste brali v těhotenství magnézium, měli jste po něm průjem? Beru 3× denně 2 tablety kvůli tvrdnutí bříška a zkracování čípku a od včera jsem začla mít takový nažloutlý průjem. Né nijak zvlášť často, ale předtím než jsem ho začla brát jsem na to netrpěla. Nemáte s tím některá podobnou zkušenost? ![]()
Děkuju K.
ahoj tak přesně tohle jsem měla já, a neskončilo to dřív než jsem ho přestala brát, ale já měla jako rozpustnej, bylo to děsný, nikam jsem nemohla protože jsem nevěděla kdy to přijde a bylo to rychlý, porad se s lékařem a třeba ti dá něco jiného
Ahoj já ho teda neberu ale brala před těhotenstvím a průjem po něm je normální.tělo si vezme kolik potřebuje a zbytek vylučuje a to se projevuje právě průjmem.takže opravdu je to normální.
Jo a rozpustnej hořčík je horší než projímadlo
radši prášky já brala magne B6 ![]()
mě pak místo rozpustného dal normální tablety a pak byl klid
katkolina zkus snížit dávvku podle toho průjmu máš nejspíš zbytečně moc ![]()
Díky holky takže očividně nejsem jediná
Zkusím snížit dávku a ve středu du zase k doktorce tak se s ní poradím. Já beru tablety Magnesii lactici. Ještě jsem někde četla zkusit brát těsně po jídle nebo během jídla tak uvidíme.
Díky ![]()
Jojo, to je vedlejší účinek magnesia… já ho používala k léčbě mé cestovní zácpy ![]()
jojo…ale já za to byla vděčná…protože těhotenská zácpa mi přišla horší…
ale ke konci těhu mi nasadili železo…tak se to trochu vyrovnalo - železo staví, magnésko naopak…a bylo to tak akorát ![]()
Já teda naštěstí zácpu v těhu nemám. To se mi vyhlo. Ale tohle teda taky nejni zrovna příjemný
![]()
katkolina píše:
Já teda naštěstí zácpu v těhu nemám. To se mi vyhlo. Ale tohle teda taky nejni zrovna příjemný![]()
příjemný to není to asi jo…ale věř, že zácpa je horší…jedna známá musela kvůli tomu ležet v nemocnici a hrozila jí perforace střeva (asi 2 týdny před porodem)…doktoři si s ní nevěděli rady - ani klystýr totiž nezabíral…možná by tenkrát to magnésko pomohlo! ![]()
tak jestli Ti nevadí a máš to ráda…jez hodně kvalitní hořkou čokoládu…ta staví, třeba se to vyrovná!
snížit dávky už tu holky radily…
Me dr. na to upozornoval, ze po tom muzu mit prujem. Myslim, ze to bylo napsane i v pribalovem letaku. ![]()
A ja predtim, nez jsem zacala brat Magnosolv, tak jsem trpela i v tehu na zacpu a byla jsem rada, ze jsem se potom i kraaasne … ![]()