Uvařené mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@LusyV20 píše: Více
A co dat čaj, nebo něco jen na pití? Taky bych nedělala otroka, co běhá pro mléko. Až ti takhle budou řvát v noci dvě děti, budeš dělat co? Každému běhat dělat mléko? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když bude nonstop řvát, že chce bonbon, taky mu ho dáš? Nebo pohádku?
Dvouleté dítě už má noční jídlo jen jako zlozvyk, podobně jako dudlík. Samozřejmě, že bude řvát, když mu sebereš něco, na co je zvyklý. Ale časem si to sedne. A měla bys větší klid, až se narodí druhé. Taky jsem měla doma extrémního nespáče, takže chápu, že jsi ráda, že je klid, ale z dlouhodobého hlediska to neděláš moc šťastně. A k dotazu, ne, klasické kravské mléko bych tolik hodin v termosce nenechávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My takto v necelých dvou prostě mléko zrušila, ona cca ve 4-5 ráno byla zvykla na UM, já ho měla hotové v lednici..no musela jsem vstanout, ohřát a donést.. a už jsme s mužem usouodili že fakt ho v tom věku nepotřebuje. Spala pár noci se mnou, už večer jsem ji řekla že je velká a mléko už nebude v posteli v noci, jasné že se vrtěla, knourala, brečela.. spala blbě až do rána.. ale jen asi první noc… druhou o chlup líp… třetí zase o něco líp a myslím že tak 4. nebo páteou se už neprobudila a spala do rána.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jasně, že řve, když ví, že si na tobě každý zlozvyk vyřve.
Bylo by vhodné, aby ho pár nocí měl na starosti tatínek, když ty neumíš s jeho řevem pracovat a naučil dítě normálně spát. Až budeš mít druhé, tak přece nebudeš každou noc vstávat i kvůli dvouleťákovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná já nedala ani tu vodu při odnaučování…prostě v noci se spí… jsem hladila, konejšíla a bylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
Já tedy vodu ano, sama mám v noci občas potřebu se napít, když je suchý vzduch. Ale je pravda, že ty děti to většinou nepotřebují a nechtějí. Jde jen o takovou berličku k vysvětlení „v noci se mléko nepije“. Dvouleté dítě to beztak už musí pochopit, teď jde jen o zkoušku nervů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 On je tvrdohlavý jak beran a nic jiného nechce. Samozřejmě, že do porodu to zruším. Teď potřebuji, co nejdřív přestat kojit, protože mě to fakt bolí a na silu to nechci dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado Naopak, já s jeho řevem umím pracovat a zvládám ho. Jen prostě ve 4 hodiny je blbé, když řve. Navíc bydlí tady více lidí, kteří se taky potřebují vyspat do práce a ne od 4 hodin být kvůli nám vzhůru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje zkušenost je ta, že když si dcera řekla v noci o mléko (nekojila jsem), tak jsem jí ho udělala. Dala si tak 150 - 180 ml. Kravské do teď nechce (má 3) a odmítá ho. Přes den moc nejedla a už od mala byl boj s jídlem, tak jsem si říkala, že aspoň ta jedna dávka navíc v noci. Pak se víc rozjedla.
Asi 2 měsíce zpátky byla nemocná. Zahleněná a jednou jsem jí udělala mlíko v noci a poblila se z toho. Takže v noci ve 2 hodiny převlékat postel, dceru a osprchovat ji. Další 2 dny se v noci domáhala mléka, ale nedala jsem jí ho. Maximálně vodu s tím, že jsem jí říkala, že nechci, aby se pozvracela jako předchozí noc. První noc plakala a chtěla ke mě. Tak spala zbytek noci se mnou. Druhou noc si chvilku pobrečela, vzala na milost i vodu po prvotním odmítání
Od té doby ho v noci nepotřebuje a zvládá spát bez toho, i když se probudí na čůrání.
Občas když vidím, že má zlý sen nebo si o mlíko řekne, tak jí ho ještě udělám, ale je to tak jednou za 2 - 3 týdny.
Edit:
Bydlíme v bytovce, kde také bydlí dospělý, kteří musí do práce a děti, které jdou ráno do školy. Ale nemůžu se pořád ohlížet na ostatní jen proto, že moje dítě má nějaký nekomfort. Jsou děti, které trpí na noční děsy a jsou schopné řvát a být k neutišení hodinu, dvě.
Co má říkat manžel, který dělá převážně noční a sousedi dělali 2 měsíce v kuse rekonstrukci. A že to bylo slyšet přes celý barák…
Příspěvek upraven 03.10.24 v 10:06
- Citovat
- Upravit
„Tvrdohlavý jak beran“ je jen omluva pro tvou neschopnost snést jeho nevoli. Věř mi, mám doma tvrdohlavou dceru (mimo jiné je skutečně beran a navíc koza v čínském
) a co ta občas umí vyplodit, aby dosáhla svého, to teda čumím
Ale jak jde o její zdraví nebo mojí psychickou pohodu, neustupuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Já jsem ta přísná a nenechávám ho si vyřvat věci. Jen prostě to ráno…Do porodu to určitě odbourám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť to sama píšeš, že si to vyřve a pak mu mléko dáš
Takže v reálu jsi to nevyzkoušela, dát mu jen napít vody a říct, že mlíčko až ráno / až bude venku světlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná
Tak to mi věř, že tohle je opravdu tvrdohlavé divoké dítě. A není to o mé neschopnosti. Prostě jeho tatínek je divoké národnosti a on je celý po něm. A každý v našem okolí ti to potvrdí, takže žádné domněnky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si to vždy vyřve tak je jasné, že to bude dělat i dál, když polevíš. Až se ti narodí druhé tak se z toho pak pos. reš…. Je už ve věku, kdy mléko nepotřebuje v noci, a to že je tvrdohlavý jak beran fakt není argument - ty jsi matka a on je tvoje dítě, nemá ti co skákat po hlavě jen proto že je beran
- načítám...
- Citovat
- Zmínit