Uvařené mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16184
3.10.24 09:45
@LusyV20 píše: Více

A co dat čaj, nebo něco jen na pití? Taky bych nedělala otroka, co běhá pro mléko. Až ti takhle budou řvát v noci dvě děti, budeš dělat co? Každému běhat dělat mléko? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.24 09:46

A když bude nonstop řvát, že chce bonbon, taky mu ho dáš? Nebo pohádku? :nevim: Dvouleté dítě už má noční jídlo jen jako zlozvyk, podobně jako dudlík. Samozřejmě, že bude řvát, když mu sebereš něco, na co je zvyklý. Ale časem si to sedne. A měla bys větší klid, až se narodí druhé. Taky jsem měla doma extrémního nespáče, takže chápu, že jsi ráda, že je klid, ale z dlouhodobého hlediska to neděláš moc šťastně. A k dotazu, ne, klasické kravské mléko bych tolik hodin v termosce nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
3.10.24 09:51

My takto v necelých dvou prostě mléko zrušila, ona cca ve 4-5 ráno byla zvykla na UM, já ho měla hotové v lednici..no musela jsem vstanout, ohřát a donést.. a už jsme s mužem usouodili že fakt ho v tom věku nepotřebuje. Spala pár noci se mnou, už večer jsem ji řekla že je velká a mléko už nebude v posteli v noci, jasné že se vrtěla, knourala, brečela.. spala blbě až do rána.. ale jen asi první noc… druhou o chlup líp… třetí zase o něco líp a myslím že tak 4. nebo páteou se už neprobudila a spala do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
3.10.24 09:52

Tak jasně, že řve, když ví, že si na tobě každý zlozvyk vyřve.
Bylo by vhodné, aby ho pár nocí měl na starosti tatínek, když ty neumíš s jeho řevem pracovat a naučil dítě normálně spát. Až budeš mít druhé, tak přece nebudeš každou noc vstávat i kvůli dvouleťákovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
3.10.24 09:52

@unuděná já nedala ani tu vodu při odnaučování…prostě v noci se spí… jsem hladila, konejšíla a bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.24 09:55
@KKK85 píše: Více

Já tedy vodu ano, sama mám v noci občas potřebu se napít, když je suchý vzduch. Ale je pravda, že ty děti to většinou nepotřebují a nechtějí. Jde jen o takovou berličku k vysvětlení „v noci se mléko nepije“. Dvouleté dítě to beztak už musí pochopit, teď jde jen o zkoušku nervů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.10.24 09:57

@Dahlia0409 On je tvrdohlavý jak beran a nic jiného nechce. Samozřejmě, že do porodu to zruším. Teď potřebuji, co nejdřív přestat kojit, protože mě to fakt bolí a na silu to nechci dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.10.24 09:59

@mado Naopak, já s jeho řevem umím pracovat a zvládám ho. Jen prostě ve 4 hodiny je blbé, když řve. Navíc bydlí tady více lidí, kteří se taky potřebují vyspat do práce a ne od 4 hodin být kvůli nám vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 10:00

Moje zkušenost je ta, že když si dcera řekla v noci o mléko (nekojila jsem), tak jsem jí ho udělala. Dala si tak 150 - 180 ml. Kravské do teď nechce (má 3) a odmítá ho. Přes den moc nejedla a už od mala byl boj s jídlem, tak jsem si říkala, že aspoň ta jedna dávka navíc v noci. Pak se víc rozjedla.
Asi 2 měsíce zpátky byla nemocná. Zahleněná a jednou jsem jí udělala mlíko v noci a poblila se z toho. Takže v noci ve 2 hodiny převlékat postel, dceru a osprchovat ji. Další 2 dny se v noci domáhala mléka, ale nedala jsem jí ho. Maximálně vodu s tím, že jsem jí říkala, že nechci, aby se pozvracela jako předchozí noc. První noc plakala a chtěla ke mě. Tak spala zbytek noci se mnou. Druhou noc si chvilku pobrečela, vzala na milost i vodu po prvotním odmítání
Od té doby ho v noci nepotřebuje a zvládá spát bez toho, i když se probudí na čůrání.
Občas když vidím, že má zlý sen nebo si o mlíko řekne, tak jí ho ještě udělám, ale je to tak jednou za 2 - 3 týdny.

Edit:
Bydlíme v bytovce, kde také bydlí dospělý, kteří musí do práce a děti, které jdou ráno do školy. Ale nemůžu se pořád ohlížet na ostatní jen proto, že moje dítě má nějaký nekomfort. Jsou děti, které trpí na noční děsy a jsou schopné řvát a být k neutišení hodinu, dvě.
Co má říkat manžel, který dělá převážně noční a sousedi dělali 2 měsíce v kuse rekonstrukci. A že to bylo slyšet přes celý barák…

Příspěvek upraven 03.10.24 v 10:06

• Citovat
  • Upravit
53190
3.10.24 10:00

„Tvrdohlavý jak beran“ je jen omluva pro tvou neschopnost snést jeho nevoli. Věř mi, mám doma tvrdohlavou dceru (mimo jiné je skutečně beran a navíc koza v čínském :mrgreen: :mrgreen: ) a co ta občas umí vyplodit, aby dosáhla svého, to teda čumím :lol: Ale jak jde o její zdraví nebo mojí psychickou pohodu, neustupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.10.24 10:01

@unuděná Já jsem ta přísná a nenechávám ho si vyřvat věci. Jen prostě to ráno…Do porodu to určitě odbourám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.24 10:02

Vždyť to sama píšeš, že si to vyřve a pak mu mléko dáš :nevim: Takže v reálu jsi to nevyzkoušela, dát mu jen napít vody a říct, že mlíčko až ráno / až bude venku světlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.10.24 10:03

@unuděná :D :D Tak to mi věř, že tohle je opravdu tvrdohlavé divoké dítě. A není to o mé neschopnosti. Prostě jeho tatínek je divoké národnosti a on je celý po něm. A každý v našem okolí ti to potvrdí, takže žádné domněnky… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.10.24 10:03

@unuděná Zkoušela už milionkrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8402
3.10.24 10:04

Když si to vždy vyřve tak je jasné, že to bude dělat i dál, když polevíš. Až se ti narodí druhé tak se z toho pak pos. reš…. Je už ve věku, kdy mléko nepotřebuje v noci, a to že je tvrdohlavý jak beran fakt není argument - ty jsi matka a on je tvoje dítě, nemá ti co skákat po hlavě jen proto že je beran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí