Uvažuju o odchodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vstup do terapie sama- pomůže ti to umět jasně vyjádřit svoje potřeby a zabraňovat mu, aby tě svými útoky zraňoval. Když změníš komunikační styl a způsoby reakce na jeho chování, jemu nezbude nic jiného, než taky začít reagovat jinak.
A nebo tam alespoň najdeš sílu ho opustit, pokud by opravdu nebyla cesta, jak najít způsob společného života, ne bydlení s kreténským spolubydlícícm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak z jeho strany ocividne zadna snaha neni,v podstate jsi sluzka a staras se o syna.Nekterym chlapum se zena po porodu hnusi,asi je to i tvuj pripad a s tim nic nenadelas.Navic tu komunikaci synek odkouka od tatinka,takze jako vzor hrozny.Jestli muzes,odejdi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila jsem podobné…byla v tom milenka.
A po mých zkušenostech, už bych neprodlužovala odchod…odešla bych hned…dokud ti uplně nepošlape všechno sebevědomí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou tady zakladatelka.
Na terapii jsem chodila, i jsem přečetla dost knih o psychologii. Zkoušela jsem říkat mu, co bych chtěla, jak se cítím po tom, jak on se chová, po dobrým, po zlým… nic. krátkodobě došlo ke změně, ale po měsíci zhruba to zas skončilo tam, kde jsme byli. mám dojem, že se mu to řešit nechce. sice vykládá, jak mě miluje, ale jeho chování tomu moc neodpovídá.
jinak k té párové terapii: já počítám s tím, že chyba není jen na jedné straně, že bych se tam dozvěděla i věci, které se mi nelíbí, nečekám, že by tam psycholog dal kapky jemu, aby se ke mě choval jinak, a tím by to skončilo.
- Citovat
- Upravit
Achjo, to mě mrzí, musíš se trápit. Já jsem zastánce toho, snažit se ze všech sil udržet rodinu pohromadě, ale v tvém případě bych volila opravdu ten rozchod. Máš pravdu, že syn komunikaci odkouká a ani dusná atmosféra mu na psychice nepřidá.
Partner vypadá, že ani nemá zájem o nějaké vyřešení situace, navíc to, cos napsala na závěr o tom rodném listu, je od něj podle mého vypočítavost - bůhví jestli už tou dobou neuvažoval o tom, že se tě zbaví. Je dobře, že sis to prosadila.
Držím moc palce, ať sebereš všechnu sílu a odejdeš od něj. Jistě to zvládneš. Máš oporu v rodině, kamarádech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bjetuschka Zakladatelka:
děkuju. Taky jsem si říkala, že to není tak, že by mě bil, nebo pil, nebo tak něco… ale není to nic moc. To, že nechtěl být v RL, to jsem obrečela.
Rodina by vypomohla finančně pro nové bydlení, jinak je 250 km ode mě. Tam se vracet nechci, tady kde jsem teď mám práci a i po mateřské dobré pracovní vyhlídky. Kamarádky spíš psychická podpora, ale i za tu jsem vděčná, zvažuju stěhování do malého města, kde je rodina synova kmotra, takže bych měla kamarádku na mateřské a nebyla jak kůl v plotě a měla případné hlídání.
- Citovat
- Upravit
Byt na jeho miste, mozna bych nevedel co vlastne chcete. Mate skutecne ujasneno co vam chyby, konkretni navrhy jak by se mel chovat a jste to schopna s nim komunikovat? Uvedomte si ze muzi obecne zpracovavaji emoce jinak nez zeny - nedemonstruji je tolik a spise je resii interne, to co vidite je vrchol ledovce a to se tyka i vnimani emoci druhych. Jinak mi prijde, ze chova celkove rozumne, az na to ze nechtel byt v rodnem liste - to je od nej faux pas a pokus o utek pred zodpovednosti. Zbytek je vase subjektivni projekce, ktera nemusi popisovat skutecny stav veci. Spekulace o milence jsou zatim paranoidni spekulace a pokud to predhodite bez jakychkoliv objektivnich dukazu, zazdite to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dost smutne, ze si po 5 letech nemate co rict. On nema snahu, tys mu rekla, kde je problem a nic z toho. Pokud chces zivot prozit normalne, s vidinou, ze se casem najde nekdo, kdo si te bude vazit, odesla bych. Zijes jednou, nema cenu si zivot travit nekym tak ubohym.
- Citovat
- Upravit
Klasika.
Ať mi nikdo neříká že se chlap nezmění s příchodem dítěte (takové ty chytračky tady - a to jsi nevěděla s kym si to dítě pořizuješ???)…
Kopni ho do prdel…e a odejdi, to uvidíš ten hukot. Jak jsi neměla právo odcházet a že děti mohly vidět oba rodiče každý den…jistě, pokud bys dál že sebe nechala dělat služku, hadr na podlahu, ponížený servis.
Najdi si dobrého právníka a odejdi. Ničeho se neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DalsiSycekObecny
ROzumím, co mi chcete říct. dám příklad s tou komunikací.
já: mrzí mě, že se mnou nemluvíš večer, že se nezeptáš, jak se mám a co jsme s malým přes den dělali. vím, že spolu mluvíme o provozních věcech, ale chybí mi tvůj zájem o mou osobu, který já vidím v tom, že se mnou prohodíš pár vět na nějaké téma.
on: co mám se s tebou pořád bavit, když jsme tady spolu? a o práci se doma nebavím. dej mi pokoj.
nebo vidím, že dočetl noviny, tak se ptám, co tam bylo zajímavého, že se podíval na film (neruším ho u toho!!), tak potom se zeptám, jak se mu to líbilo, odpovědí mi je pokrčení ramen a „hm.“ já chápu, že může nemít náladu se se mnou bavit, že si četl o fotbale a tak je mu jasný, že o tom nic nevím, že si chce zalízt a mít pokoj… ale tohle je takhle pořád. bylo to tak i předtím, než jsem šla na mateřskou a už jsem byla těhotná. nestojím mu pořád za zadkem a neptám se an každou blbost, ale jsou dny, kdy spolu nemluvíme kromě témat jako co bude k obědu vůbec.
nemyslím, že má milenku, a i kdyby, nechci to vědět a vytahovat to nebudu.
- Citovat
- Upravit
Sýčka vůbec neposlouchej, další že zástupců chlapských šovinistů, který se ti tady bude snažit podsunout , že to, že tebou chlap pohrdá (přestože jsi mu dala nejcennější dar, on by se posral a umřel kdyby měl absolvovat porod vlastního dítěte), že se k tobě chová hnusně a s neúctou, je vlastně tvoje vina, špatná komunikace, signály, málo se snažíš, a vlastně chudak chlap.
Můžeš si vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi přijde, že Tvůj partner chce Váš vztah ukončit, ale nemá na to, tak se k Tobě chová jako hulvát a doufá, že to skončíš Ty. To, že se nechtěl nechat zapsat do RL je známka toho, že ten vztah nemyslel vážně. Věřila bych, že je za tím milenka. Já bych to terapií neřešila, už bych byla pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za ten rodný list a komentáře na jizvu po císaři by u mě skončil, to je hodně velký hnus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se potřebuju spíš vypovídat, je mi jasné, že si to musím rozhodnout sama… ale třeba se někdo rozhodoval podobně a může mi napsat svou zkušenost.
S partnerem jsme spolu pět let, máme ani ne ročního syna. Poslední rok to docela skřípe, bylo to vždy lepší a pak zas horší… ale teď už mám pocit, že to stačilo a intenzivně se rozhoduju, jestli odejít nebo zůstat.
Když se vrátí z práce, tak si jde hrát se synem, je na něj milý, čte mu, jezdí spolu s autíčkama, mě ani pořádně nepozdraví, nezeptá se, ani jak jsem se měla… nečekám sáhodlouhé diskuse, ale zcela postrádám zájem o mě, připadám si jak kus nábytku.
Problém není v tom, že by hrál, nebo pil, nebo byl nevěrný, ale doma je pro mě nesmírně nepříjemná atmosféra. Přítel neustále komentuje, co a jak dělám takovým pasivně agresivním stylem, když uvařím, tak to komentuje „tak aby ses zas jednou pořádně najedla“, prakticky se mnou jinak nemluví. Když jsem se v noci dívala u kojení na mobil, kolik je hodin, poslal mě do p…, že co s tím mobilem tady svítím
Snažila jsem se s ním o tom mluvit, na terapii jít odmítá a na moje námitky reaguje stylem „já už jsem takovej. jsme tady spolu pořád, co mám s tebou tak pořád řešit.“
Jsem z toho unavená, chybí mi vztah, žijeme vlastně vedle sebe… sex jsme měli naposled, když jsem byla těhotná. pak viděl mou jizvu po císaři a sdělil mi, že to je hrůůůůza! no, já jsem si tu jizvu taky nepřála, ale kdyby na císaře nedošlo, tak by to dopadlo se mnou i malým špatně… ale to odbočuju.
V zásadě jde tedy jen o problém s komunikací a odcizením. Když nechce na terapii, mám nějakou možnost, aby se to zlepšilo? Přítel doma pomáhá, se synem si hraje, ale já jsem nešťastná a hlavně nechci, aby syn si myslel, že takováhle komunikace, kterou přítel předvádí, že je norma… Do toho nechtěl být původně v rodném listu synově, nakonec jsem ho donutila (i kvůli alimentům), ale to mu přes veškerou snahu nejsem schopna odpustit a beru to jako hrozný podraz.
Prosím anonym nebo smazat.