Uvedení otce do rodného listu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Chtěla jsem napsat, zda v tom nejsou drogy. A ty píšeš, že drogovou minulost měl. A je pravděpobné, že jede nyní v pervitinu.
Sama si o jeho minulosti věděla, přesto si těhotenství s ním chtěla.
Dítě má praco na otce děti. Takže otce do rodného listu napiš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle rozhodnutí hlavně není na tobě. On vždycky může uspět pak u soudu když bude chtít. Takze můžeš jen spoléhat na to, že on nebude mít žádný zájem.
Jinak podle emimina, tak půlka chlapů jsou feťáci snad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně bych ho nenapsala. Ano, at dítě otce má. Podle jeho stavu bych se domlouvala na setkání, ale jestli bere, tak papír je k čemu? Alimenty stejne platit nebude, protože není z čeho a jen ti bude dělat problémy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co sis vybrala máš. Ze bral drogy si věděla. Kdyzbude chtít do toho RL se může nechat zapsat kdykoli pres soud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím,
Ráda bych radu. Mám dilema, s přítelem čekáme dítě před mým těhotenství se choval a fungoval normálně, ale několik měsíců po tom co jsme zjistili že sem těhotná tak se rapidně změnil. Začal se mnou jednat jako s podřízeným, který mu musí za každou cenu vyhovět. Začal mít extrémně rapidní výkyvy nálad a to během pár minut třeba i dvakrát změna. K tomu jsem narazila na a prázdné „obaly“ od pervitinu. On samozřejmě tvrdí že nic nebere ale jelikož to za sebou v minulosti má a výmluva že to má nachystaný na vyhození když vezmu v potaz jeho chování že třeba dva dny nespí nejí a normálně funguje a pak samozřejmě by spal dva dny no prostě mu to nevěřím. K tomu se mě pokouší přesvědčit o tom že mi šplouchá na maják a že potřebuju doktora v citacích jako je třeba že on chce cigára a já mu řeknu že je nekoupím že potřebujeme na jídlo. Každopádně půjdeme od sebe a já zvažuji zda ho zapsat do rodného listu. Nechci ho odstřihnout aby ho malá neznala ale upřímně nechci aby měl volné pole působnosti, prostě aby neměl šanci být s ní v nějakým stavu sám nevím moc jak to popsat.
Jako že jsi počala s někým, o kom víš, že bral drogy? Pak hodně štěstí teda. Toho bych asi dítěti do RL nezapsala, ač tady spíš vždycky říkám ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86 píše:
Co sis vybrala máš. Ze bral drogy si věděla. Kdyzbude chtít do toho RL se může nechat zapsat kdykoli pres soud.
Ano, to muze, ovšem pokud je fakt na pervitinu, tak se sance, ze tuhle akci dovede do zdarneho konce, celkem zmensuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do RL ho zatím nepiš. Příjmení dej dítěti po sobě. Dítě nepotřebuje znát otce fetku.
Odstěhuje se co nejdřív. On Tě bude terorizovat pořád víc a víc. Když už sis musela pořídit dítě s ním, tak ho rozhodně nenechávej ve vlivu feťáka.
Dopsat do RL ho můžeš vždycky. Ale počítej s tím, že nebudeš mít jak si vymoct výživné, pokud otec v RL nebude. Taky bych mu dítě nedala bez dozoru. Pokud není v RL, nemá k dítěti žádná práva, ale ani povinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele je to tvůj boj… Byl normální a najednou se změnil 😄 a nakonec víš o tom, že dřív bral perníček…můžeš si za to sama.
Do RL ho klidně nepiš ale počítej s tím, že úřady po tobě budou šlapat, aby prvně platil tatínek. Nepředpokládáme, že vyzijes sama, když teď nemáte pořádně ani na jídlo a cigára dohromady.
Nechápu proč si děláš dítě do takového prostředí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych ho tam nepsala. Ale jestli tam bude chtít být zapsaný tak s tím nic neudělaš. Bohuzel si vědomě dítěti vybrala otce fetaka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K2 8611 píše:
Do RL ho zatím nepiš. Příjmení dej dítěti po sobě. Dítě nepotřebuje znát otce fetku.
Odstěhuje se co nejdřív. On Tě bude terorizovat pořád víc a víc. Když už sis musela pořídit dítě s ním, tak ho rozhodně nenechávej ve vlivu feťáka.Dopsat do RL ho můžeš vždycky. Ale počítej s tím, že nebudeš mít jak si vymoct výživné, pokud otec v RL nebude. Taky bych mu dítě nedala bez dozoru. Pokud není v RL, nemá k dítěti žádná práva, ale ani povinnosti.
Takto je to sice napsané jako dobré řešení - nepiš otce, odstěhuj se… Ale málokterá maminka má tolik peněz, aby sama toto zvládla. Myslím, že nemá našetřenou velikou rezervu, aby přežila mateřskou a rodičovskou sama v bytě. Socialka nebude tak štědrá. Nezapsala otce dítěte, tzn. vedomně někoho zbavila povinnosti živit dítě. A nikdo nebude zkoumat důvody… Ona sama je zodpovědná, s kým si dítě pořídila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 píše:
Takto je to sice napsané jako dobré řešení - nepiš otce, odstěhuj se… Ale málokterá maminka má tolik peněz, aby sama toto zvládla. Myslím, že nemá našetřenou velikou rezervu, aby přežila mateřskou a rodičovskou sama v bytě. Socialka nebude tak štědrá. Nezapsala otce dítěte, tzn. vedomně někoho zbavila povinnosti živit dítě. A nikdo nebude zkoumat důvody… Ona sama je zodpovědná, s kým si dítě pořídila.
No, jak se to vezme, pro narok na porodne, pridavky na dite a prispevek na bydleni nikdo to, ze otec neni v RL neresi. A nikde neni receno, ze musi bydlet sama, proste kdyz na samostatne bydleni nemám, tak zkousim pribuzne nwbo hledam spolubydliciho, mit samostany byt proste neni zadne zakladni pravo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, jak se to vezme, pro narok na porodne, pridavky na dite a prispevek na bydleni nikdo to, ze otec neni v RL neresi. A nikde neni receno, ze musi bydlet sama, proste kdyz na samostatne bydleni nemám, tak zkousim pribuzne nwbo hledam spolubydliciho, mit samostany byt proste neni zadne zakladni pravo
Onehda v TV nějaká snědá paní povídala že je a že je bordel, že jí to právo upírají kvůli uprchlíkům, kteří mají větší práva než ona. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tohle rozhodnutí hlavně není na tobě. On vždycky může uspět pak u soudu když bude chtít. Takze můžeš jen spoléhat na to, že on nebude mít žádný zájem.Jinak podle emimina, tak půlka chlapů jsou feťáci snad
Hlavně se půlka změnila po porodu nebo až během Těhu, ale předtím to byli starostliví „otcové“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi to líto, bohužel nejsi první ani poslední, co musí něco podobného řešit. Taky bych ho raději neuvedla a v zájmu dítěte bych se snad raději odstěhovala co nejdál a styk nějak nepodporovala. Fakt nevím, že by někomu prospíval styk s rodičem závislákem.
Ale nevím nic o tvé situaci (rodina, finance) a pokud on bude chtít, tak samozřejmě se otcovství přes soud domůže a i kdyby přiznal, že užívá drogy (což bude samozřejmě popírat), jeho otcovství mu soud nebude odpírat.
Tady je jasné, že soužití ve společné domácnosti není možné a je dobře, že chceš odejít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
Ráda bych radu. Mám dilema, s přítelem čekáme dítě před mým těhotenství se choval a fungoval normálně, ale několik měsíců po tom co jsme zjistili že sem těhotná tak se rapidně změnil. Začal se mnou jednat jako s podřízeným, který mu musí za každou cenu vyhovět. Začal mít extrémně rapidní výkyvy nálad a to během pár minut třeba i dvakrát změna. K tomu jsem narazila na a prázdné „obaly“ od pervitinu. On samozřejmě tvrdí že nic nebere ale jelikož to za sebou v minulosti má a výmluva že to má nachystaný na vyhození když vezmu v potaz jeho chování že třeba dva dny nespí nejí a normálně funguje a pak samozřejmě by spal dva dny no prostě mu to nevěřím. K tomu se mě pokouší přesvědčit o tom že mi šplouchá na maják a že potřebuju doktora v citacích jako je třeba že on chce cigára a já mu řeknu že je nekoupím že potřebujeme na jídlo. Každopádně půjdeme od sebe a já zvažuji zda ho zapsat do rodného listu. Nechci ho odstřihnout aby ho malá neznala ale upřímně nechci aby měl volné pole působnosti, prostě aby neměl šanci být s ní v nějakým stavu sám nevím moc jak to popsat.