Sama se synem, dá se vyjít s 10 000 Kč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
.myslím že to není tak strašně nízká částka… Každopádně na žádné vyskakovani to nebude. Bzded muset srazit výdaje. Paušál se dá sehnat výhodný od zaměstnavatele za pár Kč. Např s manželem máme paušál kde je volání a SMS za hubičku. Platíme dohromady oba za měsíc 80kc… Ale bez internetu… Internet na doma se dá taky snížit a benzín.. No vzhledem k cenám a predikci že porostou pokzd máš možnost jezdit MHD tak využij toto. Neoplatí se udržovat auto stojí to spousty financí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude to hodně na dřeň, já si to představit neumím. Ale pokud ti nic jiného nezbývá, asi budete muset. Určitě bych si našla ještě brigádu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč bude mít tak nízké alimenty? On nepracuje? Podle mě dá soud víc
jinak to bude tak tak no, já bych se děsila toho benzínu, pokud třeba dojizdis do prace, to teď budou šílené částky, jestli by se nevyplatila víc permanentka na vlak, MHD apod
paušál máš kolik? Je třeba přešla na dobíjení kreditu, moc nevolam, sem tam nějakou smsku, data prakticky nepotřebuju a dobijim si tak jednou za čtvrt roku 3 stovky, což je rozdíl, když sem předtím měla pětistovku na měsíc paušál, který jsem skoro nevyužila. Jestli potřebuješ telefon k práci je to jiná no. Oblečení se dá sehnat i z druhé ruky, nebo někdy ve výprodeji, já dost sleduju různé slevové akce na eshopech. Píšeš nájem včetně služeb, v tom nebyvaji ale energie ne? Tam by mohlo být ještě několik tisíc navíc za elektriku, plyn apod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když musíš, tak musíš, no. To je zbytečné se ptát, jestli se dá vyjít… Mně to zas tak nemožná částka nepřijde, pokud se ale ptáš, tak tobě možná jo, a v tom případě se buď budete muset uskromnit, a nebo navýšit příjem na tvé straně (osmileťák bude za chvilku relativně samostatný, pokud není nějak extrémně často nemocný a vy nejste bez babiček/tet/kamarádů, tak to jako vyložený hardcore nevidím). Asi teda i záleží, kde žijete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně těžko. Nezapomeň, že člověk musí platit povinné ručení, pojistku na byt atd. To jsou další výdaje navíc. Nepočítám když se ti auto rozbije a nebo něco doma. ![]()
A jeste jedna věc. Kde jsi vzala tak nízkou částku za alimenty? To by tvůj ex musel brát tak 10 tisíc, aby ti posílal jen 2 tisíce.
Pokud ti tuto částku nabídnul on sám, tak odmitni. Tohle je fakt směšna částka.
Jen jedna ráda, jak mít o něco víc peněz. Na které máš nárok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je tam bezin, tak to bude extrémně těžké.
Ale mohla bys mít nárok na příspěvek na bydlení. Proč alimenty jen 2000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alimenty budou určitě vyšší, jsem si jistá. Jinak zvaž auto, je to velmi drahý člen rodiny, pokud lze dojíždět jinak, budeš sama překvapená, kolik stojí měsíčně, kolik budeš mít navíc.
Jinak bych řekla, že se to dá, ale všechno se zdražuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až budeš mít v ruce smlouvu na bydlení, zajdi si vyřídit příspěvek na bydlení. Když na tebe ten formulář bude moc složitý, zajdi do nejbližší občanské poradny, ať ti s tím pomůžou.
Případně se podívej, jestli někde kolem vás funguje nějaká organizace co nabízí potraviny skrze potravinové banky, to ti může část nákladů na jídlo snížit.
Minimalizovala bych jízdy autem, pokud to je trochu jde.
Další variantou je začít hledat lépe placenou práci a v okamžiku kdy budeš mít nějakou nabídku v ruce, tak si říct o víc peněz v té stávající.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta částka zas tak nízká není..Záleží, na jaký standart jste zvyklí, kde bydlíte, zda skutečně potřebujete auto (nebo prostě budete jezdit MHD), atd.. Také nájem 1+1 se dá pořídit podstatně levněji i v Praze, když se hledá v místních FB skupinách, přes známé..Jen tak mimochodem jsem koukla na web a 1+1 ve Strašnicích 45m s balkonem i oficiální portály nabízí za 8000 Kč. A za energie a poplatky ve dvou opravdu nedáte 7000Kč, mají fixní za 5000Kč. Jiná města jsou ještě levnější. Chce to jen asi více hledat. Syn ještě není v pubertě, aby nutně musel mít vlastní pokoj, s vysokou pravděpodobností bude chtít být v příštích měsících více s Tebou, kvůli všem těm změnám, atd.
- Citovat
- Upravit
Vyřiď si dávky - příspěvek na bydlení, příspěvek na dítě, alimenty 2000 jsou kapesný, určitě vysoudíš minimálně dvojnásobek, bydlení 15 000 je se vším všudy? Jako elektřina, voda?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě je to hraniční částka, se kterou při svých nárocích nevyjdeš. Zbav se všech zbytečných výdajů. A najdi si další práci, 23 tisíc je fakt malý plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslím, že je to na hraně. Máš nějakou rezervu pro případ, že se něco rozbije? Nebo pomoc rodiny?
Alimenty mi přijdou nízké, pokud otec pracuje, měl by mu soud vymerit víc. Jakmile vyřešiš alimenty, můžeš si zkusit požádat o přídavky na dítě a na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Vyřiď si dávky - příspěvek na bydlení, příspěvek na dítě, alimenty 2000 jsou kapesný, určitě vysoudíš minimálně dvojnásobek, bydlení 15 000 je se vším všudy? Jako elektřina, voda?
Myslím, že na přídavek na dítě nedosáhne - má dost vysoký plat, nebo jí to vyjde jen těsně.. Alimenty 2000Kč jsou opravdu napesnéTěch 15 000 Kč za nájem mi přijde fakt hodně..Jo a v Modřanech v Praze se dá sehnat i 2+kk za 11 000Kč se vším všudy..Chápu, že zakladatelka nechce dítěti měnit školu, ale pokud dosud bydlela v centru Prahy, tak tam se dá dostat celkem snadno MHD a mimo centrum jsou ceny za nájem nižší, pokud tedy nechce bydlet sama s dítětem v 3+1.. Uvádím úmyslně jako příklad Prahu, protože ta je nejdražší. Na malém městě jsou ceny úplně někde jinde (směrem dolů). Nebo si může zkusit zažádat o městský byt.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, rozcházím se s přítelem z velmi závažných důvodů, které tu nechci rozebírat, jen nastinim, že udělal velký finanční pru*er…

Hledam si se synem (8 let) pronájem… ceny jsou šílené a nezbude mi nic jiného, než dát za pronájem včetně služeb 15 000 Kč. Můj plat je 23 000. Počítám, že otec syna bude platit výživné 2000 Kč… dá se vyjít s 10 000 Kč na měsíc? Jídlo, obědy ve škole, oblečení, Benzin, internet, paušál…? Je mi z toho dost uzko, ale bohužel jiná možnost není… Budem asi žít z měsíce na měsíc