Městský byt a spoření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Městský byt a spoření
Zdravím, nemá někdo zkušenost. Zazadala jsem o městský b, t ale nedošlo mi, že mám na stavebním spoření mě s ditetem dohromady 124 tisíc, a na spořící účtu 30.tisic. Protože jsem si naivně Myslela, že si koupím byt nebo postavím chatu na pozemku, bohužel nedosáhnou ani na hypotéku a nemám dostatek peněz na stavbu chaty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jenesis a jaký je dotaz? Zda, když máš nějaké úspory a majetek ve formě pozemku, máš nárok na obecní byt? To záleží o jaké město/obec se jedná a jaké má obec podmínky. Někde dostávají obecní byty lidé, kteří vlastní několik bytu/domů, jinde jej nedostane téměř nikdo. Samozřejmě také záleží na čekací lhůtě. Vzhledem k dnešní situaci bych počítala, že i kdybys měla na obecní byt nárok, tak jsou tu potřebnější než česká žena s dítětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis píše:
Zdravím, nemá někdo zkušenost. Zazadala jsem o městský b, t ale nedošlo mi, že mám na stavebním spoření mě s ditetem dohromady 124 tisíc, a na spořící účtu 30.tisic. Protože jsem si naivně Myslela, že si koupím byt nebo postavím chatu na pozemku, bohužel nedosáhnou ani na hypotéku a nemám dostatek peněz na stavbu chaty.
Jaky je dotaz. U nas je treba jen podminka nemit jiný byt. Sporeni je kazdemu fuk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 @vokishka ano, zda když mám pozemek, a spoření (moje mi došlo mám 40 tisíc, dítě by počítat neměli) když se někam ubytuju potřebuji na něčem spát, z něčeho jist, na něčem vařit v něčem prat. Sice to můžu hledat u popelnic, nebo za odvoz. Ale třeba nebude. Já jsem právě s tím bytem vůbec nepočítal (bydlíme v malem pokojíčku u kamarádky), ale ozvali se mi, že chtějí přijít. Tak jen abych věděla jestli tohle není problém. Ptali se jen na bydlení a že jsem vlastníkem 12 Tiny domu 100km odtud, se suchým záchodem bez koupelny a topeni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis píše:
@roba18 @vokishka ano, zda když mám pozemek, a spoření (moje mi došlo mám 40 tisíc, dítě by počítat neměli) když se někam ubytuju potřebuji na něčem spát, z něčeho jist, na něčem vařit v něčem prat. Sice to můžu hledat u popelnic, nebo za odvoz. Ale třeba nebude. Já jsem právě s tím bytem vůbec nepočítal (bydlíme v malem pokojíčku u kamarádky), ale ozvali se mi, že chtějí přijít. Tak jen abych věděla jestli tohle není problém. Ptali se jen na bydlení a že jsem vlastníkem 12 Tiny domu 100km odtud, se suchým záchodem bez koupelny a topeni
Tak jestli zadas o sociální byt, budou podminky jine, nez o bezny mestsky. A ty chces zřejmě socialni bydlení, kdyz prijdou k tobe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Socialni a mestsky byt jsou dve ruzne veci. Napr. u mestskeho bytu v Brne nesmis vlastnit zadnou nemovitost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani mě řekli, že pokud to není bydlení, tak je to nezajímá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenesis píše:Řekla bych jim vše po pravdě. Stejně si informace můžou dohledat. Nějaké spoření, pokud to nejsou investice do CP apod. nikoho zajímat nebudou. Možná se zeptají, ale co je dnes 40k?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě je to nefér, 6 let mám 2 až tři práce, a díky tomu nedostanu příspěvky jako jiné, které mají menší úvazek na podnájem jim přispěje stát, aby na to měli. Tak já uhnana jak pes. Na klasický byt nedosáhnou, protože musím být na brogadach ale když jsem na brogadach nedostanu podporu. Tak jsem si zazadala o byt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit