Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky ![]()
Prosím o radu.Bydlím pět let s přítelem a ten má byt deset let v OV.Ten byt nutně potřebuje rekonstrukci koupelny a kuchyně,tak bych si chtěla vzít tak 300 000.
Svatbu neplánujeme poslední splátku 18 000 bych měla dát v prosinci.
Tak bych potřebovala vědět jestli mi půjčí na rekonstrukci „cizího“ bytu ![]()
Díky za rady ![]()
Alice napada mi, ze ti asi nikdo - vcetne mne - neodpovida, bo tvuj dotaz je hooodne nepresne zadany. na co se vlastne ptas? nebo tvuj dotaz na neco navazuje?
napriklad:
jakou splatku 18 tisic?
a jakou pujcku si chces brat? myslis zrejme nejakou specifickou kdyz se takto dotazujes??? protoze pochopitelne ze u nekterych pujcek se te vubec neptaji na co to chces - je jim jedno jestli to pujdes v:,–(it do las vegas nebo z toho zrekonstruujes koupelnu pritelova bytu:-)
upresnis?
h.
No já to asi chápu, chceš si brát úvěr ze stavebka a těch 18 tis. je poslední vklad na to stavební spoření, že jo.
No, já nejsem odborník, ale myslím, že na rekonstrukci cizího bytu ti asi těžko půjčí. Možná se pletu, ale podle mě, by jsi musela být alespoň spoluvlastník. Ale možná mě ještě někdo vyvede z omylu.
Každopádně přeju, ať to nějak vyřešíte a můžete rekonstruovat
.
P
Ahoj,
pokud si budes pujcovat jakoukoli castku, musis dodat vypis z katastru, ze ty nebo manzel (aby to byl spolecny majetek) jste vlastnici bytu. Pokud ti smlouva dobehne, muzes vzit castku, kterou mas nasporenou, a pouzit ji na cokoli, treba i na auto , dovolenou atd.
To co sem napsala plati pro Lisku, ale predpokladam, ze u jinde to bude podobne.
Pevne nervy pri rekonstrukci!!