Úvod do autosedaček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
22.5.13 13:51
@tasa píše:
Chtěla bych se poradit, o autosedačkách nevím zhola nic. Dělím si je pro sebe na „vajíčka“-tj. ty první sedačky a na „křesla“-ty pro starší děti. Jde mi o „křesla“. Četla jsem zatím jen toto:
  • jsou atesty bezpečnosti
  • nekupovat bazarovou sedačku, může být bouraná, pak to není bezpečná sedačka.
  • existují sedačky s Isofixem nebo bez něj. S isofixem viz např. stránky http://www.autosedacky.estranky.cz/

Dotazy?

• znáte nějaké stránky o testech?
  • bourané sedačky - Ale pozná se bouraná nějak? Mimochodem, není to fáma od výrobců a obchodníků?
  • co si myslíte o Isofixu.(navíc mám pocit, že k tomu musíte mít i auto pro isofixové sedačky)
  • průměrná sedačka-doporučte - cena, funkčnost, praktičnost apod.
  • sedačka, které se vyhnout-značka, poznávací znamení apod.

Protože jak píšete nevíte o sedačkách zhola nic, bylo by nejjednodušší zajít do specializovaného obchodu se sedačkami, kde vám dokážou během 20 minut vysvětlit vše na konkrétních modelech- rozdělení, kvalita, bezpečnost atd,,, a je to názorně vždy lepší než několik dní pročítat diskuze.
ale aspoň v krátkosti k dotazům:

• testy najdete pohromadě třeba zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html ( a jsou tam i testy ADAC 2013, které vyšly právě dnes)
  • sedačku po havárii pokud je hodně poničená tak poznáte, ale pokud byl menší náraz, tak to nepozná ani odborník, a přitom může být sedačka vnitřně poškozená, proto se tedy doporučuje po každé havárii nad 10km/h sedačku vyřadit
  • isofix je nejlepší způsob připevnění sedačky do auta, je to rychlé, bezpečné, minimum spletení, od roku 2018 by měly být na trhu pouze isofixové sedačky, takže to asi má svůj význam. Isofix se začal vyrábet a montovat do aut od roku 1996, a od roku 2006 ho musí mít všechna auta povinně.
  • doporučit průměrnou sedačku, když nepíšete jaké máte dítě( stáří, váha věk) a jaké auto( model a r. v.) tak to nemá smysl, to je jako bych se zeptal, jaké si mám koupit boty a přitom neznáte moji velikost, ani kam je chci nosit
  • vyhnout se Noname sedačkám, které nebyly testovány a podezřele levným, např. když vidím kompletní sedačku za 1000,– kč a přitom vím, že u kvalitních sedaček stojí pouhé pásy 1500,– tak na tom je něco divného…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.13 14:04

@steeve prosím, malé OT :))) ketrá ze sedaček 15 až 36 kg je z nejužích? ( bavíme se o kvalitních autosedačkách). a myslíš, že bych narav dozadu do oktávky 2dvě 15 až 36 a jednu 0 až 18 protisměrnou? aby se tam netalčili jakože troje záda? děkujuuuu :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.5.13 14:06

@aničkakytička narvat to do octávky jde,
a jinak z nejužších 15-36 tak Römer Adventure- 43 cm, Cybex Solution 43 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.13 14:08

@steeve to jako fakt? takže když bych dala doprostřed tu protisměrnou, tak to tam našlapu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.5.13 14:11

@aničkakytička nedávno jsem do octávky II generace montoval 2× 9-18 a 1× 15-36 a přitom ta 15-36 byla široká Cybex Solution X, která má nějakých 48 cm, a k tomu ty 9-18 Römer Eclipse a ty mají taky 43 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.13 14:18

@steeve já tu mám maxi cosi tobi a maxi cosi rodi, měla jsem romeerku tu s těmi bočními ochranami, a le to byl úlet, to se mi tam fakt nevejde… tak přemejším, ajk to tam teda poskládat :))) myslíž, že bude rozdíl, kdy uprostřed bych dala tu protisdměrnou a na karje dvě 15 až 36? nebo u nich ( 0 až 18) není rozdílv šířce zad a u nožiček? :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.5.13 14:26

@aničkakytička u 15-36 je většinou nejširší místo v oblasti ramen, a u 9-18( 0-18 je nejširší místo v oblasti boků, takže většinou k sobě zapasují a pár cm je k dobru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.13 14:30

@steeve a ještě se zeptám, je kvalitativní rozdíl mezi maxi MC rodia tou romerkou advanture?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.5.13 14:52

@aničkakytička nevím jakou Rodi máš, jestli Rodi SPS, XP, XR, Rodifix, Rodi Airprotect- ono je jich hodně typů,
ale všeobecně, ta Adventure je úplný základ u Römeru, je užší, takže méně místa, méně polstrovaná, a nemá područky- což pro pohodlí nic moc, ale právě díky absenci područek se ve stísněném protoru dá dobře dostat k zapínání.
Ono nejlepší je pokud je potřeba nacpat 3 sedačky do auta si to osobně vyzkoušet, co komu bude vyhovovat i kvůli poutání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.13 21:13

@steeve mám rodi airptotect :)) vytzkoušet jistěm jneže já mám auto v takovým stavu, že nemůžu někam přijet a půjčiz si sedačky, jsme zemědělci a to auto podle toho vypadá :)))))) tak sonduju :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.7.13 18:09

Prosim vas rozsekněte to někdo za mě. Vybírám sedačku 9-18 a rozhoduju se mezi Romerkou a Cybex Juno fix. Potřebuju vědět která je bezpečnější, bez ohledu na cenu, možnosti polohování atd. Čistě jen bezpečnost. Už mi ztoho jde hlava kolem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
12.7.13 18:12

@Antonie Bolavá bezpečný jsou obě stejně…tak nějak se střídají v testech (teda Junofix ho loni vyhrála hned coby novinka, letos netestovali). Já mám Junofix a u našich v autě Römerku a za mě: Junofix je lepší. Mnohem lehčí, dítě neokopává sedačku před sebou, celkově se tam prostě tak nemele, možná je v ní teda trochu víc teplo, ale v létě jezdí jen v body s krátkým rukávem, auta dnes mají klimu atd., nikdo se nemusí až tak zpotit, když je rozumně oblečený.

nicméně! určitě bych nekupovala naslepo, jsou děti, co ten pultík a to omezení prostě nesnesou, takže kdyžtak nejdřív vyzkoušet v obchodě, jestli nebude z těch, co si samy vyberou bezpultíkovou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
12.7.13 18:19

Ve všem souhlasím s El, bezpečné jsou obě maximálně, tam neprohloupíš. V čem by mohl být problém, že některé děti prostě pultík nerady, třeba vyzkoušet. My byli v obchodě a po opakovaném vyzkoušení obou jak s dítětem, tak do našeho auta, jsme se jednoznačně rozhodli pro Junofix.
Do auta se mnohem snáz instaluje, jde jak na isofix tak bez a je lehčí. Ale opravdu bez vyzkoušení bych do ní nešla, zkoušel si ji tam chlapeček a jak před něj dali ten pultík, spustil hysterák. Dceři se v ní líbí moc.
Ale z hlediska bezpečnosti jsou na tom opravdu stejně, jen každá funguje na jiném principu - Romerka poutá dítě pásy, cybexka má pultík „ala airbag“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.7.13 21:51

Vyzkoušet bych ji jela určitě. Mně právě připadá bezpečnější ten pultík. Starší má Romerku a v pohodě se během cesty z vrchního dílu těch pásů vyvlékne. Mladší by snad pultík neměl vadit, je taková pohodářka, spíš flegmouš, myslím, že jí nějaký pultík bude buřt. No ale pořád mi to nedá a přemýšlím a přemýšlím. Chci hlavně nejbezpečnější sedačku, co se tady dá pořídit. Nerada bych si někdy něco vyčítala :? Škoda že jsem před třemi lety o pultíkovce ještě nevěděla, chtěla bych ji i pro tu starší
Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
12.7.13 21:54

Já mám pro syna s pultíkem a spokojenost největší. Zvyknul si na pultík rychle nebyli žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí