Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
A nevadi detem u toho Junofixu ze nejde polohovat ![]()
Uvazuju nad tou cybex 9-36 a ta asi trochu jde ![]()
@sexyfraga kterou mate?
@quinny ale ona se dá polohovat. Jinak tedy má zkušenost s polohováním sedačky je taková, že starší dcera má Romerku stále v odpočinkové poloze a vůbec s tím nehýbu. Ono to není zas tolik sklopené a jí to nevadí, že to tak má pořád ![]()
@quinny přesně tak, Junofix polohovat jde, já ji mám pořád vlastně „položenou“ na max, myslím že nikomu se nesedí pohodlně jako pravítku, sama nesnáším židle s naprosto rovným opěradlem, takže když to dáváme do izofixu, rovnou vždy řeknu manželovi, ať ji naklopí co nejvíc to jde-na rovinu, ono to moc nejde, ale pohodlný to (zdá se) je. Ono to pak už nejde, ty záda se musí naklopit než se to tam dá, jakmile se cvakne do háků, už to nejde, ale jak říkám, ono to není žádný leháro stejně, normálně v tom sedí i usne.
@Antonie Bolavá @elanaa moc dekuju.
A jak se to teda polohuje? Jsem hledala na strankach vyrobce ale asi spatne nic jsem nenasla. A na strankach nejakeho prodejce primo psali ze to polohovat nejde ![]()
Nemate nekdo srovnani s tou cybex pallas?
@quinny polohuje se to tak, že ta sedačka, když stojí na zemi, tak když zatlačíš na záda, tak má asi 4 nebo 5 poloh, ale fakt je to tak minimální rozdíl, že mezi polohou 1 a 5 je nevím, sotva 10cm? Ale viditelně napolohovaná je. Pak je možné ji ukotvit. Jakmile ji fixneš do háků, tak už s ní neuděláš nic, leda vyndat a přepolohovat. To někdo udává jako nevýhodu, ale jak říkám-já jim mám 100% času v té odpočinkové poloze a je to vhodné na spánek i bdění a jídlo.
s Pallas srovnání mám, ke tchýni jsme kupovali Pallas 2 (bez izofixu, ona ho v autě má, ale nechtělo se jí dávat tolik peněz navíc, když by to mělo být podle výrobce plus mínus stejně bezpečné a děti se v tom svezou 1× měsíčně z jednoho konce města na druhý), nevím, přijde mi to víceméně stejné, upřímně žádného polohování jsem si tam nevšimla
Kdyžtak koukni na parametry Cybex Solution, ta se stane z Pallasky ve chvíli, kdy vezeš dítě těžší než 18kg a vyndáš mu pultík, pokud ta polohovat jde, tak jde i Pallas.
@elanaa no ta jde polohovat na tom isofixu predpokladam podobne jako vsechny tyhle sedacky 15-36 tzn malicko sklopit. Ale u toho palase je jeste takovy podstavec na kterem se to polohuje ![]()
@quinny aha, tak to víš víc než já, díky
My si s tím nějak nehráli, protože fakt jezdí spíš po městě, max. pár km za něj na chalupu nebo na malý výlet.
@elanaa na to prijdete az z toho budete chtit ten pultik sundat ze se jeste musi odmontovat ten podstavec
www.youtube.com/watch?…
Tady je to pekne videt ![]()
@quinny Já mam Pallas 2fix a teď budeme kupovat další do druhého auta
@sexyfraga takže hádám spokojenost ![]()
nenašla bys někde fotku jak moc to jde polohovat?
a co letní potah, koukala jsem že nějaký mají, ale asi ne na ten pultík co ![]()
Letní potah nemam, ale syn v ní není skoro spocený jako v kkasické sedačce. Polohovat jde docela dobře já jí teď předělala na kategorii 15-36kg takže už nemáme pultík.
@sexyfraga dekuji a od kolika v ni jezdil jestli se muzu zeptat?
Me to presvedcilo ze na ni urcite pojedeme kouknout nazivo ![]()
Asi tak od roka a půl. Máme dvě auta takže jsme měli 2 sedačky Britax first class 0-18kg a ve druhém 9-36kg Pallas 2 fix. Teď Britaxku budeme prodávat a do druhého auta opět jdu do cybex http://www.cybex4u.cz/…eavenly-blue
Cybex Solution X2 2013