Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem půl roku po porodu, HA neberu, protože chceme s přítele další miminko. Dlouho jsem nemohla otěhotnět kvůli nepravidelné MS až se to nakonec podařilo
. 3 měsíce po porodu jsem to dostala poprvé. Vždy ke konci měsíce a na den dva opravdu pravidelně, trvala kolem těch 5 dní. Teď jsem dostala MS 7. 1. a dodnes ji mám
!!! Ke gyndařovi se určitě chystám, ale čekám až to peklo skončí! Stalo se to některé z vás? Nevíte, kde by mohl být problém? Už začínám mít fakt strach, že je to něco dost vážného a bojím se, abych mohla mít ještě v budoucnu miminko
! Děkuji za vaše reakce
!!! ![]()
Ahoj Alishi,
zrovna dnes jsem se bavila s kamaradkou, ktera resila neco podobneho, dostala prvni menstruaci sedm mesicu po porodu, strasne silnou a trvala 13 dni, pak dva mesice nic a potom mela menzes dvakrat normalni, pet dni, a ted ma dalsi, ktery trva uz dvacaty den a porad hodne krve. Doktor ji rekl, ze to takto po porodu muze byt nez se to definitivne srovna, at neplasi. Nic zavadneho u ni nenasel. Tak snad to i u tebe bude v poradku ![]()
Ale pro klid duse bych si pak k doktorovi skocila.
Nekdy se to stát může z hormonálních příčin, ale pokud krvácíš už 14dní, tak bych si udělala těhotenský test, nebo spíš zašla na krev. Může se jednat také o neúplný potrat a tělo si s tím až tak neumí poradit..něco podobného se stalo známé.
Ahojky,já už mám menzes taky 16dní,ale u mě je to spíš z toho důvodu,že jsem si nechala dát nitroděložní tělísko a to prý způsobuje krvácení,než si tělo na to zvykne,sice krvácím slabě,ale štve mě to…
Mám 3měsíce od porodu a všeho všudy jsem měla klid jen 3týdny,jinak furt krvácím či špiním
Být na tvém místě,tak pokud nemáš žádnou antikoncepci,tak bych si asi zašla na gyndu,aby tě vyšetřili,pokud krvácíš fakt hodně,tak radši ať tě prohlídnou,teď čtu,že nebereš žádnou HA,tak si radši fakt na gyndu aspoň zavolej a zeptej se ![]()
Holky, moc vám děkuji za příspěvky! Na gyndu si určitě zajdu, ale musím počkat až to skončí! Je to fakt peklo
! Krvácela jsem dost tak 7 dní, pak to trošku ustoupilo, až se zdálo, že je po všem. Za půl dne ale nanovo a spíš jen takové špinění. Je to takové spíš jako do hněda! Mám strach, že by to mohl být ten samovolný potrat
! Nikdy předtím jsem to nezažila a teď když se snažíme o další mimi, je to opravdu hrozný strach! Každý den se budím s nadějí, že už to skončilo, ale pořád nic! Myslíte, že bych mohla jít na tu gyndu i když stále špiním? To je asi pitomost, co? Jen mě to každý další den ubíjí víc a víc! Zkusím tam tedy zítra alespoň zavolat a uvidím co mi sestra řekne!!! Ještě jednou moc děkuji, že jste napsaly
!!! ![]()
Anonymní píše:…ahojky, těhotenský test doma mám a klidně si ho udělám, ale co na něm zjistím
Nekdy se to stát může z hormonálních příčin, ale pokud krvácíš už 14dní, tak bych si udělala těhotenský test, nebo spíš zašla na krev. Může se jednat také o neúplný potrat a tělo si s tím až tak neumí poradit..něco podobného se stalo známé.
Na gyndě tě vemou i když špiníš a určitě se nebudou divit, že se bojíš, když to je už 15dní. No, test by mohl ukázat // kdyby to byl potrat, přece jen hCG v krvi nějakou dobu je a trvá než klesne, ale je fakt, že krvácení trvá už dlouho..Bolesti břicha máš? Nebo nějaký tlak?Testík jsi už zkusila?
Anonymní píše:…testík jsem si dělala před chvílí! Objevila se /!!!! Pak jsem dala malému napapat, trvalo to asi 10 minut a potom jsem se šla podívat znovu a byl tam druhý duch!!! Ale v návodu je psáno, že test je směrodatný pouze do těch 3 minut, takže jedna! Břicho mě pobolívá občas a jen tak nenápadně, jako při MS, jinak žádné potíže nemám! Dnes je to ale zase nějaké silnější! Ach jo, já už fakt nevím!!!
Na gyndě tě vemou i když špiníš a určitě se nebudou divit, že se bojíš, když to je už 15dní. No, test by mohl ukázat // kdyby to byl potrat, přece jen hCG v krvi nějakou dobu je a trvá než klesne, ale je fakt, že krvácení trvá už dlouho..Bolesti břicha máš? Nebo nějaký tlak?Testík jsi už zkusila?
Já bych na gyndu zavolala, třeba ti aspoň prošahá břicho a pošle na krev. 15 dnů je dlouho a přece jen pro tvůj klid je to lepší. Držím palce ![]()
Jestli tam je duch, tak hCG může být nízké, tudíž o potrat jít může. Ráno bych na gyndu šla a nečekala, popř. si nechala jako samoplátce nabrat krev na hCG.Raději bych to nepodceňovala.
Jj, určitě tam zajdu, ale zítra mi to nevyjde, protože brzy ráno mám autoškolu a hned po ní hlídám do večera roční neteřinku! Takže jediné co mi zbývá je tam zítra zavolat a počkat ještě do toho úterka! Dneska je to už 16den a mám pocit, že už si snad i vsugerovávám všelijaké potíže, i ty, které vůbec nemám, jak na to pořád musím myslet! Bojím se, že jsem potratila a jsem tak pitomá, že jsem o tom ani nevěděla!!!
Strašit jsem tě nechtěla, ale je podle mě dobré mít v povědomí i tuto možnost. Pokud nemáš teplotu, nekrvácíš moc a jinak se cítíš normálně, tak to určitě i do úterý počká. Třeba to jsou jen poblázněný hormony, ale za prohlídku to určitě stojí..tak ať to dopadne dobře a dej vědět, jak jsi na tom.
Anonymní píše:..taky bych tam šla nejraději hned zítra, ale autoškolu mi neodloží a hlídat malou musím taky
Strašit jsem tě nechtěla, ale je podle mě dobré mít v povědomí i tuto možnost. Pokud nemáš teplotu, nekrvácíš moc a jinak se cítíš normálně, tak to určitě i do úterý počká. Třeba to jsou jen poblázněný hormony, ale za prohlídku to určitě stojí..tak ať to dopadne dobře a dej vědět, jak jsi na tom.
Ahojky holky, vlastně takoví mí strážníčci
…tak jsem dnes byla na té gyndě, protože stále krvácím a nic se u mě nezměnilo! Šla jsem tam z neuvěřitelným strachem, navíc k jínému doktorovi, než chodím obvykle, protože můj je tam jen ve středy. Vše jsem mu popsala tak jako vám tady. Jelikož krvácím tak mě dole nevyšetřoval, ale hned mi udělal UTZ dělohy a vaječníků a vše je prý v naprostém pořádku
a jeho slova, po mých o strachu z neplodnosti, řekl nádhernou větu: „No jasně, že budete mít další dítě! Nemáte se čeho bát, slečno!“
…holky, ani nevíte jak šťastná jsem v tu chvíli byla! Jedná se tedy jen o hormonální nerovnost, která je 2 měsíce po ukončení kojení prý naprosto běžná. Nasadil mi tedy Norethisteron tbl. na zastavení krvácení a po dobrání by se mělo vše vrátit do pořádku! Uf…tak uvidíme
!!! V březnu na kontrolu! … takže s těma hormonama jste měly pravdu!!! Jste úžasné
!!! Ještě jednou díky a brzy zase u nějakého mého dotazu
![]()