Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
Dnes ráno byl 1°C,punčocháče jsem nedala,ale prý byli na zahradě takže určitě seděl v písku
Dnes byl prvně po 14 dnech nemoci.Sala jsem mu podšité kalhoty,ale přemýšlím už o punčocháčích…
Dáváte už tedy punčocháče?A pak zůstávají ve školce v tričku a punčocháčích?
Na cestu do školky měl i rukavičky ![]()
já tedy zatím nemám školkové dítě, ale teď už je po ránu fakt pořádná kosa, takže bych punčocháče klidně dala. Však si gaťata ve školce sundá a v punčocháčích si myslím, tam bude už víc dětí ![]()
Libča nosi podvlíkací kalhoty už asi týden. Ráno v nich jde do školky, pak i na zahradu. Domů je ale nesu v ruce.
dneska byla ráno taková kosa, že nám po cestě umrzaly prdýlky a punčošky jsem dala… jestli byli venku nevím, ale Terezka strašně miluje zástěrky a to ponožky dávat nemůžu… takže dneska se dočkala, šla i se zástěrkou a punčoškama…
já bych dala i pod zateplené kalhoty, sice si vždycky říkám, že bude větší zima, ale to dám punčošky teplé…
Dneska jsem je nedala, i když jsem nad tím přemýšlela. Maty má ale od 14ti hodin kroužek atletiky a určitě půjdou na hřiště. Nechtěla jsem spoléhat, že si zapamatuje, aby si pak sundal punčocháče a dal ponožky - jinak by mu bylo horko. Každopádně zítra už mu je pravděpodobně dám, ráno je děsná kosa
. Ve školce pak bude mít tričko a punčocháče - nepřevlékám ho do tepláků (a ponožek).
Díky,on si právě neumí punčocháče sám oblíknout
No zítra už je asi dám ![]()
A maminka ve šklce se mě ptala zda už dávám zeteplený boty?No to taky nevím,zatím nosí botasky ![]()
verenika píše:
Díky,on si právě neumí punčocháče sám oblíknoutNo zítra už je asi dám
A maminka ve šklce se mě ptala zda už dávám zeteplený boty?No to taky nevím,zatím nosí botasky
Taky zatím nosíme podzimní boty…i když už zimní máme ![]()
verenika píše:
A maminka ve šklce se mě ptala zda už dávám zeteplený boty?No to taky nevím,zatím nosí botasky
tak o tom teď taky váhám, ale my zatím zůstáváme taky u „obyč.“, ale to jen proto, že nelezeme ven hned z rána. Jinak už bychom je asi taky měli ![]()
Palina.zl píše:verenika píše:Taky zatím nosíme podzimní boty…i když už zimní máme
podzimní-jako botasky,nebo se zateplením ve vnitř?Ale to už jsou vlastně zimní ![]()
My dnes už taky vyrazili ve štramplích, minulý týden ještě měly podkolenky. Na cestu autem džíny, na zahradu tepláky (zateplené kalhoty až bude opravdu mrznout) a botasky. A flaušové mikiny a šusťákové bundy (střídám s oteplenýma vestama, zimní budndy ještě spí na půdě). Tenkou čepici (stejně si ji obvykle sundají), bez rukavic. Když jim bude venku chladno, zahřejou se pohybem. Když se spotí v zimním oblečení nachladí se na tuty.
Báro-my právě chodíme pěšky,tak proto rukavice.čepici má taky bavlňenou slabou.Bundu podzimní podšitou je tenkým flísem.Už jsem dala i tílko ![]()
Zatím ne, má ale kalhoty uvnitř s fleesem. Dovnitř tepláky a pak ještě jedny tepláky kdyby bylo odpo teplo venku. Jinak když nosí punčocháče, pak je uvnitř v nich a triku s dlouhým rukávem. A boty nosí zatím botasky. Čepku slabou ano, odpo ne ![]()
Já už jsem je radši začala dávat,ale my máme holčičku,takže ve školce pobíhá v sukni a budu jí kupovat zástěru(je tam dost teplo,než aby měla punčochy a ještě tepláky).jinak kluky jsem tam viděla pobíhat v punčochách a tričku.
klárka chodí v punčochách už 3 týdny - ale ráno jede autem, takže punčochy a sukýnku (od auta to přeběhne). ve školce je v sukýnce a na zahradu si na punčochy natáhne slabé tepláky. na cestu ze školky má zase jenom punčochy a sukýnku. no a boty má normální tenisky. podzimní boty nevedeme, pak přejdeme rovnou do zimních.
My punčocháče zatím nedáváme. Děti mají kalhoty buď fleesové nebo lehké, zateplené fleesem - ne zimní. Dají se opravdu sehnat ve více variantách. Dokud můžu, vyhýbám se dvěma kalhotům, dvěma gumám. Už i proto, že když se chce venku čurat apod. A aby pro děti samotné bylo svlékání co nejjednodušší.Do školky chodí jen starší. Má tam troje kalhoty - zateplené, fleesové a tenké s bavlněnou podšívkou a vybere si, co si obleče.
Ale pod rifle, tenké kalhoty, tepláky bych asi punčocháče dala.