Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dost dobrý! Co na to říct, pokud řekneš, že ne, budou vyloženě nasraní a jak říkáš, špatná budeš ty… situace na prd… ale já bych to asi udelala, pak budeš mít doma mimčo a budou u tebe nasáčkovaní i ty děti… a podle sebe soudím, že budeš chtít mít čas jen a jen pro sebe a svého mimouška!
Zaprvé: klid ![]()
Zadruhé: jasné a rezolutní NE. žádné vysvětlování, omlouvání, prostě jen NE pěkně s úsměvem. A že budeš za špatnou? Mě kdyby nějací sobci označili za špatnou, brala bych to jako kompliment ![]()
Taky bych řekla ne,nehodí se mi to,vemte si děti na hory sebou.Kdyby jeli třeba do nemocnice a podobně,bylo by to něco jiného.
poppaea píše:
Zaprvé: klid
Zadruhé: jasné a rezolutní NE. žádné vysvětlování, omlouvání, prostě jen NE pěkně s úsměvem. A že budeš za špatnou? Mě kdyby nějací sobci označili za špatnou, brala bych to jako kompliment
Tak nějak. ![]()
Neustoupit, nenechat se vydírat.
Děcka ať vezmou s sebou.
poppaea píše:
Zadruhé: jasné a rezolutní NE. žádné vysvětlování, omlouvání, prostě jen NE pěkně s úsměvem. A že budeš za špatnou? Mě kdyby nějací sobci označili za špatnou, brala bych to jako kompliment
pod tohle se mužu podepsat ![]()
myslim že by jsi měla myslet hlavně na vas mam něco podobneho v rodině a věř že až ty budeš jednou potřebovat oni ti určitě nepomužou ![]()
Kurník co to je za rodiče????J8 když nemusím k dr nebo ěnco takového tak děti beru sebou všude…na obědě v restauraci jsem nebyla 2 roky..jo nákupy před Vánocema byly bez staršího ale prostě pokud to jde beru je sebou nebo alespon jednoho!Nikdy by mě nenapadlo dkyž mám děti nechávat je jinde a jezdit si užívat!
jenze ja jsem asi tak hodna, az jsem blba
a kyvla jsem na to
nejde o to, ze by jsme s partnerem sedeli na zadku a hlidali jejich deti, budeme je muset vzit sebou, ale uz si to proste neuzijeme, tak jak by jsme si to uzili sami..
nejde o to, ze by jsme je nemohli pohlidat, i kdyz me to stve, ale proste oni to berou jako hotovou vec…ja verim tomu, ze az budeme mit my toho prcka mezi nami, takova nebudu a uz si dupnu ![]()
jestliže jste si to s dostatečným předstihem nedomluvili a neodsouhlasili, odmítla bych, jak říkáš, máte své plány, a že jim to naruší ty jejich, je pouze jejich problém, tohle se nedělá, dovolila by sis to někomu udělat ty? ne že? tak vidíš… nedej se a držím palce
Musíš být asertivní. A´t si najdou jiné hlídání. A pokud tě v tom manžel nepodporuje, tak ať si je hlídá sám. ![]()
poppaea píše:
Perfektně napsáno
![]()
Taky absolutně nechápu, proč děti nevezmou sebou
Vždyť hory jsou na „užívání“ ideální právě pro děti........ Se mi zdá, že ta tvá „švagrovka“ je tak trochu bezohlednej sobec.......Takže bys měla začít bejt taky ![]()
To radši budu ta špatná já. Jako promiň, ale proč ti oni určují kdy ty jim budeš hlídat jejich děti? Prostě bych řekla, že ne a ať se třeba staví na hlavu. ![]()
A taky nechápu, proč je nevezmou sebou ..
Asi toto téma zakládám hlavně, abych se vypovídala, ale už mě to dneska fakt nakrklo
No uznejte: Vzdycky jsem ochotne a rada hlidala deti budoucí švagrové..I když jsem těhule, ač už je nemel kdo hlidat, at meli horecku, vzdycky jsem hlidala i kdyz jsem nebyla posledni dobou nadsena (hlavne kvuli tem nemocem
) coz bylo v posledni dobe tak 2× za mesic… navic jsou to fakt rozmazlene deti, takze rozcilovani k tomu taky nepridalo
navic starsi dcera ma uz 12 let a dokazala by se o sebe a sveho 4 leteho sourozence postarat, ale proste toho vyuzivaji…Pred chvili jsem se dozvedela ze tento tyden zase budeme hlidat, aby oni si mohli jet uzivat na hory ( to ze my meli s partnerem taky nejake plany jim absolutne nevadi
) dala jsem najevo, ze z toho fakt nejsem nadsena, ale rekla mi, ze jinou moznost nemaji, pokud by na ty hory chteli jet, takze kdybych odmitla, jsem spatna ta ja