Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@voříšeek hlavu vzhuru
otevrete si dneska spolu vinko a jen si relaxujte, nic nereste…praci muzes vzit tedy i jinou a az se nekde naskytne prace ucetni tak po ni chnapnes
a nelituj se, to je kousek k depce jak hrom. podivej se kolem sebe co jsi zu dokazala..mas manzela, je skvely tata, mate vlasni byt/dum, pekne si ho jiste zaridila a v neposledni rade mas ditko a to je uz sakra kus prace ![]()
Moc děkuji za rady. Máš pravdu „svycarko“, když to takhle vidím napsaný
já jsem prostě takový blbec, vážím si toho, co mám. Ale bojím, že se na mě manžel už úplně vykašle. Ani jsem nečekala, že se takhle svěřím, potřebuju o tom mluvit.
Na základce mě šikanovali, byla jsem hrozně hubená. A dodnes, se bojím, že mi lidi chtěj ublížit, neustále hledám svoje místo, aby mě lidi brali, takovou jaká jsem. Ale asi každýho odradím. ![]()
@voříšeek Ahoj chci ti jen říct nejsi na to sama je nás více, u nás je to v poslední době hrůza partner má práci od rána do večera jako obchodní trenér a já jsem 4 rok doma protože mi malou nevzali ve 3 letech do školky abych mohla nastoupit do práce. Ted mi ji vzali a já hledám práci jako magor bohužel musím vybírat takovou abych stíhala do školky do 16h přijít a vyzvednout jí takže taky nářez.. doma se hádáme protože moje příjmy jsou jen 10.000 a jeho vyšší takže se na mě hledí jako ne nějakou méně cennou
a jakékoliv nadtandarty jsou mi odepřeny protože přece já nevydělávám tak nemám náro.. až budu vydělávat at si klidně zajdu koupit parfém nebo oblečení
Je to napalici a občas už jsem tak zoufala že přemýšlím že se zbalím a odejdu.. jenže kam? školka 1500 a to je státní, byty jsou drahé a jíst rohlíky fakt nechci protože to budu dřív v důchodu než mě někde přijmou… všude je to samá asistentka ale při pohovoru zjistíš že máš zaplatit 25 táců za pracovní místo a inzerci
už mám za sebou asi 125 zkušenost s podobnýma id. iotama ![]()
Já vím, že v tom nejsem sama. Hrozná doba. Přeju ti ještě hodně sil a trpělivosti při hledání práce. Před několika měsíci jsem měla 35.narozeniny, ptala jsem se manžela, proč jsem nedostala dárek. Bylo mi řečeno, že jsem si měla najít brigádu a něco si koupit. Brigádu jsem hledala a nenašla, tak mám smůlu…
@Lístečka píše:
já to mám taky tak! A na manžela jsem vzteklá. Celkově jsem nasraná na celý svět.
@voříšeek ale to ti moc nepomohlo, co? Je nás asi takových víc.
Já mám krize ve vlnách. Bulím, že nechcu od dětí. Pak si říkám, že donekonečna být doma nemůžu. Pak si říkám, že si nedovedu představit, jak budu v práci fungovat, když už máme děti.
Manžel nechce ani vyzvedávat ani dávat do školky…
pomoc ![]()
Zacni u sebe. Myslim (mam osobni zkusenost), ze vetsina techto problemu prameni z nizkeho sebevedomi. Pokud to sama v sobe nevyresis, pochybuji, ze kdy budes pripravena na jakykoliv plnohodnotny vztah. Rikas, ze jste si nesedli jako manzele. Pokud ale neprestanes byt naladova, zla a zarliva, jen proto, ze si neveris, nebudes do budocna fungovat s nikym. Pracuj na sobe, nelituj se. ![]()
Jak mám začít u sebe? Nevím co mám dělat
Proto jsem se svěřila, že nevím jak dál…
Čas pro sebe mám jen minimálně. Bavím mě něco výtvarně tvořit. Na to, ale nemám čas.
@Markytka01 píše:
Já mám krize ve vlnách. Bulím, že nechcu od dětí. Pak si říkám, že donekonečna být doma nemůžu. Pak si říkám, že si nedovedu představit, jak budu v práci fungovat, když už máme děti.
Manžel nechce ani vyzvedávat ani dávat do školky…pomoc
tak to seš přesně jak já. Taky se mi nechce od dětí, mám pocit, že jsem si jich málo užila, že je všemu konec… Nevím, jak to bude v práci, tam nečekám nic dobrého, už před RD to tam bylo na dvě věci, i kolektiv.
A jak jako manžel nechce vyzvedávat děti? To je tam chce nechat?
@Lístečka ano přesně tak to cítím:-)),. že je všemu konec a že jsem je neužila, přitom jsem pořád s nima a užívám si je co to jde, víc to ani nešlo. Ale uteklo to rychle a chcu to vrátit
asi klasika.
Manžel není zvyklý se moc zapojovat, takže teď je z toho paf, že bude muset fungovat taky. ![]()
@voříšeek asi blbě čtu, ale jak na to nemáš čas? Práci nemáš, děcko jedno? cO děláš celé dny? Já si teda na kus výtvarného relaxu najdu čas vždycky. Jinak už by mi taky hrabalo. A to na děti nemám hlídání ![]()
Uz nemůžu a nevim jak se z toho dostat… ![]()
Bohužel budu anonym - stydím se. Nicméně nejsem nováček a jsem tu mezi vámi docela,,proflaknuta".
Jde o to ze žiji s manželem, kdyz jsme spolu začali byt, byl to neuvěřitelný šampon a namachrovanec, pak se změnil, začal budovat svoji firmu a bylo to težké, takže měl vice soudnosti, stal se z nej celkem obyčejný, mily a moc hodný člověk. Já mu pomáhala v začátcích ve firmě, nijak extra, ale přeci ano…
Firma se rozjela a začal nabírat zaměstnance, me práce postupně ubývalo až nezbyla žádná. Řešili jsme co dal a domluvili jsme se na rodine. Otěhotněla jsem… Bohužel to nedopadlo. On se začal zase měnit, firma mela větší obrat, rostla, zaměstnanců přibývalo…
Já byla doma a snažili jsme se o nové těhotenství. Ted jsem těhotná za necelé 3 měsíce, mam TP a uz nemohu…
On začal denne cvičit, hubne, kupuje si to nejdražší oblečeni, pořad nosí jen obleky, kdyz uz ho mit nemusí, stejně ma minimálně košili, opět začíná byt tím šamponem, včera přišel s tím, ze si objednal nové auto, kdyby nejake nadprůměrné mírně, bych jeste rozdychala, ale on musel,,,zvolit špičku ledovce", do toho začal chodit do jednoho z nejdražších pražských salonu na manikúru a vlasy, sem tam solarko atd… a já uz nemůžu.
Někam vlastní příjem, a on mi vždy dá peníze na to co potřebuji, ale já treba nechodím k tak drahému kadeřnikovi ani z půlky!
Je mi to trapné pořad říkat kdyz mi peníze dojdou…
On říká, jsou společné řekni si, neni na tom nic špatného… Do toho tloustnou, a,,roztekam se" svalové, denne zvracim, takže mi zezloutly zuby, kosmetika, potřebovala bych kvuli zhoršení pleti kvalitnější, ale je mi to opět hloupé za nim jít…
Nevim jak se k tomu postavit…
Možná na nej i trochu zarlim… Nevim ![]()
Ufff… Muselo to ven!! Ela
To, jak se chová tvůj muž je jedna věc a to, jak ty se k tomu stavíš a jaké pocity díky tomu máš, to je věc druhá. Za tu první je zodpovědný tvůj manžel, za tu druhou jsi zodpovědná ty. Proč ti takové věci vadí? Dělal to, když jste se dali dohromady, jako takového sis ho vybrala a vzala za muže. Dnes ti to stejné vadí. Chybu musíš hledat u sebe.
Já vím a chápu ho. Vracet se domu a já pořád naštvaná. Nemám žádné seběvědomí, tak mě rozhodí všechno. Hledám i jinou práci než účetní, hlavně potřebuji přinést domu nějakou korunu. Ale mám praxi 13 let, tak to nechci zahodit. Manžela mám ráda, to já jsem ten problém. Lituju se, jsem hrozná.