Finanční vyrovnání - rozdělení majetku

Anonymní
31.8.13 08:41

finanční vyrovnání-rozdělení majetku

Manžel po dvou a půl letech manželství přišel s tím, že se chce rozejít, prý není šťastný. Před manželství koupil dům za 2,7mil, který začal rekonstruovat a za dobu našeho manželství se ten dům dodělal a bydlíme v něm. Do domu jsem ze svého vrazila něco kolem 500tis, nebrání se tomu my ty peníze vyplatit. Ale kamarádka, mě zrazuje od toho cokoli mu podepsat, protože si myslí, že mám nárok na víc. Máme 2 letého syna, musela jsem kvůli mateřské opustit práci, do které mě už nevezmou. Za 3roky mateřské na platě přijdu o minimálně 750tis. Mám právo po něm něco z toho chtít? Podařilo se někomu něco takovového vysoudit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35957
31.8.13 08:51

Tak dite je dobrovolne, nikdo te nenutil prestat makat, to ti nikdo jako usly zisk neda.. Mozna mas narok na pulku baraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
31.8.13 08:56

Jako, že by ti manžel vyplatil ušlý zisk?? To by do vypořádání majetku vneslo nový vítr.

Na co bys měla mít právo je polovina investicí do jeho domu a na polovinu společného majetku, na výživné pro dítě a možná pro tebe.

• Citovat
  • Upravit
5668
31.8.13 08:57

To rozhodne jako soudit se ze manzel chtel dite a ja kuli nemu sla na materskou a tim mam usly zisk..si myslim ze by se kazdy advokat tak maximlane vysmal..kazdopadne narok mas podle meho na pulku baraku vzhledem k tomu ze majetek byl nabyt jiz v dobe manzelstvi..a dal mas narok na vyzivne na dite a na sebe jakozto byvalou manzelku…musi ti dorovnavat prijem tak aby si nepocitovala rozdil mezi tim kdyz si s nim byla a ted kdyz budes sama. Aapon teda moje mati to tak mela kdyz se rozvadela…dostala pulku z bytu a pul penez co mel otec nasetrenych na soukromem uctu…vyzivne na me a na sebe..problem je ze uz je to skoro 10 let ale mam pocit ze jsem se nedavno bavila s kamaradkou co se rozvadi a ze rikala ze tohle stale plati.

Příspěvek upraven 31.08.13 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
31.8.13 08:58

@pikola jelikoz byl nabit pred manzelstvim, tak ma narok pouze na to, co do toho dala. Srozumitelne. Veme se hodnoza pred manzelstvim a zhodnoceni behem manzelstvi. To zhodnoceni se vydeli dvema a to ji musi vyplqtit. Dale mas narok samozdrejmne na alimenty a mozna i na vyzivne na rozvedenou manzelku, dokud nebudes opet schopmna vydelavat. Manzel je povinen zajistot Vam stejnou ziv. uroven jakou jste meli za manzelstvi. A pokud prokazes ze jsi investovala ze svych tech 500 tisic, tak by ti mel teoreticky byplatit i to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
31.8.13 08:59

..

Příspěvek upraven 11.12.13 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.13 09:01

Aha, takže ani nemůžu argumentovat tím že cena domu se za dobu manželství zdvojnásobila? můžu chtít vložené peníze a něco navíc? i z toho co dal on?

• Citovat
  • Upravit
5668
31.8.13 09:03

Aha tak ja jsem to spatne precetla tak kdyz to bylo pred manzelstvim tak je to tak jak pisi holky nade mnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35957
31.8.13 09:03

Pardon, ja necetla to pred manzelstvim.. Pokud jste v manzelstvi neco.do domu investovsli, tak mozna to. Plati proste na veci co jste si koupili uz spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
31.8.13 09:07
@Anonymní píše:
Aha, takže ani nemůžu argumentovat tím že cena domu se za dobu manželství zdvojnásobila? můžu chtít vložené peníze a něco navíc? i z toho co dal on?

veme se hodnota pred manzelstvim. Pote o kolik jste hodnotu domu behem manzelsti navysili. A na pulku z toho navyseny behem manzelstvi mas narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
31.8.13 09:10

@Pesee23 no, nejsem si jistá, ale myslím, že by se měla posuzovat hodnota vnosu na jeho majetek (např. koupili za společných peněz nová okna v hodnotě 100.000,–- Kč, tak má nárok na 50.000,–- Kč. To, že tato investice zhodnotila barák o více, by se nemělo brát v potaz)

• Citovat
  • Upravit
3833
31.8.13 09:21

@colafit mne to pravnik rekl takto. Ale my meli majetkive vyrovnani udelanr tak, ze jsem vse ponechala ex s tim, ze ja nebudu splacet zadny uver.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
31.8.13 09:22

@colafit - to už podle mne záleží na šikovnosti právníka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.13 09:24

Ok, raději si zajdu za právníkem. radši do něho něco investuji, než bych pak toho litovala

• Citovat
  • Upravit
colafit
31.8.13 12:06
@sagina píše:
@colafit - to už podle mne záleží na šikovnosti právníka :nevim:

Tak to vždycky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie