Už nemůžu, jsem psychicky na dně

smutná
13.3.13 12:12

Uz nemuzu,jsem psychicky na dne

Maminky uz fakt nevim, kudy kam. dosud jsem si rikala, jak to zvladam, ale uz moc ne.mam dve deti, jedno jeste nechodi do skolky, a druhe miminko.5m to bylo jakz tak, ale ted uz to fakt nedavam.nas den vypada tak, ze rano kolem 6:30 vstaneme, mala ji, pak si hraje, venuju se domacnosti, detem… pak pred desatou ji zacnu uspavat - a v tom je ten problem - je dvanact, a jeste nespi, celou dobu ji uspavam.ona proste uderem pateho mesice uplne prestala spat, spi fakt jen od osmi do te pul sedme za noc, behem noci teda 3× vstava na kojo.ale ze by spala pres den, tak o tom ani zadna.ale kdyby aspon nespala, a byla zticha.ale ona nespi, a porad place, vzteka se, a proste neni v klidu.muzu s ni jezdit i 3hodiny v kocarku-neusne.dom a ji zkousim uspat v kocaru-neusne.na rukach-neusne. a i kdyz jo, kdyz prestanu vozit, nebo houpat, je hned vzhuru.kdyz nedej Boze usne venku, tak ji vzbudi bud cvrlikajici ptak, rozhlas, nebo auto.fakt uz nevim, co mam delat, dnes uz jsem protivna i na toho starsiho.kdyz ji uspavam, porad za mnou chodi, ze se chce mazlit, nebo si hrat. a tim samo neda usnout male, kdyz je porad u me a mluvi.fakt uz nevim, kudy kam.uz to trva silene dlouho, a kdyz si postezuju chlapovi, tak mi rekne, ze si to neumim zorganizovat, a zaridit, aby neplakala.ze kdyby byl doma on, tak je uvareno, naklizeno, o deti postarane.je fakt, ze to ja ted moc nestiham, kdyz porad jsem venku, a snazim se malou uspat, aby spala aspon hodinu, coz se mi fakt uz dlouho nepovedlo. i kdyz jsem doma, tak treba varim a v druhe ruce mam malou, nebo kocar, a houpu ji.to same uklid -v jedne ruce vysavac, v druhe kocar, a houpu, aby porad nervala.rve tak, ze se az dusi.toto jsme s ni do toho 5.mesice nemuseli absolvovat, spavala odpo i 2hodky v kocarku.sice jednou denne, ale aspon neco. zadne houpani v kocarku nehrozilo, usnula sama, jen jsem ji dala ven.tak nevim, CO SE DEJE? A JAK Z TOHO VEN?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
13.3.13 12:17

@smutná zkus nosítko, nebo šátek + rychlou chůzi - moje malá v něm byla nejspokojenější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
13.3.13 12:19

Ahoj soucitím s tebou mám to samé ale od narození a prckovi jsou ted 3. měsíce, ale u tebe nemůže to být tím že ji lezou zoubky? a skoušíš dát třea UM? jestli není hladová? U prcka mi třeba pomůže někdy když mu dám teplé mléko nebo čaj podle toho jak je to dlouho do jídle, ale musí být opravdu teplé. jinak s dovolením kouknu co ti tady poradí. protože večer nám nepomáhá vůbec nic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
13.3.13 12:20

Mám teprve dvouměsíční miminko, tak neporadím, jediné co mě napadlo jestli nemá hlad, ale to určitě nemá co. No potom vydržet, snadno se to říká, ale když mi je nejhůř tak si řeknu, že všechno jednou končí (to mi dost pomohlo i u porodu a porod byl pak parádní) a co babička, kamarádka, která by pohlídala? Moc držím palce a jinak co říct k chlapům, nemají ani minimální představu. Tak mu nech na celý vákend tvojí práci, ty jen koj a uvidíme jak bude vypadat v neděli večer jeho práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.3.13 12:21

Smarja, to by me kleplo…ja mam ted taky peklicko, pul rocni syn je taky peknej urvanek, ted se to zlomilo, ale docela spi, i kdyz ted taky kratce. Dvouleta dcera nastesti chodi do skolky, pokud teda neni nemocna.
Nerostou ji zuby?
Nechapu jak muzes uvarit s malou na ruce, to se neda, ja se synem na ruce jsem schopna posbirat par hracek, odnest hrnek ci plinu.
Kdyz je zle, tak pouzivam satek, vetsinou usne, kdyz ne, tak aspon kouka a je hodnej a nerve. Mas pak dve ruce volne…to je asi ma jedina rada.

takhle male dite, ale pres den spat musi, to nemuze zvladnout bejt vzhuru :think:

jinak k recem manzela, normalne bych mu oba sverila, stacej dve - tri hodiny.

ja jsem ted nechala syna na dve hodiny s manzelem a kdyz se vratim, tak dite rvalo a on se uklidnoval cigarem na zachode a prej vymejslel, co si s nim pocne :roll: pak vycerpanim usnul :mrgreen:…s dcerou tohle bylo jine, to spolu byvali sami v pohode.

ja doufam ze se to brzo zlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.3.13 12:25

@smutná předně, mě tohle říct partner co Tobě, tak odjíždím minimálně na týden to vydýchat a on ať se stará, a pak bychom si s panem organizátorem mohli o tom pokecat…jako neví o čem mluví, ale to víš doufám sama :mrgreen: :P
Malá má hold nějaký trápení, ale pokud uspáváš 2 hodiny a stejně neusne, tak bych se na uspávání prostě vyprdla.
U nás někdy zabralo položit do postýlky a on usnul sám naprosto bez řvaní, bez uspávání (zřejmě už chtěl mít od maminky klid), ale to bylo vyjímečně a spíš večer).
Jak Ti usíná večer?
Ale jinak naprosto nej rada je ten šátek nebo nosítko..já bych bez obojího nepřežila ani jedno ze svých dětí :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
13.3.13 12:29

A co dudlik ten nechce? chudaku, doufam ze me tohle neceka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.3.13 12:30
@smutná píše:
Maminky uz fakt nevim, kudy kam. dosud jsem si rikala, jak to zvladam, ale uz moc ne.mam dve deti, jedno jeste nechodi do skolky, a druhe miminko.5m to bylo jakz tak, ale ted uz to fakt nedavam.nas den vypada tak, ze rano kolem 6:30 vstaneme, mala ji, pak si hraje, venuju se domacnosti, detem… pak pred desatou ji zacnu uspavat - a v tom je ten problem - je dvanact, a jeste nespi, celou dobu ji uspavam.ona proste uderem pateho mesice uplne prestala spat, spi fakt jen od osmi do te pul sedme za noc, behem noci teda 3× vstava na kojo.ale ze by spala pres den, tak o tom ani zadna.ale kdyby aspon nespala, a byla zticha.ale ona nespi, a porad place, vzteka se, a proste neni v klidu.muzu s ni jezdit i 3hodiny v kocarku-neusne.dom a ji zkousim uspat v kocaru-neusne.na rukach-neusne. a i kdyz jo, kdyz prestanu vozit, nebo houpat, je hned vzhuru.kdyz nedej Boze usne venku, tak ji vzbudi bud cvrlikajici ptak, rozhlas, nebo auto.fakt uz nevim, co mam delat, dnes uz jsem protivna i na toho starsiho.kdyz ji uspavam, porad za mnou chodi, ze se chce mazlit, nebo si hrat. a tim samo neda usnout male, kdyz je porad u me a mluvi.fakt uz nevim, kudy kam.uz to trva silene dlouho, a kdyz si postezuju chlapovi, tak mi rekne, ze si to neumim zorganizovat, a zaridit, aby neplakala.ze kdyby byl doma on, tak je uvareno, naklizeno, o deti postarane.je fakt, ze to ja ted moc nestiham, kdyz porad jsem venku, a snazim se malou uspat, aby spala aspon hodinu, coz se mi fakt uz dlouho nepovedlo. i kdyz jsem doma, tak treba varim a v druhe ruce mam malou, nebo kocar, a houpu ji.to same uklid -v jedne ruce vysavac, v druhe kocar, a houpu, aby porad nervala.rve tak, ze se az dusi.toto jsme s ni do toho 5.mesice nemuseli absolvovat, spavala odpo i 2hodky v kocarku.sice jednou denne, ale aspon neco. zadne houpani v kocarku nehrozilo, usnula sama, jen jsem ji dala ven.tak nevim, CO SE DEJE? A JAK Z TOHO VEN?

tak tohle mě naprosto rozsekalo, promiň, asi ti teď do smíchu není :lol: Jo, možná, že kdyby s nima byl jeden den, tak by to tak doopravdy bylo. Ale rozhodně ne, kdyby to tak měl nastálo - mě třeba prostřední u přebalování furt vřeští, kope a celkově se vzpíná, už od malička. Když přebaloval, tak ticho, držel, chlap se pýřil, jak on zkrátka ví jak na něj. Jenže žijeme odděleně a děti k němu jezdí každý víkend a to někdy i tím stylem, že je odveze ve čtvtek a vrátí v pondělí, takže už je to prakticky střídavka a jak spolu tráví poměrně hodně času celodenně a beze mě, tak najednou mu u přebalu vřeští a zmítá se stejně jako mě :jazyk: Takže tyhle kecy jedním uchem tam, druhým ven ;)

K věci, přijde mi, že na 5m dítě tam máte obrovskou mezeru mezi vstáváním a dopoledním spánkem. Nemůže pak být už přetažená? Mě jeden čas vstával druhorozený cca v 7 a v 9 už byl grogy a to nebyl nějak extra spavý.
Zadruhý, dítě musí pochopit, že když uspáváš, tak má přístup zakázán. Samozřejmě na sebe upozorňuje, ale to nejde, i ten rpostřední teď chápe, když řeknu, ať počká dole v obýváku, když jdu nakojit a u prsa uspat nejmladšího. Jako jo, taky mi párkrát zkoušel mlátit na dveře ložnice, ale to jsem na něj vlítla, od té doby ho maximálně vidím poflakovat se za dveřma a čekat, až vyjdu, ale většinou je schopen vydržet v obýváku.
A zatřetí, je to jen období, v tomhle věku celkem typické, po půlroce se to často zlomí a třeba sedmiměsíční dítě ti přes den naspí víc jak pětiměsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.3.13 12:38

Co s detma poradit nedokazu, ale zkusila bych neco s manzelem - odstrikej mlika na pul dne, sbal si kabelku, predej deti a bez na kafe :)
jestli vydrzi aspon pul dne, tak pak si muzete pokecat, jinak at je ticho a pomaha jak se da!
myslim, to spis v zertu, ale vazne to zkus, myslim, ze to pomuze vam obema. tobe se psychicke odreagovat a jemu pochopit, cim kazdy den prochazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
13.3.13 12:40

@smutná ahoj, skus pozriet sem, mne to pomohlo: http://weissbluthmetoda.wordpress.com/…-6-mesiacov/
maly mi spal 11 hodin denne, po tomto mi zacal spat 17 hodin denne a drzi ho to doteraz (bude mat dva roky buduci mesiac)

a inak si tiez myslim, to co @Gladys ze malu pretazujes, rano ju skus zacat uspavat uz hodinu po zobudeni, tie deti dlho hore nevydrzia.
to co popisujes mi sedi na „druhy dych“
ked dieta nejde spat, ked je unavene ( u malych deti je to cca kazdu 1,5-2 hodiny) tak sa mu vyplavi do tela adrenalin a to sa prejavuje presne tak, ako popisujes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
13.3.13 12:43

@smutná Tak na spaní určitě potřebuje miminko od určitého týdne, měsíce klid a opravdu ho může cokoliv rušit. A pokud se nevyspí, tak pak může být protivné a nevrlé celý den.
Jinak mě první dítě holčička nespala vůbec, tři měsíce jsem nespala. Kojila jsem, mléka jsem měla až až, takže hladová nebyla. Ve třech měsícech nastal zlom začala jsem přikrmovat UM a zlepšení, nakonec jsme skončily na UM, protože už se v noci na kojení přestala budit. Takže nám pomohl přechod na UM. Tím samozřejmě nenaznačuji, abys přestala kojit, jen píšu svoji zkušenost. A samozřejmě neznamená, že to co pomohlo nám, pomůže vám. Ale v pěti měsích už zavádíte pomalu příkrmy, tak může nastat zlepšení.
Zuby mě taky napadly, ty mimča hodně potrápí a pokud nemá teplotu, tak ani nepoznáš, že se jedná o zuby.
Určitě ti tady maminky porádí něco, co bude stát za to vyzkoušet a snad vám to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
13.3.13 12:43
@Ali-Ali píše:
Co s detma poradit nedokazu, ale zkusila bych neco s manzelem - odstrikej mlika na pul dne, sbal si kabelku, predej deti a bez na kafe :)
jestli vydrzi aspon pul dne, tak pak si muzete pokecat, jinak at je ticho a pomaha jak se da!
myslim, to spis v zertu, ale vazne to zkus, myslim, ze to pomuze vam obema. tobe se psychicke odreagovat a jemu pochopit, cim kazdy den prochazis.

Ja uz jsem kolikrat rekla, ze se balim a jdu taky nekam, jenze on malou nechce krmit z lahve. mlika v mrazaku ma az az, ale on proste tou flaskou ji davat nebude. rikal, ze az najedeme na prikrmy, tak potom treba to bude jine, to ji uz i da.tak se upinam jeste na tohle, ze pak taky nekam vypadnu, az hlida, a on ji da pekne sklenicku a hotovo :dance:

• Citovat
  • Upravit
2371
13.3.13 12:46

Zkusila bych změnit denni režim spánku a dávat spát v jiny čas. Taky se nám to parkrat měnilo.

A rozhodne bych nechala manžela doma s detma par hodin samotnyho ;) Moje draha polovicka me pak vitala s vykulenejma očima, jestli to tak mám pry každy den, ze on by to nezvládl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
13.3.13 12:46
@Peťa77 píše:
@smutná Tak na spaní určitě potřebuje miminko od určitého týdne, měsíce klid a opravdu ho může cokoliv rušit. A pokud se nevyspí, tak pak může být protivné a nevrlé celý den.
Jinak mě první dítě holčička nespala vůbec, tři měsíce jsem nespala. Kojila jsem, mléka jsem měla až až, takže hladová nebyla. Ve třech měsícech nastal zlom začala jsem přikrmovat UM a zlepšení, nakonec jsme skončily na UM, protože už se v noci na kojení přestala budit. Takže nám pomohl přechod na UM. Tím samozřejmě nenaznačuji, abys přestala kojit, jen píšu svoji zkušenost. A samozřejmě neznamená, že to co pomohlo nám, pomůže vám. Ale v pěti měsích už zavádíte pomalu příkrmy, tak může nastat zlepšení.
Zuby mě taky napadly, ty mimča hodně potrápí a pokud nemá teplotu, tak ani nepoznáš, že se jedná o zuby.
Určitě ti tady maminky porádí něco, co bude stát za to vyzkoušet a snad vám to pomůže

Tak zoubky ji zatim netrapi, a za chvilku opravdu zaciname s prikrmy, takze na um uz prechazet nebudu. i tak si myslim, ze mlika ma dost, dle dr. pribira hezky, hlady netrpi. I tak ma vyzkousene, ze i kdyz ji nakojim, a pak dam odstrikane mlicko (taky jsem mela nejdriv podezrenni na hlad),tak place a nespi stejne, a to by mela byt najezena az az. verim, ze se to do budoucna zlepsi, hlavne tedy s vekem, jen ted momentalne uz toho mam dost, a mrzi me, ze pak to odnasi i ten starsi, ze na nej nemam jednak cas, a jsem taky podrazdena :oops: :(

• Citovat
  • Upravit
872
13.3.13 12:47

Nečtu celou diskuzi, ale hlad? zuby? a co nosítko?
a odstříkavej jako divá, vraž to do mražáku, až bude dost mléka, vraž chlapovi na den děti a zmiz :mavam:

p. s. mít takového nespavce, tak mě klepne. musím zaťukat, mladej byl „příručkové“ dítě

aaa, čtu další tvůj příspěvek - to je jen jeho výmluva…příkrmy…kecy. zkus si zahrát na hoooodně nemocnou - malá lež v zájmu „převýchovy“ chlapa je přípustná :oops:

Příspěvek upraven 13.03.13 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital