Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jruz píše:
Nečtu celou diskuzi, ale hlad? zuby? a co nosítko?
a odstříkavej jako divá, vraž to do mražáku, až bude dost mléka, vraž chlapovi na den děti a zmizp. s. mít takového nespavce, tak mě klepne. musím zaťukat, mladej byl „příručkové“ dítě
Mlika mam v mrazaku odstrikaneho spoustu, jen nejsou ruce, co by ji to daly. dvakrat ji zkousel davat z flasky, kdyz mela spurta ve 3m, a pak uz to odmital s tim, ze je to na dlouho, a ze on ji davat nebude z flasky. takze cekam az se zavedou prikrmy, tu sklenicku ji potom uz da, a bude to o necem jinem.ale bohuzel je situace takovato ![]()
@smutná píše:
Mlika mam v mrazaku odstrikaneho spoustu, jen nejsou ruce, co by ji to daly. dvakrat ji zkousel davat z flasky, kdyz mela spurta ve 3m, a pak uz to odmital s tim, ze je to na dlouho, a ze on ji davat nebude z flasky. takze cekam az se zavedou prikrmy, tu sklenicku ji potom uz da, a bude to o necem jinem.ale bohuzel je situace takovato
Jo, a ještě závěsná houpačka - křesílko,– super vynález - sedneš si, odpočineš a dítko, pokud budeš mít štěstí bude v klidu - na moji poslední to zabíralo dokonale
no a další varianta - hacka - my ji neměli - na malou, dokud byla malá stačil závěsný pytel z Ikea - a do 5-ti minut chrněla 
Tak to máte tedy hodně náročné - škoda, že partner nemá větší pochopení… ![]()
Je tu pár diskuzí o knížce Nejšťastnější miminko v okolí, která je o tom, jak uspat/utišit malého křiklouna - maminky si to docela chválí, třeba by Vám nějaká rada z ní taky pomohla… Někde tam jedna maminka dala i odkaz ke stažení ![]()
@kalomi píše:
Ahoj soucitím s tebou mám to samé ale od narození a prckovi jsou ted 3. měsíce, ale u tebe nemůže to být tím že ji lezou zoubky? a skoušíš dát třea UM? jestli není hladová? U prcka mi třeba pomůže někdy když mu dám teplé mléko nebo čaj podle toho jak je to dlouho do jídle, ale musí být opravdu teplé. jinak s dovolením kouknu co ti tady poradí. protože večer nám nepomáhá vůbec nic
Dokrmit jsem ji zkousela, no nezabralo to vubec. Zoubky snad ne, vubec nic tomu nenasvedcuje, a snad jeste dlouho nebude.mam strach, ze az je bude mit, bude kousat. malemu nastesti zacaly lezt az v 10m, tak by si i tyto mohly dat nacas ![]()
@smutná píše:
Ja uz jsem kolikrat rekla, ze se balim a jdu taky nekam, jenze on malou nechce krmit z lahve. mlika v mrazaku ma az az, ale on proste tou flaskou ji davat nebude. rikal, ze az najedeme na prikrmy, tak potom treba to bude jine, to ji uz i da.tak se upinam jeste na tohle, ze pak taky nekam vypadnu, az hlida, a on ji da pekne sklenicku a hotovo
Až by byl muž doma, třeba o víkendu, ráno bych mu předala děti a zmizela. Když máš zásoby mléka v mrazáku, tak by mu nezbylo nic jiného než flaškou dát. K večeru bych se vrátila s otázkou, co je dobrého k večeři
takový kecy od chlapa, co neví co péče o dítě a zároveň starost o domácnost obnáší, mě vždycky rozpálí do běla ![]()
Jinak poradit nevím co. Nosítko, šátek, změnit denní režim…
@suik píše:
Smarja, to by me kleplo…ja mam ted taky peklicko, pul rocni syn je taky peknej urvanek, ted se to zlomilo, ale docela spi, i kdyz ted taky kratce. Dvouleta dcera nastesti chodi do skolky, pokud teda neni nemocna.
Nerostou ji zuby?
Nechapu jak muzes uvarit s malou na ruce, to se neda, ja se synem na ruce jsem schopna posbirat par hracek, odnest hrnek ci plinu.
Kdyz je zle, tak pouzivam satek, vetsinou usne, kdyz ne, tak aspon kouka a je hodnej a nerve. Mas pak dve ruce volne…to je asi ma jedina rada.takhle male dite, ale pres den spat musi, to nemuze zvladnout bejt vzhuru
jinak k recem manzela, normalne bych mu oba sverila, stacej dve - tri hodiny.
ja jsem ted nechala syna na dve hodiny s manzelem a kdyz se vratim, tak dite rvalo a on se uklidnoval cigarem na zachode a prej vymejslel, co si s nim pocne
ja doufam ze se to brzo zlepsipak vycerpanim usnul
…s dcerou tohle bylo jine, to spolu byvali sami v pohode.
NO ja kdyz je zle, tak mam jeste jeden kocar i doma, tak jezdim po dome s nim, a nektere cinnosti delam s nim.to teda nejcasteji v kuchyni, kde prave jednou rukou vozim, a druhou delam.ale nechci to tak mit trvale, chci zase tu mou holcicku, co umela usnout nebo se zabavit na chvilku sama.
Týýý jo, je určo přetažená a nevím jistě, jestli to fakt není i hlad… mě takhle malá ječí, když má hlad…
@smutná píše:
Maminky uz fakt nevim, kudy kam. dosud jsem si rikala, jak to zvladam, ale uz moc ne.mam dve deti, jedno jeste nechodi do skolky, a druhe miminko.5m to bylo jakz tak, ale ted uz to fakt nedavam.nas den vypada tak, ze rano kolem 6:30 vstaneme, mala ji, pak si hraje, venuju se domacnosti, detem… pak pred desatou ji zacnu uspavat - a v tom je ten problem - je dvanact, a jeste nespi, celou dobu ji uspavam.ona proste uderem pateho mesice uplne prestala spat, spi fakt jen od osmi do te pul sedme za noc, behem noci teda 3× vstava na kojo.ale ze by spala pres den, tak o tom ani zadna.ale kdyby aspon nespala, a byla zticha.ale ona nespi, a porad place, vzteka se, a proste neni v klidu.muzu s ni jezdit i 3hodiny v kocarku-neusne.dom a ji zkousim uspat v kocaru-neusne.na rukach-neusne. a i kdyz jo, kdyz prestanu vozit, nebo houpat, je hned vzhuru.kdyz nedej Boze usne venku, tak ji vzbudi bud cvrlikajici ptak, rozhlas, nebo auto.fakt uz nevim, co mam delat, dnes uz jsem protivna i na toho starsiho.kdyz ji uspavam, porad za mnou chodi, ze se chce mazlit, nebo si hrat. a tim samo neda usnout male, kdyz je porad u me a mluvi.fakt uz nevim, kudy kam.uz to trva silene dlouho, a kdyz si postezuju chlapovi, tak mi rekne, ze si to neumim zorganizovat, a zaridit, aby neplakala.ze kdyby byl doma on, tak je uvareno, naklizeno, o deti postarane.je fakt, ze to ja ted moc nestiham, kdyz porad jsem venku, a snazim se malou uspat, aby spala aspon hodinu, coz se mi fakt uz dlouho nepovedlo. i kdyz jsem doma, tak treba varim a v druhe ruce mam malou, nebo kocar, a houpu ji.to same uklid -v jedne ruce vysavac, v druhe kocar, a houpu, aby porad nervala.rve tak, ze se az dusi.toto jsme s ni do toho 5.mesice nemuseli absolvovat, spavala odpo i 2hodky v kocarku.sice jednou denne, ale aspon neco. zadne houpani v kocarku nehrozilo, usnula sama, jen jsem ji dala ven.tak nevim, CO SE DEJE? A JAK Z TOHO VEN?
Ahoj, čekám na rady, mám to samé. Holku dva a 8 měsíců, a desetiměsíční. Od narození přes den pláče a pláče, vzteká se, nezabaví se. Nosim jí hodiny denně, mám už křivá záda. Zakládala jsem tu diskusi už dříve…Přesně jak píšeš. naštěstí mi tedy spí, to je rozdíl. Jinak to samé. Odpoledne jsou tak dlouhý, nevím co s ní, jen jí nosím, u toho vařím, uklízím, hraju si s tou starší, ale je to děs. Já se motivuju tím, že bude jaro a léto, máme zahradu, děti budou venku, malá se snad rozleze nebo rozchodím, budou procházky, buřty a tak. A bude snad líp…Ale chápu tě. Můj muž na to pohlíží stejně, jsem máma tak ať se starám. Hodně dělá na baráku, na to, aby vzal děti ven sám nemá čas, takže je vše na mě…Drž se, musíme to zvládnout!!!
Odkud jste?
Ac pises, ze na zuby to nevypada, tak ty potvurky lezou kolikrat strasne dlouho. Malej byl taky strasnej, pritom nemel vubec natekly dasne, trvalo to snad mesic a pul a pak sup, zuby byly venku a hned dva najednou dole i nahore. ![]()
Zkusila bych to namazat nejakym tim zklidnujicim gelem na dasne z lekarny. No a preju hodne sil…
Vysavač si zkoušela? Nám na tohle uspávání fakt zabral. A manželovi vrazit dítě alespoň na pár hodin
To mi taky zabralo na blbé kecy ![]()
Ale s tím spaním jsou pořád problémy, taky bych potřebovala poradit
Třeba nedávno se prcek (za 10 dní mu bude 5.měsíců) začal budit už hodinku (19.00) po večerním uspání(18.00),pak znovu třeba v 21.30
Myslím si, že má hlad
Ale nechci odpískat kojení, tak stále váhám a čekám, protože dr. nám řekla, že přibírá hezky, ale to už je skoro měsíc…Někdy se mu chce spát, chce usnout u prsa třeba hodinku po kojení a prsa jsou prázdná(necítím spouštěcí reflex a slyším, že nic moc nepolyká) nebo mu to teče málo a on nemá trpělivost sát a tak řve a usne bez jídla. Taky mi připadá, že se mi ten spouštěcí reflex produžuje, dlouho trvá než se mléko spustí. No a v noci se najednou budí mnohem častěji na jídlo…Přemýšlím, že dám UM, už ji mám doma, ale bojím se, že zbytečně odstřihnu kojení
Co myslíte, zkušenější maminy? Mám zkusit UM po dokojení-jestli si vezme?
Ahoj, tak takovejch stavů jsem měla něklik, tím si projde asi každá, ale pokud nechce spinkat, nedávala bych ju a zkusila bych až za chvíli, jinak chlapa bych za takový keci kopla dopr…co si myslí? nechala bych mu je jeden den a šla bych ven, třeba jen nakoupit a zdržela bych se. třeba má jen takový období, neboj, to přejde
@luciášice píše:
já bych dala…a taky třeba po dvou tejdnech začala dávat příkrmy - mrkev apod..co je pro tak malý špunty.
@AdaNaty píše:
Ahoj, tak takovejch stavů jsem měla něklik, tím si projde asi každá, ale pokud nechce spinkat, nedávala bych ju a zkusila bych až za chvíli, jinak chlapa bych za takový keci kopla dopr…co si myslí? nechala bych mu je jeden den a šla bych ven, třeba jen nakoupit a zdržela bych se. třeba má jen takový období, neboj, to přejde
Po jedne mi usnula u prsa, tak jsem ji prendala do kocarku ven, a za pul hodky byla zase vzhuru. nevim, co jsem komu v minulem zivote provedla, ze me to takhle vraci
Do toho se mi tu starsi vzteka, ze se nechce ucit barvy, ale hrat si s autama. n
muj se zvladne postarat o deti i cely den, kdyz by nemusel krmit.kdyz hlida ze nekam musim, pusti si pocitac a kouka nebo hraje hry, malemu telku, ten kouka, a mala si pase na gauci. takhle stravi cas a pak rika, jaka je pohoda doma s detma.mam to pry delat taky tak
Ze mala nespi, nebo neni vykoupana, proc? vsak se pro jednou nic nestane prece
OHledne zmeny - fakt jsem zkousela uspavat uz od osmi, i az v jedenact treba.ale vysledkem byl vzdycky plac v kocarku, a neustale jezdeni, mala oci jako baterky, tak jsem se na to vykaslala, a vzal ji domu. manzel ji hlidat odmita, ze je mala, a potrebuje jeste mleko.on ji proste z lahve krmit nebude, to jsme se hadali uz nekolikrat, a se zavedenim prikrmu slibil zmenu, tak snad to bude pravda.