Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
On bude asi trochu patologicky závislý na sexu (sakra, teď mě nenapadá odborný termín), navíc možná trochu dětinský (jestli si píše o pusu puberťačce, jako by mu bylo 15 let) a ještě k tomu trochu neurvalý (nechtěl s tebou spát kvůli nadváze po porodu? to je fakt hnus, to nepochopím, zajímavý je, že čím míň dokonalý chlap, tím větší nároky na ženskou mívá).
Musí to být fakt na bednu, ale chápu, že vlastně ještě neprovedl nic, kvůli čemu bys chtěla zahodit letitý vztah s dítětem. Co dělat, netuším, čekat, až jeho sexuální apetit klesne (u chlapů prý po třicítce), je dost nejistý, dávat ultimáta moc chlapi neberou, s úsměvem se zeptat, jestli je teda v pořádku, když se budeš chovat stejně- psát si nějaké prasárničky s chlapama na netu…
. Fakt nevím, lituju tě, držím palce.
Začni u sebe. Zvedni si sebevědomí. Najdi si třeba milence nebo někoho, kdo tě bude chválit. Pak uvidíš, jestli s tímto člověkem chceš opravdu zůstat. Dusit v sobě pocity nemá moc smysl, jenom tě to bude ubíjet. Přestaň se na něj fixovat tolik citově. To znamená, neměň svoji náladu podle jeho nálady. Buď sama sebou!!!
@Samamama píše:
On bude asi trochu patologicky závislý na sexu (sakra, teď mě nenapadá odborný termín), navíc možná trochu dětinský (jestli si píše o pusu puberťačce, jako by mu bylo 15 let) a ještě k tomu trochu neurvalý (nechtěl s tebou spát kvůli nadváze po porodu? to je fakt hnus, to nepochopím, zajímavý je, že čím míň dokonalý chlap, tím větší nároky na ženskou mívá).
Musí to být fakt na bednu, ale chápu, že vlastně ještě neprovedl nic, kvůli čemu bys chtěla zahodit letitý vztah s dítětem. Co dělat, netuším, čekat, až jeho sexuální apetit klesne (u chlapů prý po třicítce), je dost nejistý, dávat ultimáta moc chlapi neberou, s úsměvem se zeptat, jestli je teda v pořádku, když se budeš chovat stejně- psát si nějaké prasárničky s chlapama na netu…. Fakt nevím, lituju tě, držím palce.
Já bych asi udělala zle než to v sobě dusila, ona i hádka může být pozitivní. Ovšem je to typický sukničkář, co se rád podívá a jeho ego to zkrátka potřebuje… A záleží na Tobě, podle popisu vidím, že o tom uvažuješ pragmaticky, asi není na místě rozbíjet 12 ti letý vztah, ale měl by vědět, že tohle ti dělat nemá… Rozhodně to v sobě nedus, dusnou atmosféru by měl bést s Tebou, obzvlášť, když je viníkem… Fakt bych zkusila řízené vzplanutí (nevim, jak to popsat, ale myslim tim pseudoscénu, která může být řízená a on to nemusí vidět). Já to udělala taky a pomohlo mi to (v podobné situaci)…
@omites píše:
Začni u sebe. Zvedni si sebevědomí. Najdi si třeba milence nebo někoho, kdo tě bude chválit. Pak uvidíš, jestli s tímto člověkem chceš opravdu zůstat. Dusit v sobě pocity nemá moc smysl, jenom tě to bude ubíjet. Přestaň se na něj fixovat tolik citově. To znamená, neměň svoji náladu podle jeho nálady. Buď sama sebou!!!
Ahoj, reaguju jen dle nadpisu, článek je dlouhý, nečetla jsem, tak se omlouvám, jestli bude můj příspěvek mimo. Taky si píšu a nepřijde mi na tom nic divného, nakopává mě to energií a pozitivním myšlením a po takovým sexu přes písmenka jsem doma ja milius a všichni jsou spokojení. Manžel to ví, není happy, ale toleruje mi to.
@Martina TP8.12.12 píše:
Já bych asi udělala zle než to v sobě dusila, ona i hádka může být pozitivní. Ovšem je to typický sukničkář, co se rád podívá a jeho ego to zkrátka potřebuje… A záleží na Tobě, podle popisu vidím, že o tom uvažuješ pragmaticky, asi není na místě rozbíjet 12 ti letý vztah, ale měl by vědět, že tohle ti dělat nemá… Rozhodně to v sobě nedus, dusnou atmosféru by měl bést s Tebou, obzvlášť, když je viníkem… Fakt bych zkusila řízené vzplanutí (nevim, jak to popsat, ale myslim tim pseudoscénu, která může být řízená a on to nemusí vidět). Já to udělala taky a pomohlo mi to (v podobné situaci)…
@Anonymní píše:
No, ono už mu je 30let je, přesněji 31,tak jak píšeš, můžu jen čekat, to je taky možnostUsmívající se smajlík je jen hořký úsměv v zoufalství
A přesně, jak píšeš, na druhou stranu jsem se mu vysmívala, že uhání náctiletou, i když už je plnoletáTy předtím ale byly starší, ale to je vedlejší, taky jim psal nesmysly
Ptala jsem se ho, jestli trpí nějakými komplexy, že si musí pořád něco dokazovat, říká, že vůbec, tak jsem mu řekla, že na jeho místě bych tedy chtěla být, že mám díky němu sebevědomí na bodě nula. A že spousty nabídek jsem měla za dobu našeho vztahu, ale je mi to prostě proti srsti, podvádět
O to víc od doby, co máme naší malou. Už jsem fakt zoufalá, nejsem žádná semetrika, má voje koníčky, neomezuju ho, chodí si na pivko s klukama, kdy chce, já jsem pořád doma s malou, starám se, nejsem určitě dokonalá, ale tohle si urž´čitě nezasloužim, nikdy jsem nikomu vědomě neubližovala, ani jemu
Zakladatelko je to velmi smutná a bolestivá situace.
Těžko říci ale jedno víš jistě. jsi hodná, staráš se, nikoho nenamotáváš a hale jak se k tobě chová, takže já radim vše otočit. Bud taky svi-ě a třeba si to uvědomí že nejsi žádnej hadr. Držim palce. ![]()
Když to nejde po dobrym po zlim to klapne ![]()
Můj manžel mi dělal to samé. Nezjistila jsem to hned, nějak jsem neřešila, že furt dřepí u pc a vypisuje si. Přišla jsem na to po porodu dcery, kdy na mě vyskočila konverzace z amatéru. cz. A v tu chvíli se mi zbořil svět. On mi přísahal, že šlo jen o psaní, že ho vzrušuje, bla bla. A já samozřejmě zůstala. Co taky dělat s 6ti týdenním mimenkem. Už mu nevěřím a nikdy 100% věřit nebudu, pořád tam budou ty pochybnosti. A není dne, abych si na to nevzpomněla. Načapala jsem ho u toho pak ještě 2×. ![]()
Co zkusit si napsat přes seznamku s nějakým mužem a schválně před přítelem nechat otevřené mejlíky aby věděl jaký to je? Nebo poprosit kamarádku at se vydává za muže. A nebo mu navrhni at nějaký večer pohlídá že se pujdeš někam bavit? ![]()
Píše si s jinou kdy už mu dá tu pusu, jinak to není špatný člověk ![]()
No jestli už se několikrát stalo, že jsi mu na to přišla, došlo na výčitky a slzy a stejně to dělá dál, tak se obávám, že s tím nepřestane, bohužel. Tak mu to alespoň vrať, ať vidí, jaké to je. Taky si s někým piš a schválně to udělej tak, aby to věděl. Klidně mu to i řekni. Buď se chytne za nos, nebo to fakt vzdej, chlapi se prostě nemění. Ale aspoň by ho to mohlo žrát, že ty taky…
Něco podobného se mi taky stalo. Jenže si psal se svojí bývalou. Psali si zprávy na facebooku. Třeba že se k ní staví na bazén, ale že nemá plavky, jestli to nevadí. Posílal jí pusinky. Chodil za ní na cigarety. a podobně
byla jsem z toho moc smutná. A to byli rozejití už přes 3 roky. Nevím do ted proč to dělal, nijak mi to vlastně neodůvodnil. A jak už to tak bývá, tak si to všechno smazal a pokud si s ní ještě píše, tak to stejně vše smaže a já přístup na jeho facebook nemám. Také tam byl jednou omylem přihlášený. Tak nevím co je horší. A také tvrdil že k ničemu nedošlo, že ani tenkrát na ten bazén k ní nešel.. Je to už rok zpátky, tak doufám že už nic podobného nedělá..
Jsou prostě lidi co to potřebují, nevím co je k tomu vede. Musí si namastit ego?
Já jednou chodila s jedním co měl problémy v sexu- s erekcí a takhle si zvedal sebevědomí. Ani po zlém to nešlo. Nechápala jsem to, nic nám nechybělo, ale on si musel psát. Opustila ikdyž to hodně bolelo
Ale byli jsme spolu jen pár měsíců…Chápu, že se jinak odchází po letech.
Taky znám páry co takhle žijí léta, on si píše, možná se i schází a ona o tom ví. Udělá dusno, chvíli je klid a pak znovu. ![]()
Ahoj všem,
Já už jsem na dně, sebevědomí na bodě nula
O to je to horší, že máme malou, kterou oba moc milujeme a neumim si představit, že by jsme šli od sebe, už jen kvůli ní. On mi říká, že vždy zůstane jen u těch zpráv, že kdyby mělo jít do tuhýho, nedokázal by se vyspat s nikým jiným, ale to mu samozřejmě nevěřím. Důvod je prý ten, že spolu málo spíme. Jasně, není to jako na začátku, kdy jsme spolu spali pořád a je fakt, že já to nepotřebuju tolik, jako on, on je vyloženě erotoman, ale věděl, jaká jsem, kolikrát jsem se s ním chtěla rozejít, že když jsme rozdílní a on mi lže, tak půjdeme od sebe, už se i balil, ale nakonec zase s prosíkem přišel zpátky, že chce jen mě atd…Spíme spolu tak 1-2× do týdne. Ale potřebuje víckrát a nestačí mu to, nekonečný téma u nás. Proč se tedy nesbalil, když mohl? Když mi skončilo šestinedělí, byla jsem při chuti, to zase se mnou nechtěl spát, protože jsem měla nadváhu po porodu. Dřela jsem jak blbec, cvičila, už mám dávno původní váhu, dbám o sebe, jak můžu, chodím upravená, vždy, i doma, jediný problém podle něj je v tom, že spolu nespíme tolik, jak by potřeboval, proto hledá jinde, i když to podle něj, nikdy nakonec nedokáže dotáhnout do konce, protože mě miluje, já už mu ale nevěřim ani slovo. Tohle si opravdu nezasloužim, nikdy jsem mu vědomě neublížila, porodila jsem naší dceru, tak kde je nějaká úcta, sakra? Přesto všechno ho znám opravdu dobře a vím, že není špatný člověk, jen myslí hlavně tím, co má dole. Mám se tedy přemoct a spát s ním min.4× týdně a doufat, že má konečně, co chce, dá pokoj a budeme v pohodě, nebo prostě není šance tenhle vztah zachránit, hlavně kvůli naší dcerce? Mimochodem, když spolu spíme, je to super, než jsme měli malou, souhlasila jsem i s trojkou, já s holkou a on, takže nejsem konzervativní, před ním jsem měla jen jednoho partnera, jsme spolu od mých šestnácti, jemu bylo devatenáct a partnerek měl opravdu hodně, zkrátka si užíval, já taková nikdy nebyla
Je to asi hodně zmatený, ale jak v rychlosti napsat vše, co se událo, nahromadilo se to ve mně a muselo to ven, kdybych to měla napsat vše podrobněji, bylo by to tak na tři deníčky minimálně. Nevím už, jak dál, nemám v něj důvěru, ale je tady ta naše malá, kterou zbožňuje a ona evidentně jeho, strašně si přeju, aby jsme byli spokojená rodina, vždy, když vztah neklape je chyba na obou stranách, nechci vče svalovat jen na něj, ale já nikdy nedělala takový podrazy vůči němu, ani mu nelhala, nesčetněkrát jsem mu říkala, ať mi hlavně řekne, kdyby ho něco trápilo, po narození malé pořád říkal, jak je šťastnej a že mu nic nechybí a najednou zase tohle
Co dál? Doufám, že pochopíte anonym, je to pro mě strašně citlivý téma, ani rodina nemá tušení, všichni si myslí, že jsme happy, dusím to v sobě a muselo to ven aspoň tady. Díky každýmu, kdo to přečetl…
už nevím, jak dál a ani nevím, jak začít s mým příběhem, aby to nebylo příliš dlouhé.
Tak se pokusím ve zkratce. S přítelem jsme spolu 12 let, zažili jsme spotu hezkýho, ale i hodně špatnýho. O co přesně jde. Z jeho strany o to, že mu vždycky jednou za čas přijdu na to, že si píše s jinými. Nikdy z těch zpráv nevyplynulo to, že by k něčěmu došlo, ale prostě má potřebu si stále něco dokazovat a jednou za čas mu přijdu na to, že si opět potřeboval namastit ego. Zkrátka chce asi uhnat nějakou, která by se s ním vyspala bez závazků, kde by šlo jen o sex.Po narození naší dcerky byl dlouho klid, říkal, že už má jen nás a je šťastnej, musím podotknout, že je opravdu skvělý táta, po téhle stránce mu nemůžu vytknout opravdu nic, malé se věnuje kdykoliv může, zbožňuje jí. Co se narodila, nebyl pro něho problém k ní vstávat, když plakala a já už nemohla atd.,byl mi velkou oporou. Mimoto má dvě práce, aby jsme se měli dobře, je pracovitej a nic nám po této materiání stránce nechybí, opravdu se stará. Když se nám narodila naše maličká, myslela jsem si, že se už snad vybouřila a bude klid, ale chyba lávky, předevčírem, když odkjel do práce, zasedla jsem k počítači a chtěla se přihlásit na facebook, on se zapomněl odhlásit a já si přečetla jeho poslední konverzaci s nějakou náctiletou pipkou, kolegyní z práce, kdy se jí ptal, kdy teda už dostane tu pusu a podobný nesmysly